fredag 28. november 2008

Forbrytelse og straff (og mirakelmenn)

Politiet advarer om at man bør holde seg unna deler av indre Oslo øst på kveldstid. Og når de ikke advarer om det, føler de seg ikke helt bra. Det er, på flere nivåer, krise i norsk kriminalpolitikk.

Levi Fragell skriver om temaet hos Fri tanke. Det mangeårige Krom-medlemmet spør retorisk: "– Ville vi fått en "politistat" om politiet hadde hatt ressurser til å rusle litt rundt ved fotballøkkene og handlesentrene i bydelene?"

Selv er jeg ikke like mild som Levi. I dirrende raseri over advarslene mot å bevege seg i områder ikke langt fra mitt hjem, skrev mitt nebbete alter ego om temaet i en morgenstund i dag, under overskriften "Sviket mot Oslo Øst". Sinna nå.

Forøvrig vil Kulturnytt intervjue meg bittelitt over tre, om temaet "Hvorfor har ikke Human-Etisk Forbund eller skeptikerne ment noe om Snåsakallen". Jeg tygger på hvordan jeg skal svare "fordi jeg gir blaffen" på en hyggelig måte ...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det er vel ikke helt Human-Etisk Forbund sin greie å mene noe om det, men at ikke Skepsis kan mene noe om det, synes jeg er rart. Jeg synes det er rett oppi gata til Skepsis å undersøke, for dette er visstnok en ikke-kommersiell, vanlig kristen-religiøs mann som ser ut til å overbevise alle - journalister, forfattere, advokater - som er i kontakt med ham. Det ER jo et fenomen. Hvorfor skulle dere ikke gidde det? Jeg tenker at det vil oppfattes som at Snåsa-kaillen er et for vanskelig fenomen for Skepsis å ta tak i.

Jeg mener å huske at det var snakk om ham da jeg gikk på barneskolen i Trøndelag. Husker det var litt med gru jeg hørte om det, jeg som kom fra et hardcore ateisthjem...

Anonym sa...

Å, sorry, Arnfinn!! Jeg ser at jeg har skrevet "Human-Etisk Forbund sin" - det var en glipp! Jeg vet jo at det ikke er slik det skal være. ;)

Arnfinn Pettersen sa...

Kirsti: Det er to grunner til at alternative behandlere opprører meg tilstrekkelig til at jeg orker å engasjere meg:

a) Hvis de utnytter syke mennesker for egen vinnings skyld.

b) Hvis de kommer med pseudovitenskapelige forklaringer på hvorfor behandlingene deres virker og dergjennom misbruker vitenskap og rasjonalitet for å fremme sin egen sak.

Snåsakallen/mannen/fyren/whatever gjør ingen av delene. (Utover at han i de få intervjuene med ham jeg har sett, fremstår som en mann med et gedigent ego.) Og da faller han under radaren for hva jeg orker å bruke tid på.

Slik mistenker jeg at der er med de fleste andre som faktisk gjør noe i Skepsis-sammenheng. (Til forskjell fra å mene noe om hva noen andre burde gjøre.)

Og Skepsis er slik skrudd sammen at det er en arena der mennesker kan gjøre ting de er interessert i innenfor rammene av skeptikerfeltet. Vi har hverken tid, mennesker eller ressurser til å undersøke alle fenomener noen mener vi burde gjøre noe på.

Men du er velkommen til å gjøre det selv. *Smiler tilfreds*

Anonym sa...

Jeg har faktisk ment noe om Snåsakaill'n til media. Senest i dag. Ikke så mye, riktignok, men litt. Og jeg prøver å få med en test av ham i forbindelse med denne programserien vi planlegger.

Ellers gleder det meg å se at når NRK møter en mobiltelefon som er avslått, så ringer de noen andre. Det medførte at jeg faktisk fikk rimelig tid og skrevet noe forskning i dag. Jeg skal mao IKKE skifte batteri.

Even Gran sa...

Hvorfor skal du bo inne i det der storbyhelvetet. Kan jeg foreslå..... Horten?

Sitter her nå. Vi har internett vi også... :-)

PeggyBoy sa...

Leste artikkel om han i en avis. Der hadde han en kvinne på besøk med kreft. Hun hadde akkurat avsluttet en strålebehandling og var nå i gang med cellegift.Hvis hun blir frisk så gir jeg alle kun ett forsøk på å gjette hvem som får æren...

Anonym sa...

Snåsakæilln spådde at boka kom til å selge 72 000 eksemplarer, og da forlaget trykte opp akkurat det antallet brukte media det som et eksempel på hvor utrolig klarsynt mannen egentlig er.

Leser i dag at den nå er trykt opp i 90 000. Men ingen skriver "Snåsamannen tok feil!"