mandag 25. februar 2008

Hei Tommeliten!

Hvis dere deler Den Tvilsommes noe anstrengte forhold til Dagbladet, gikk dere sannsynligvis glipp av artikkelen om scientologene og Andrea-Heldal Lunds mangeårig kamp mot dem, gjennom siden Xenu.net, som prydet magasinet deres på lørdag. Nå er den online.

Den er interessant lesning og Heldal-Lund har gjort et genuint imponerende innsats opp gjennom årene. Scientologene er en usedvanlig ubehagelig gjeng å ha på nakken. Trusselen de utgjør mot samfunnet kan dog overdrives, noe særlig tyskerne har et talent for.

Om den etter hvert mye omtalte videoen med Tom Cruise som foredrar om scientologiens gleder, siterer Dagbladet: "Det var denne videoen som fikk den profilerte, tyske historikeren Guido Knopp til å sammenlikne Cruise med naziregimets Joseph Goebbels."

Har Knopp sett en annen video enn meg? Goebbels var en fantastisk retoriker og en stor taler. Cruise mumler, æher, øher og gestikulerer seg gjennom ti uutholdelig kjedelige minutter, nesten blottet for komplette setninger. Tom Cruise er nok mye rart, men han har ikke mye annet til felles med Goebbels enn at begge var/er noen småtasser.

I fremtiden kaller vi ham Tommeliten dere.

1 kommentar:

Mad Mullah Hastur sa...

Eg trudde eg klarte å la saka liggje då eg las den igår... men idag berre måtte eg skrive eit eller anna.

Essensen er vel den at eg gjev deg 1 poeng over Knopp sine 0 poeng. Og runden går til deg.

Ikkje pokker om Tommeliten sitt stotrande fyllerøre skal kunne samanliknast med Sportspalass talen og andre godbitar frå Goebbels.