tirsdag 2. november 2010

Ida gruser Grung

Ida Jackson har skrevet et udmerket svar til det uansvarlige nautet Trine Grung. Det er vel liten grunn til å tro at hun kommer til å skjønne det eller ta det inn over seg, men skitt au, hva betyr vel menneskers helse, bare Trine kan "... gå mot strømmen, tenke anderledes, hjelpe mennesker, engasjere, motivere". Ahrgh.
_____

Oppdatering: Rolf Marvin Bøe Lindgren retter også en kaskade mot Grung på Skepsis-bloggen. Det ække lett å være anneledestenkende og engasjerende c-kjendis nåtildags ...
_____

Oppdatering 2: Ida har et svar i tråden til Grung som ikke må få forsvinne i kommentarflommen. Signaturen Cathrine skriver: "Herregud så mye meninger om sunnt kosthold og sunn livsstil da! Vi mennesker har fint klart oss uten skolemedisin i tusener av år!!!!"

Og Ida svarer: "Chatrine: Du mener i de gode, gamle dager da menn var menn og polio var polio? Da folk var gamle om de levde til over tredve og folk fikk skjørbuk og struma? Og vi døde av tuberkolose, meslinger og influensa? Mmm, den tiden ja. Før antibiotika, håndvask og rutiner mot barselsinfeksjoner. Den gode, gamle tiden da folk helbredet seg selv med mat."

Seier på knock out.

11 kommentarer:

Virrvarr sa...

Mm, det var en deilig overskrift. Og ja, jeg er i en rant-modus i dag. Det er så godt. Av og til lurer jeg på om Alternativbevegelsen egentlig bare eksisterer for at jeg skal få slippe ut damp. Og så lurer jeg på hvordan de så for seg at gamledager var.

Thomas sa...

Pettersen og Jackson: Dere er to flotte mennesker. Verden trenger flere kritiske grinebitere og færre hoppende, dansende og sprudlende dustekjerringer og dustegubber som innbiller seg at de behersker trolldom.

Lord Bassington-Bassington sa...

Klappe med labbene for Ida!

Anonym sa...

Arnfinn og Ida: Takk for at dere orker!

Det å følge denne debatten gir meg flashbacks til diverse nettdebatter jeg har hatt med syvendedagsadventister. For å si det sånn: Det er duket for interessante virkelighetskollisjoner når den ene parten vil lese bibeltekster historisk-kritisk mens den andre har "Paven = Antikrist" som sin suverent viktigste tolkningsnøkkel og ellers leser det meste nokså fritt og assosiativt.

I det hele tatt er det mange sider ved alternativbevegelsen som minner meg mye om det man i gode(?) gamle dager kalte for "svermere" på teologisk dialekt.

Jeg vet at mange vil mene at jeg som teolog - som jo er omtrent det samme som å være alvolog eller nissolog, er det ikke? - ikke er kvalifisert til å mene noe som helst om vitenskapelighet og etterprøvbarhet og sånt. Men jeg liker nå å tenke på meg selv som realist likevel. Jeg er glad i vitenskaplig metode, og enhver som står opp og kjemper mot alternativvissvass av alle slag - seksdagerskreasjonisme som skolemedisinskonspiranoia - er i sannhet mine helter. Jeg digger dere. :-)

For øvrig er jeg nesten litt imponert over hvor mange hersketeknikker Trine Grung klarer å klemme inn i de relativt korte kommentarene hun skriver.

Ingen nuss på panna fra meg, altså.

Kamelryttersken sa...

Ble kanskje vel mye kritikk av Fru Grung etterhvert, men på den annen side så har hun jo stukket fram nesen ved et par anledninger i kommentarfeltet hos Frøken Virrvarr, men likvel…

Uten å ha særlig kjennskap til det å være mediekonsulent, eller hva Fru Grungs tittel nå er, så forekommer det meg at det regnes som kotyme å holde seg til saken. Men Fru Grung som arbeider med ting som dette til daglig vet sannsynligvis bedre enn en Ergoterapeut med Mastergrad hvordan slike ting skal håndteres.
Men skulle det mot formodning vise seg at det stemmer det som hevdes ovenfor her, at Fruens omdømme vil tape seg på grunn av denne saken, kan jeg trøste henne med at det er ikke enkelt å finne arbeid som Ergoterapeut heller. Selv ikke med Mastergrad.

HanneLK sa...

Som Samboeren sa: Jeg elsker det når skepsis-gjengen rotter seg sammen på Twitter og på bloggene sine.

Og i alle fall når det er for slike saker.

Thomas sa...

Dette er helt ubegripelig og på tvers av det jeg sa i en annen kommentar, men nå har jeg jammen begynt å følge med på Grungs blogg.

Jeg er nemlig av den masochistiske typen som elsker å hate visse ting, og bloggen til Trine Grung er mitt nye favoritthatobjekt etter at vigrid.net fikk problemer med serveren.

svein sa...

Jeg skjønner den følelsen godt Thomas, men hun skryter av sine besøkstall, så da vil jeg ikke bidra mer til dem.

Liv-Marit sa...

Å jeg elsker kommentaren til Ida om den gode gamle tiden da folk helbredet seg selv med mat!

Neivi sa...

Hatten av for Jackson!

En anekdote: Sist uke samtalet jeg med en afrikansk trollman/heksedoktor i hytta hans. Jeg følte som vanlig at folk innen hans bransje ofte er betydelig enklere å diskutere med enn den norske alternativbevegelsenm og.

Heksedoktorene virker som de har betydelig lettere for å forstå (og bruke!) vitenskapelig metode som en seriøs del av opplegget sitt, og har derfor også respekt for den når den avviker fra deres syn. De blir ikke nødvendigvis enige, og rister smilende på hodet av "uvitende undertroiske europeere", men de forstår alikevel argumentasjonen og kan forholde seg rasjonelt til den.

Dette virker det jo ikke akkurat som om gjengen dere har havnet i vannet med gjør. Hva kommer denne milevise forskjellen av? Er det noen seriøse teorier der ute som ikke bare stemlpler dem som naut? Er det skolegangen eller er det missforstått post-modernisme? Er det den grufulle jappebølgen? Er det den sosialistiske og onde velferdstaten? Er det Frp som står bak dette også?

Er faktisk nysjerrig og vil virkelig vite.


Eller kanskje jeg bare er trett og gretten etter en lang flytur.

James sa...

Kanskje man rett og slett bare må inneha et minimum av rasjonalitet for å overleve i Afrika, mens man slipper unna med å være et naut her i Norge?