fredag 25. juni 2010

Nytt på Humanist.no: Mellom Chemtrails og bakkemannskap

Humanist slipper sin aller første artikkel rett på nett. John Færseth har dykket ned i den norske ekstremkonspirasjonsmiljøet og skildrer den tvilsomme fangsten i artikkelen "Mellom Chemtrails og bakkemannskap". Det er fascinerende lesning. Og du finner ut hva det egentlig står på veggen på bildet - som er fra Hausmania i Oslo.

Fornærmet? Sur? Forfulgt? Diskuter gjerne artikkelen her.
_____

44 kommentarer:

Armin Bahrami sa...

"og har ved flere anledninger anbefalt det kjente antisemittiske skriftet Sions Vises Protokoller som kilde. "

Sionismen er en politisk-menneskehat-ideologi som stammer fra Khazar-riketi nordøstEuropa. Hvordan kan det være at du kaller meg og mine kollegaer for antisemmitter?

Vi elsker jøder, men vi hater Israel.

Lær deg forskjellen på en sionist og en jøde før du feilaktig stempler en mennesker som EKSTREME.

Du som er ekstrem her, Ekstrem kunnskapsløs.

Hilsen

Armin Bahrami
medredaktør & Skribent
www.nyhetsspeilet.no
www.bevissteskjorter.no

John Færseth sa...

Armin: Jeg er også fan av Koestler. Og romantikeren i meg skulle ønske Thirteenth Tribe-teorien hadde mer for seg. Men genetikk viser altså at østeuropeiske jøder i det store og hele stammer fra Midtøsten og middelhavsområdet.

Armin Bahrami sa...

Mens det er lett å le av det som fremstår som et ufrivillig ganske komisk miljø har det som sagt sider som er mindre morsomme. En ting er den sterke antisemittismen som særlig finnes på Nyhetsspeilet og som også finnes i deler av ”truther”-miljøene. Selv om man ikke skal overdrive trusselen, er det ikke er utenkelig at 2010 kan bli året der vi får se voldshandlinger med utgangspunkt i disse ekstremkonspirasjonsmiljøet. Det er et faktum at draps – og endog terrortrusler til tider sitter løst i deler av miljøet (for eksempel her).


Denne er drøy. En lang epostkonversasjon mellom meg og en korstogfarer ble opphetet og mennesker sier ofte ting som de ikke mener for å skremme bort mennesker som ikke lar deg være i fred.

Dette er ingen vold eller terror-trussel som forfatter forsøker å fremtvinge i artikkelen.

Her går dere over streken og vår jurist Herman Berge vil vurdere å trekke Humanisten inn for rettsak. Overdrivelser og misvisende persondrap mot meg kan sette bølger av hat og vold mot min hjemmeadresse som følge av deres løgnaktige artikkel.

Dere er ingen humanist, jeg begynner virkelig å tro J.Johanesens artikkel om "satanismen i humanismen"

Skepsis.no/humanisten/freakforum/sensurspeilet er en trussel mot det frie individed og tankefriheten.

Rottereiret her forklarer mye.

Artikkelen har en rekke feil og antagelser. Du kunne spørt meg om et intervju.

http://www.nyhetsspeilet.no/2010/03/skepsis-no-og-sensurpolitiet-under-borgerarrest/

Armin Bahrami sa...

Hei John Færset

Jøder tilhører ingen spesifikk sted, det er en "state of mind", en religion, ikke en stat. Jeg er ikke fan av den personen du nevner,aner ikke hvem det er du snakker om. Alt jeg påpeker er at sionisme ikke er det samme som semmetisme, det er i grunn Sions vise menn som er antisemmitter da de slakter arabere(semitter) og Jøder som var brødre i harmoni i nærmere et tusen år før sionistene fikk balfour erklæringen.

LÆR DEG HISTORIE OG SLUTT Å LES ROMANER..

John Færseth sa...

