mandag 8. juni 2009

Griffins fortid

På en dag da Nick Griffin er valgt inn i europaparlamentet, kan det være greit å minne seg selv på hvem Griffin og partiet hans er. Og siden bilder kommuniserer rimelig effektivt:


Og her har vi John Tyndall, som stiftet BNP etter å ha brutt med National Front, til venstre i bildet:


Greit, så kan folk og partier forandre seg. (Fremskrittspartiet var for eksempel et liberalistisk parti en gang i tiden.) Men er det noen grunn til å anta at holocaustbenekteren Griffin har endret mening om noe som helst? I grunnen ikke.

Hvorvidt Griffin er å anse som nazist er et spørsmål om definisjoner. At han er en politisk ekstremist er hevet over enhver rimelig tvil.
_____

8 kommentarer:

Anonym sa...

Og utviklingen vil fortsette inntil andre mer stuerene partier innser at dagens innvandrings- og integreringspolitikk har særdeles liten støtte i store grupper av befolkningen. For en tid tilbake ble det gjort en norsk undersøkelse som viste at det kun var FrP som var i takt med sine egne velgere når det gjelder innvandringspolitikken. Stadig flere desillusjonerte sosialdemokrater vil stemme på denne bastarden av et parti. Hva gjelder konservative har de gitt opp Høyre for lengst.

Konklusjonen: Europeiske velgere går til ytterste høyre og den politiske eliten kan takke seg selv.

Ask Burle sa...

Det er et paradoks at selv den rasistiske delen av afrosentrismen (og dens aggressive krav om Black Power) ikke provoserer oss det minste, mens kravet om White Power gjør det til overmål.

Temaet rase er ikke ferdig før man likebehandler de to.

Det kan se ut til å være en slags rasisme i å ikke la seg provosere over ikke-hvites rasisme. Det er noe paternalistisk ved det. Som om man som voksen ikke lar seg affisere av barnas umodne virrvarr.

ViggoStrømme sa...

Hvorfor blande FrP inn i dette? Mener du FrP ligner på BNP? Pittelittegrann? (I så fall er det litt teit syns jeg).

Nutzi Nøff sa...

Slapp helt av Viggo. BNP er mer konsekvent i sin politikk. Det eneste FrP har til felles er at de virker som en magnet på velgere som har sett seg lei på det rådende innvandringsregimet i Europa.

PS! Er anti-spamfiltret her klarsynt? Ordet jeg måtte skrive inn var ”pigrant”

Arnfinn Pettersen sa...

Anonym: Vil europeiske velgere fortsette å gå til høyre? Kanskje, jeg er ingen spåmann. Men erfaringen viser at når ekstremistpartier som BNP kommer i posisjoner, ødelegger de raskt for seg selv gjennom sin opptreden. Griffins problem er bølingen han har bak seg. De er ikke sjelden ufattelig atale.

Ask: Snakk for deg selv. Den rasistiske afrosentrismen provoserer meg kraftig, slik rasismen og/eller fordommene mot nordmenn i en del innvandrermiljøer gjør det, også når den gir seg utslag i urimelige beskyldninger om rasisme.

Viggo: Vesentlig poeng. Det er himmelvid forskjell på FrP og BNP. Frp er et høyrepopulistisk parti med både libertarianske og proteksjonistiske tendenser. Tidvis samtidig. BNP er er parti stiftet av nazister og ledet av folk som i det minste har vært nazister. Mange undervuderer den mosleyittiske arven i NF og senere BNP.

Nutzi: Selvfølgelig er spamfilteret klarsynt. Vi kaller det bare Snåsafilteret.

IvarE sa...

Ja. Griffin er suspekt. Og så?

Tror du virkelig at du oppnår noe som helst forsvinnende annet enn å gi ham gratis PR ved å dra ham fram slik.

Mannen har rett til å si hva han vil! La ham gjøre det - og forbigå det i stillhet!

Arnfinn Pettersen sa...

IvarE: Jeg har lest tilstrekkelig mye på ulike høyreblogger til å ha bitt meg merke i en gryende respekt for BNP (og deres svenske brødre i Sverigedemokratene).

Derfor mener jeg det er viktig å påpeke at dette ikke dreier seg om partier bare litt lenger til høyre enn de etablerte partiene på høyresiden. Jeg mener det er viktig å minne om deres nazistisk/fascistiske fortid og hva det kan fortelle oss om deres nåtid.

Jeg tror faktisk ikke det er å gi dem "gratis PR". Det er absolutt ikke en oppmerksomhet de ønsker seg.

Didrik Søderlind sa...

Ask Burle har som vanlig lest seg opp på temaene han kommer med storslagne utsagn om. USAs største antirasistiske organisasjon, Southern Poverty Law Center, holder nært øye med svarte rasister. Det samme gjør Anti-Defamation League.

Afrosentrismen blir også kritisert i Norge (også på venstresida, faktisk) men er et marginalt fenomen her og legges derfor ikke særlig merke til.