fredag 9. mai 2008

Eh, kommentar

De høystærede menneskene i Fri tanke har lagt ut en kommentar fra min hånd. Skjønt, min og min ...

Det meste av teksten er sammefallende med denne artikkelen av kollega Even Gran. Jeg har bare byttet ut religiøse betegnelser med politiske og diktet opp noen navn.

(I går la de forøvrig ut en udmerket artikkel av min gode venn Kristian Bjørkelo, om Amnesty, waterbording og amerikanske myndigheters stakkarslige forsøk på å forsvare sin i denne sammenheng forkastelige fremferd.)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Helt enig når det gjelder tortur. Skal vår sivilisasjon forsvares, skal den forsvares med siviliserte midler.

Anonym sa...

Eg flirte fiiiint av dagens kommentar i Fri Tanke. Eg satt faktisk og tenkte same tingen då eg las Even Gran sin artikkel. Det må jo vere rom for alle å sleppe til? Eg vil ha objektivisttaler... I want to feel the burn!

Og takk for anbefalinga av tortursaka. Den tok si tid å få i hamn, men den kom til slutt.

Det var heldigvis stor konsensus blant dei eg talte med om at Waterboarding og liknande var usmakeleg og uverdig... men har Norske myndigheter ryggmarg nok til å seie ifrå om det? Eg trur det er opp til folk flest å gje klarare beskjed om at dette er ikkje viset vi ønskjer å verte forsvart på.

Unknown sa...

Det var en utmerket kommentar, for den traff på flere nivået. Det ene er selvsagt den håpløse tanken om at overmakten skal få mest. Det andre er at den viser veldig bra at religion alt i alt bare er en type mening som noen ønsker å spre.