"The Thirteenth Tribe" er boken som først lanserte khazarteorien, dvs. ideen om at østjødene stammer fra de gamle khazarene (det kan muligens ha vært andre før denne, men jeg kjenner dem ikke).

Når det gjelder voldstrusler så var linken min et eksempel. Andre eksempler - som ble sløyfet pga mulige datafarer - er denne siden:

https://nb.xiandos.info/Asbj%C3%B8rn_Dyrendal. Åpnes på eget ansvar.

Et tredje eksempel er Leo Zagami, som i sin tid truet henholdsvis Jens Stoltenberg, Tony Blair og Dick Cheney.

Jeg skal gjerne tro deg på ditt ord når du sier du aldri vil ty til vold. Men du må være enig i at trusler er en litt skummel form for argumentasjon, uansett hvor oppglødd du blir i en diskusjon.

Didrik Søderlind sa...

For dere lesere som ikke helt vet hvem de skal tro på, her er noen utvalgte sitater fra Armin Bahrami, som selvfølgelig ikke er antisemitt.

"Hitler var ikke så ille som vi alle tror. Han var en nasjonalist, som ønsket det beste for sitt eget folk."

”Hele Holocaust er en stor bløff".

(humanist.no/skyggen_fra_ondskapens_paraply.html)

Bahrami ynder også å bruke Sions Vises Protokoller som kildemateriale.

(http://skepsis.no/?p=600)

Men antisemitt er han selvfølgelig ikke...

Gunnar Gabrielsen sa...

Takk for oppklaringen, Didrik.
Men det hadde vært enklere å forså Armin Bahramis budskap om han i mindre grad skrev i affekt, og kanskje i tillegg ikke løy fullt så mye. Litt lyving kan være sjarmerende, men veldig veldig kjempemasse lyving kan ødelegge for en selv.

Mad Mullah Hastur sa...

Kjære Armin Bahrami; eg vil gjerne berre påpeike at det har rabla for deg. Vi som har følgd deg lenge med spionsatelittane våre, veit jo det.

Eg skjønner du gjerne vil saksøkje nokon, men la då Humanist og herr Faerseth vere i fred, du kan saksøkje meg, for eg har eit par velvalte krenkande gloser om deg på lagar om du vil høyre dei.

;-)

Lorentsen sa...

Er ikke Armin Bahrami jøde og en del av konspirasjonen som skal latterliggjøre konspirasjonsteoretikerne. Det har jeg hørt.

Vi kan jo vri litt på hans spørsmål til gamle Stolteberg:
-Erru jøde Bahrami, erru jøde?

Anonym sa...

"Her går dere over streken og vår jurist Herman Berge vil vurdere å trekke Humanisten inn for rettsak."

Å så skummelt! Om det finnes en Gud, så la det skje...jeg trenger virkelig noe mer å le av. Jeg har sett en rekke trussler fra deg tidligere Armin...mange ganger. Du er og blir en hykler. Din hobbyfascistiske HYKLER! Saksøk den du...

Anonym sa...

John Færseth jeg syns du har truffet veldig godt. En glimrende artikkel.
"Her går dere over streken og vår jurist Herman Berge vil vurdere å trekke Humanisten inn for rettsak." tja hva med Advokat Danielsen. Han kan fronte noe som er så inn i tåkeheimen dårlig sak at aktor, dommer og media ler i minst seks uker etterpå. Han har jo en lang erfaring i å tape saker og her er det mulig å gi garanti for tap. Men, for all del kjør på.
Det kunne vært på sin plass med en rettssak hvor en fikk rullet opp hva disse ”hobby journalistene” driver med dag ut og dag inn hele døgnet, der de strever seg gjennom dagene under omsorg fra det ”sionistiske” NAV. Herre min hatt, bli voksen Armin

Armin Bahrami er en studie i grov uforstand med sine artikler og til dels dårlig skjulte trusler.
Det er rett og slett underholdning på til dels tragisk nivå det Nyhetsspeilet og riksavisen holder på med.

