tirsdag 16. mars 2010

Norges ekleste mann?

Prinsessen er, sånn apropos forrige post, kanskje ikke den aller mest taggete gaffelen i skuffen, men hun er i det minste -- og jeg ber om å bli trodd på at det ikke er utseendet hennes jeg kommenterer -- litt søt. Andre derimot er ... ikke søte. Svein Magne Pedersen for eksempel er -- og dette må ganske enkelt sies med store bokstaver -- IKKE SØT I DET HELE TATT. For å sitere VG:
Evangelisten opptrådte i Ørsta Kirke på Sunnmøre lørdag kveld. Før vekkelsesmøtet gikk han ut og hevdet at han kunne helbrede aids og kreft - ved Guds hjelp.

62-åringen sa også at han hadde forsøkt å vekke døde til live igjen, nettopp i området hvor han var tilbake i helgen.

- Et barn hadde dødd og de pårørende ba meg å hjelpe. Jeg måtte opp og ba til Gud om å vekke barnet til live igjen. Det skjedde ikke, men foreldrene var glade for at jeg hadde prøvd, forteller Svein-Magne Pedersen til Sunnmørsposten.
Jeg har ord for hva jeg mener om Pedersen, men de egner seg ikke på skjerm. Ikke i det hele tatt. Pedersen er muligens ikke Norges aller mest ufyselige menneske -- men blant de som ikke har begått direkte straffbare handlinger er han absolutt en svært god kandidat til tittelen.

Fungerende biskop Øystein Bjørdal er skeptisk til Pedersen, ifølge Vårt land, mens "Soknerådsleiar Roar Stokken meiner «ei brei folkekyrkje bør vere open for dette»", for "Pedersen seier jo at han har same Gud som kyrkja, så dermed kjem han innanfor våre grenser". Eh? Tenke? Bare litt?

Les forøvrig Gunnar Tjomlids kostelige post om da han ringte noen av Pedersens "pasienter" for å høre hvordan det gikk med dem.
_____

6 kommentarer:

Konrad sa...

ooops, da jeg så overskriften trodde jeg et øyeblikk artikkelen handlet om undertegnede :)

Liv-Marit sa...

Den som er "open for dette" har ikke åpent sinn men høl i hodet.

Bjørn Are sa...

Pedersen og soknerådsleiaren bør helbredes, snarest.

PC sa...

Sjekk, Christopher Hitchens Debates Rabbi Wolpe on God at Temple Emanu-el in NYC
1:42:40 - 1 year ago
“Is religion good for the world?” More than 1,500 people went to Temple Emanu-El, one of the largest synagogues in the world.

http://video.google.com/videoplay?docid=46955870034521444&hl=un#docid=-6375470958955715402

Christopher Hitchens - Religion Illustrated (1 of 2)

http://www.youtube.com/watch?v=vueL6iEipsE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Nc2nfIUMSmI&feature=related

Anonym sa...

"Jeg måtte opp og ba til Gud om å vekke barnet til live igjen. Det skjedde ikke, men foreldrene var glade for at jeg hadde prøvd". HA HA HA! Ja, undskyld, men det er sgu da tragi-komisk; så sidder de stakkels forældre, der sætter sin lid til Gud i en forfærdelig situation, med sådan et anti-klimaks. Lidt som en dårlig tryllekunstner. Man må håbe, de havde kaffe.

Anonym sa...

Sett ut i fra ditt ståsted blir all religiøs aktivitet feil.

Jeg vil påstå at du ikke har noen som helst grunnlag til å uttale deg om dette.

Jeg påberoper meg ikke sensortittel for ateister eller agnostikere, men du ser ut til å gi blaffen i dette.