tirsdag 4. mars 2008

Blogosofisk småplukk

Det er så meget man kunne blogge om. Jeg kunne si noe ironisk om at Richard Dawkins fratrer sitt professorat i popularisering av vitenskap (the Charles Simonyi Professorship in the Public Understanding of Science, for å være presis). Muligens noe om religionsvitenskap.

Eller jeg kunne si noe direkte ondsinnet om deler av debatten om Larry Normans minne som raser over hos Vårt land. (Jeg skal nøye meg med å si at jeg av og til er veldig, veldig glad for ikke å være kristen.)

Jeg kunne kommentert debatten rundt Sara Azmeh Rasmussens krumspring. (Det vil si, det kan jeg ikke, skal jeg være ryddig. For en ansatt i HEF er styremedlemmers håndtering av sitt styreverv forbudt mark. Som det bør være.)

Jeg nøyer meg med å ønske min venn Kristian Bjørkelo velkommen som skribent i Fri tanke og, i avdelingen for heller kuriøse livssynsvinklinger, anbefale min venn Deerstalkers post om paganistisk druidefolkrock.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Kristians artikkel var veldig bra saker. Særlig bra at han ga kritikken mot eksperimentene plass.

Anonym sa...

(litt problem med å leggje inn kommentarar idag, vi prøver på ny).

Takk for velkomsten Arnfinn, og lovord Didrik. Eg vonar eg kjem til å bidra hjå Fri Tanke så ofte som mogleg framover.

Når det gjeld kritikken som vart inkludert følte eg at den måtte inkluderast på eit vis, sjølv om artikkelens hovudtekst ikkje opna for det. Eg er i utgangspunktet positiv til hans konklusjoner, men eg har òg organisert og deltatt i liknande eksperiment der resultata har vore litt ulike. Den faglege kritikken retta mot har ikkje vore overveldande, men den har vore alvorleg. Eg mistenkjer òg at det avogtil ligg politiske baktanker bak hans polemikk og konklusjoner, og eg skulle gjerne hatt ein lengre prat med han. Nokon bør ta initiativ til å invitere han her tillands, ja? ;-)

Utover det, debatten i Vårt Land byrja kanskje tamt, men så vart den akk så søt. Eg har ikkje noko forhold til Larry Norman eigentleg, men no sitt eg no her og nyter (denne openbart djevelske) off-beat musikken og humrar godt, medan eg les debatten.

Bjørn Are sa...

Larry-debatten "raser"?

Vel, muligens er jeg blitt noe hardhudet etterhvert, men basert på erfaring fra i enkelte andre debattfora - også kristne - synes nok akkurat dette som en av de mildere brisene.

Det er nesten så man synes synd på damen og hennes henvisning til "vitenskapen"...

Arnfinn Pettersen sa...

Greit Bjørn Are, debatten raser ikke, men hjelpe og trøste så idiotiske en del av innleggene er.

Bjørn Are sa...

Støttes og signeres.

Per CJ sa...

Nu ser det jo også ut til at dere slipper frk. Rasmussen for fremtiden. Selv synes jeg at dette med "ondsinnet trakassering" og "hårreisende" var noget barskt, selv om jeg ser poenget at det er positivt at en generalsekretær bakker opp en pressesjef. Slik kritiserer jeg ikke offentlig personer som har gjort meg personlig noe vondt, engang. På den annen side er jeg jo ikke med i rørsla deres, og jeg vet jo godt at det kan være mer ved et sakskompleks enn det som kommer på trykk.