Bahrami er festlig du når han truer med rettssak, kjenner meg ekstrem lattermild..

John Færseth sa...

Sitat fra en viss Ergon:
"Det Hitler gjorde var som en uskyldig piknik sammenlignet med de allierte og russernes handlinger. Bare se på antallet døde. Selv om du inkluderer de 6 millioner fiktive jødene så blir ikke nazistenes døds-tall like høye som de alliertes og russernes. (Husk at Stalin slaktet millioner av sine egne.)"
Som også legger ved følgende link:
http://www.sannhistorie.net/judeawar.htm

Eller BelzeBobs nettside:
http://www.holocaustinfo.net/

Hvis dette er å elske jøder har de en spesiell måte å vise sin kjærlighet på.

Anonym sa...

Det sier litt om kvalitetskontrollen i HEF-tidsskriftet "Humanist" når de slipper til feilaktige og ubegrunnede påstander som den følgende:

humanist.no/mellom_chemtrails_og_bakkemannskap.html

"Torstein Viddal i Sannhetsbevegelsen for 11. september – som ved flere anledninger har hyllet Irans president Ahmadinejad –"

Det gis ut mer enn nok søppel på trykk i tabloidrennesteinen i Oslo idag - vi trenger ingenlunde Humanist som et nytt VG/Dagblad.

Kjetil Dreyer sa...

Ja, det må jeg si, dette er noe av det største sammensuriumet av et rot jeg har sett i en artikkel så langt.

Det blir dratt inn elementer fra en haug med emner, slått sammen til en smørje og levert som sannhet om EN bevegelse.

Kjære deg John Færseth, hva er din intensjon annet enn å fremme egen agenda her?

Jeg ledet an vaksineaksjonen.no fordi jeg har satt meg inn i saken, jeg visste det var mye som skurret, mye som ikke ble fortalt og høy grad av kossupsjon. Dette nektet jeg og flere tusen andre å se på...Derfor gjorde vi noe med det! Er det vanskelig å forstå at andre mennesker brenner for å få frem sannheten rundt ting?

Derimot kan jeg selv ikke gå god for alt som skrives på Nyhetsspeilet, ei heller hva andre skribenter på nyhetsspeilet har uttalt, men det å dra alt under en kam her og bruke nedlatende vinklinger og ord er rett ut elendig journalistikk.

Hva er humant for deg John? Kan du gi din definisjon på hva du anser Humant?

Du vil om du leser for å forstå, (ikke for å kritisere eller debunke hva andre har gjort, uttalt eller mener), se at her er det mange menensker med en genuin interesse av å hjelpe mennesker. Faktisk mennesker som vil ofre sitt eget navn og rykte for å fremme det de selv anser som sannhet.

I vaksineaksjon baserte vi oss på fakta. Det du gjør i denne artikkelen er det motsatte, det du driver med her er konspirasjonsteori lik det du anklager andre for å bedrive.

Jeg selv er høyt anerkjent innen flere miljøer både innen forretningsdrift, direktesalg og helse. Hvorfor i huleste skulle jeg ville gå i front for en sak jeg visste ville bli angrepet så hardt som anti-vaksine eller vaksineaksjon.no? Dette er det mange konspirasjonsteorier rundt, men disse gjenspeiler ikke sannheten.

Sannheten er at jeg selv og de som fulgte virkelig hadde gjort jobben vår, meg og resten av ledelsen har brukt flere hundre timer hver på å hente dokumentasjon, informasjon og fakta for å finne ut hva som virkelig skjedde(skjer). Dette forsøker du å latterliggjøre.

Da har jeg enda et spørsmål til deg mr Færseth. Hva anser du som meningen i ditt liv?

Du sier det ikke finnes noen gud, ergo en skapende kraft i universet...

Du sier dermed at det ikke finnes noen kjærlighet?

