mandag 1. november 2010

Nytt på Humanist.no: Fra det muslimske Balkan

Som varslet før helgen: Mer John Færseth på Humanist.no. Denne gang artikkelen Terrorrede eller eksempel til etterfølgelse? Om religion og politikk i Sandžak, som opprinnelig ble publisert i nr 3/2008. For å sitere ingressen:
Midt i det ortodokse Serbia ligger Sandžak, hjemsted for den nest største slavisk-muslimske befolkningen på Balkan. Området slites av store konflikter, konflikter preget av så vel religion som politikk – og påstander om en fremvoksende ekstremisme. John Færseth ser her nærmere på situasjonen i Sandžak og bakgrunnen for den.
Kjør debatt.

5 kommentarer:

Hans-Christian Holm sa...

Sånn etter første øyekast lurte jeg i grunnen mest på hvorfor Sandžak har fått en kjekk liten ž med hake, mens så å si ingen andre navn har fått riktige diakritiske tegn, inkludert «Sandzacka Demokratska Partija».

Og «al-Quaida» ... *grøss*.

John Færseth sa...

Kan benytte anledningen til å reklamere litt for bloggen min i samme slengen. http://oesterled.blogspot.com/ Kritiser, diskuter - eller kom med forslag til hvordan man hindrer at gamle poster plutselig får dobbel linjeavstand når man skifter mal.

John Færseth sa...

Hans-Christian: Jeg er i grunnen helt enig med deg angående diakritiske tegn. Alt for mange slurver med dem, uten at det er noen unnskyldning. Når det er sagt så byr de på en god del vanskeligheter for norske tastatur, som ikke bedres av at de ofte forsvinner igjen når man flytter en tekst over fra et worddokument til et annet format. Uten at det heller er noen unnskyldning, men hvis du skjønner hva jeg mener...?

Thomas sa...

Spennende, jeg skal begynne å lese bloggen til Færseth. Trine Grungs blogg derimot, den holder jeg meg langt unna.

Anonym sa...

Jaa... Hva skal man si... Nok et varsel om at det finnes muslimer som med guddommelig sanksjon vil kvele all frihet og glede, og kryste menneskeheten tilbake til en før-moderne mørketid. Derfor er vi i Afghanistan, derfor er det best å si nei til saudi-penger til moské i Tromsø, derfor ... så mangt. En god artikkel, herr Færseth, la oss håpe at wahabbiene preller av på de folkelige innbyggerne der nede, selv om jeg tror not.