mandag 6. desember 2010

Den nest siste posten

Denne bloggen har vært stengt et par uker. Jeg har brukt tiden til å tenke over hva som skal skje med den. Av diverse årsaker er jeg ikke komfortabel med å videreføre den i sin nåværende form. Jeg er også en smule lei av den. Det er en stund siden jeg har skrevet den med noe særlig entusiasme.

Jeg har derfor kommet frem til at den må dø.

Det betyr ikke at det ikke vil være mulig å debattere i HEFs organer. En total overhaling av Fri tankes nettsider er underveis, inklusive kommentarfunksjoner og annet snask for den diskusjonsglad/kranglevorne. Jeg ser ikke bort fra at mengden av Fri tanke-kommentarer fra min hånd vil øke. (Med den nåværende takten skal ikke det så mye til.)

HEF lanserer også nye nettsider til våren og jeg kommer til å bruke en god del tid på å skrive tekster til den.

Så tiden er i grunnen grei for å føre denne bloggen til sin slutt. Den var et barn av en medievirkelighet som har endret seg betydelig i årene den har eksistert. Mange av diskusjonene har den siste tiden flyttet seg over til Facebook, der de til gjengjeld blomstrer friskt. (Og jeg takker stort sett ja til venneforespørsler, hvis noen vil være med.)

Diskusjonene til hver enkelt artikkel på Humanist.nos nettsider vil bli flyttet over til Humanists fanside på Facebbok. Bloggen blir selvsagt stående. Jeg sletter ingenting og det vil fortsatt være mulig å kommentere på gamle poster.

Jeg forsvinner heller ikke fra blogsfæren. Jeg spikker på en ny blogg, helt uten tilknytning til HEF, der jeg kan boltre meg friere enn jeg har gjort her. Jeg er ikke helt sikker på om jeg lanserer den før jul eller venter til nyåret.

Den siste posten på denne bloggen vil bli brukt til å bekjentgjøre at den er sluppet løs på verden. Så ikke slett meg fra RSS-leseren deres helt ennå.

15 kommentarer:

Mad Mullah Hastur sa...

*snufse*

It will be missed.

Bjørn Are sa...

Medievirkeligheten kan ramme noen og enhver, ja.

Men det må da kunne gå an å kombinere - lengre innlegg på blogg og diskusjon på FB?

Tror uansett blog og book vil leve side om side i lang tid, formatene har ulike styrker.

Det kan også fort bli en styrke om du løsriver en ny fra en såpass direkte jobbsammenheng, skal heg dømme etter de andre der du har gjort dette.

Aslaugok sa...

Den vil bli savnet!

men som man sier ved en konges død. lenge leve kongen.

og gleder meg til å lese fortsettelsen et annet sted.

svein sa...

"Den tvilsomme" var for ca tre år siden en av de første faste på min daglige bloggrunde. Jeg har gledet og ergret meg mye her, både over innlegg og kommentarer.
Høyt elsket, dypt savnet! :(

P.s: Og at ordbekreftelsen er swarstri understreker jo bare hvilken svær stri det er å eie en blogg.

Neivi sa...

Så da er toget altså ved en endestasjon...

Det var en kjekk tur. :)

Arnfinn Pettersen sa...

Neivi: Men heng med for informasjon om korresponderende tog.

Balder sa...

Trist å lese, jeg har lurket her lenge og setter som regel pris på både blogginnleggene og de påfølgende diskusjonene.

Jeg er litt skeptisk til det du sier om å flytte diskusjoner fra humanist.no over til Facebook. I dag er det veldig lett å tenke at "alle" er medlem av Facebook, og at Facebook vil bestå i all fremtid, men det er ikke nødvendigvis slik. Internett er i stadig forandring, og dagens gullstandard kan bli morgendagens "hæ, hva for noe sa du?" Bare se på Nettby/MySpace/Blink/Orkut osv. osv.

Titt forøvrig gjerne på Tim Berners-Lees bekymringer angående Facebook og hvordan den bidrar til å fragmentere og innhegne den åpne web-en.

Arnfinn Pettersen sa...

Balder: Jeg er litt skeptisk selv, men for øyeblikket er alternativet ingen debatt og det er en enda dårligere løsning. Det er mulig jeg ender med å lage en egen blogg kun til dette.

Neivi sa...

Da satser jeg på overgangsbillett og finner en ventebenk ved en Narvesen-kiosk.

For ordens skyld legger jeg til at jeg ikke er, og aldri vil bli, medlem av Facebook. Og det en faktisk en del av oss her ute, som ikke vil investere all den tiden og energien som et aktivt facebook-medlemskap krever.

Thomas sa...

Helvete, det blir bare vanskeligere og vanskeligere å stå utenfor Facebook.

Anonym sa...

Neivi, hva er galt med et passivt Facebook-medlemskap? Det koster omtrent null energi, men gir en likevel tilgang til en rekke offentlige kanaler.

Neivi sa...

Det er mer komplekst enn som så.

Blant annet på grunn av mitt yrkesvalg.

Og så har jeg egentlig bare ikke lyst.

Sigrun sa...

Jeg kommer også til å savne bloggen.

KEE sa...

Diskutere på fjesboka? Hadde heller likt en direkte kommentarfunksjon på artiklene- og med våken moderering. Jadda, vet jeg er gammeldags.
Ser frem til nyskapningen, forresten.

Olivia sa...

Wow! very nice information i get! Thanks a lot for enjoying this beauty article with me.