Hvilke verdigrunnlag lever du selv etter?

Du hetser her personer med et annet syn enn deg selv...Er ikke det skam nok i seg selv? Jeg vet du føler en form for velvære når du skriver, det kan jeg se og føle, men hvorfor, hva har du opplevd som gjør deg så hatefull og kynisk i din skrivemåte?

Uansett, jeg ønsker deg det beste i livet så lenge det ikke går på bekostning av andre, du er et menneske du og, verken bedre eller dårligere enn ethvert annet individ, men ditt synspunkt og din vinkling i artikkelen(intensjon) kan jeg ikke "forstå". Vennligst opplys oss rundt dette er du snill...

MVH
Kjetil Dreyer
Vaksineaksjon.no
NetworkMarketing.no
Altshop.no

Kjetil Dreyer sa...

Ja, det må jeg si, dette er noe av det største sammensuriumet av et rot jeg har sett i en artikkel så langt.

Det blir dratt inn elementer fra en haug med emner, slått sammen til en smørje og levert som sannhet om EN bevegelse.

Kjære deg John Færseth, hva er din intensjon annet enn å fremme egen agenda her?

Jeg ledet an vaksineaksjonen.no fordi jeg har satt meg inn i saken, jeg visste det var mye som skurret, mye som ikke ble fortalt og høy grad av kossupsjon. Dette nektet jeg og flere tusen andre å se på...Derfor gjorde vi noe med det! Er det vanskelig å forstå at andre mennesker brenner for å få frem sannheten rundt ting?

Derimot kan jeg selv ikke gå god for alt som skrives på Nyhetsspeilet, ei heller hva andre skribenter på nyhetsspeilet har uttalt, men det å dra alt under en kam her og bruke nedlatende vinklinger og ord er rett ut elendig journalistikk.

Hva er humant for deg John? Kan du gi din definisjon på hva du anser Humant?

Du vil om du leser for å forstå, (ikke for å kritisere eller debunke hva andre har gjort, uttalt eller mener), se at her er det mange menensker med en genuin interesse av å hjelpe mennesker. Faktisk mennesker som vil ofre sitt eget navn og rykte for å fremme det de selv anser som sannhet.

I vaksineaksjon baserte vi oss på fakta. Det du gjør i denne artikkelen er det motsatte, det du driver med her er konspirasjonsteori lik det du anklager andre for å bedrive.

Jeg selv er høyt anerkjent innen flere miljøer både innen forretningsdrift, direktesalg og helse. Hvorfor i huleste skulle jeg ville gå i front for en sak jeg visste ville bli angrepet så hardt som anti-vaksine eller vaksineaksjon.no? Dette er det mange konspirasjonsteorier rundt, men disse gjenspeiler ikke sannheten.

Sannheten er at jeg selv og de som fulgte virkelig hadde gjort jobben vår, meg og resten av ledelsen har brukt flere hundre timer hver på å hente dokumentasjon, informasjon og fakta for å finne ut hva som virkelig skjedde(skjer). Dette forsøker du å latterliggjøre.

Da har jeg enda et spørsmål til deg mr Færseth. Hva anser du som meningen i ditt liv?

Du sier det ikke finnes noen gud, ergo en skapende kraft i universet...

Du sier dermed at det ikke finnes noen kjærlighet?

Hvilke verdigrunnlag lever du selv etter?

Du hetser her personer med et annet syn enn deg selv...Er ikke det skam nok i seg selv? Jeg vet du føler en form for velvære når du skriver, det kan jeg se og føle, men hvorfor, hva har du opplevd som gjør deg så hatefull og kynisk i din skrivemåte?

Uansett, jeg ønsker deg det beste i livet så lenge det ikke går på bekostning av andre, du er et menneske du og, verken bedre eller dårligere enn ethvert annet individ, men ditt synspunkt og din vinkling i artikkelen(intensjon) kan jeg ikke "forstå". Vennligst opplys oss rundt dette er du snill...

MVH
Kjetil Dreyer
Vaksineaksjon.no
NetworkMarketing.no
Altshop.no

Kjetil sa...

beklager, la inn dobbelt, det var ikke meningen, jeg fikk opp en blank side og regnet med at innlegget ikke gikk inn så jeg forsøkte på nytt.

Anonym sa...

Vaksine aksjonen ja. Den var jo en suksess.. hahahahahahahaha…..
At du mener artikkel ikke bra er vel strengt tatt ikke en bombe. Du tilhører jo disse gærningene og evner jo ikke å se at Møkkaspeilet nå har fått med seg en del nynazister som skribenter, samt at en del rimelige tvilsomme nazi sider som kaller seg ”historiske” kobler seg tett opp mot speilet. Men, jeg har vel hatt en mistanke lenge om en del ulne holdninger blant de forvirrede skribentene på speilet.
Kommentarer under selve artiklene der inne er ubetalelig. Der er det virkelig mye å grave for den som vil følge et kultisk fenomen på nært hold.
Siden du er en del av klanen. Har dere sjekket med dette ”juridiske geniet” som dere skal gå videre med innholdet i artikkelen?
Så en del av dere fikk en artikkel i DN her nylig. Dere ble fremstilt faktisk ok, men konspirasjonstullingene klarte jo fint å fremstille seg selv som komplette idioter uansett.

Kritisk tenkning tror ikke jeg ligger for dere.. Slå opp ordet humanisme og sjekk hva det er og står for. Dere er stort sett ikke bortskjemt med skolegang, men det burde være lett tilgjengelige selv for dere.

At du og en håndfull andre konspirasjonstullinger ikke liker artikkelen viser bare at evne til selvrefleksjon er totalt fraværende. Nei, nå skal jeg ta en slurk MMS og fly meg en tur…

Anonym sa...

Den sjove del er at I forsøger at sætte os i fine små A4 bokse og katagorisere os der ikke tror på myter..- at i derudover vælger at gå efter et enkeltmenneske fremfor myterne og i det mindste forsøge at komme med argumenter gør jeg tydelig kan se jeres manglende evne til selvindsigt. :o)
Ha en smuk strålende dag fra mig alle sammen.
Mvh Anna Balsgaard :o)
ps: Enkelte af os tilhører det Danske advokatsamfund, så find endelig frem en rimelig stor boks ;o)
http://www.unit1265.mono.net/

anthreax sa...

Fin artikkel, men påstander som de nevnt under bør underbygges, kanskje spesielt i et innlegg om konspirasjoner. Hvis ikke framstår en jo ikke så reint lite konspiratorisk selv.


"Torstein Viddal i Sannhetsbevegelsen for 11. september – som ved flere anledninger har hyllet Irans president Ahmadinejad... – " og denne:

"Sentrale medlemmer skal ifølge rykter også ha vært med å organisere de dramatiske demonstrasjonene i forbindelse med Gaza-krigen, der Frimurerlosjen ble forsøkt satt fyr på mednyttårsraketter. "

Mad Mullah Hastur sa...

Eg gløymde heilt at eg har jo tidlegare forfatta nokre ord om Kjetil Dreyer.
http://profetenhastur.blogspot.com/2009/12/aaaah-dei-penga.html

No ventar eg berre på telefon frå advokaten deira. Så nervøs.

Anonym sa...

Kjetil Dreyer er en New Age predikant. Dette minner meg om denne debatten.

http://www.youtube.com/watch?v=5INo7W2P-Jk

Ishmi Bohn sa...

Kjetil kan vel ha sine feil som alle andre mennesker, men ikke stemple ham med begrensningene av ditt eget sinn, og hva det kan romme... Kjetil er et menneske som tør stå fram når noe oppfattes som feil: og det oser det respekt av. ...han gjør det forresten på en fin og forsiktig måte, og fortjener derfor ingens pekefinger eller "blabla...jeg vet bedre". IshMic

Anonym sa...

Det er lett og le av konspirasjonsteorier
Og det er enda lettere og gjøre narr av andres feil og mangler.

Men prøv å oppretholde en viss respekt for de som faktisk prøver og gjøre en liten forskjell her i verden. vi har ikke akuratt så jævla mange av dem. Det er faen ikke så lett og gå mot strømmen alene.

For de som mener at alt av konspirasjonsteorier kan avskrives fordi de stammer fra psykotiske individer med paranoide tanker bør, (etter min mening) se seg nøye i speilet. Alt er ikke så jævla svart/hvit som mange skal ha det til.

Det er STOR foskjell på sundt folkevett og ignoranse.


Hilsen

Nøytral observatør.

Anonym sa...

LurenDreyer Kjetil selger udokumentert, potensielt livsfarlig sølvvann til desperate mennesker. Hvor snill han er kan nok diskuteres. En mann som vet å tjene penger på alt som rører seg innenfor det alternative markedet. Forhåpentligvis finns det karma for slike som ham også...

John Færseth sa...

Kjære Kjetil Dreyer: Kan du finne et sitat - i artikkelen min eller et hvilken som helst annet sted - der jeg hevder det ikke finnes noen gud?

Så vidt jeg husker dreide ikke artikkelen seg om mine personlige religiøse tanker eller overbevisninger (men jeg skal for sikkerhets skyld lese gjennom den en gang til i løpet av kvelden), så jeg synes det er svært lite relevant å trekke dem inn her. Du kan evt. begynne med å fortelle om dine?

Når det gjelder forretningsdrift er vel den godeste Dreyer mest kjent for å drive med multi-level marketing (MLM). MLM er en heller utskjelt forretningsform nært beslektet med pyramidespill og med omtrent like store sjanser for gevinst for "gutta på gølvet". MLM er forbudt i en lang rekke land, men fortsatt tillatt i Norge.

Mer info finnes her: http://blog.christergulbrandsen.com/2009/11/04/svineinfluensavaksinesjokkpanikktull-2/

Snakk om å være anerkjent forretningsmann, Kjetil!

Sørlendingen sa...

Jeg skal vedgå at filmen "Zeitgeist" som ble nevnt kan virke litt eksentrisk i norske Ganer, men husk at ameriaknere har et mye mer anstrengt forhold til sin regjering og siner politikere enn oss nordmenn. om Jens stoltenberg sier "iskrem til alle" så roper vi "jippi". Men allikevel bryr vi oss ikke nevneverdig om det ikke blir noe iskrem på alle: Politikere er ikke juridisk bundet av å leve opp til lovnadene sine.

det er greit, du ser kanskje på meg som "gutta på gølvet" fordi jeg ikke har noen fansy utdannelse å flagge med; men hvordan kan du snakke om religion som om det er vitenskap? Og at det DU sier er riktig?
du langer ut som en 5 åring i harnisk. du innbyder ikke i det hele tatt til konstruktiv samtale, men bare spytter på andre med annen mening enn deg

Jeg oppfordrer deg til å se film nummer 2 i rekken: Zeitgeist Addendum. Det var denne filmen som fikk meg til å sperre øynene opp. Hvordan Penger har påvirket meg frem til nå, og hvordan et prosjekt som er startet opp i Venus, florida, kalt "The Venus Project" tilbyr løsninger på mange av samfunnets problemer. Jeg var tidligere en kar som gav F i alt rundt meg. om naboen hadde trøbbel, ikke mitt problem.
Jeg var en egoistisk dritt med kun tanke på meg selv og min egen interesse og vinning.
Men denne filmen fikk meg til å tenke på hvordan jeg var en del av hvordan mitt lokal samfunn fungerer, og at jeg er med å påvirker det. Jeg har startet opp data arrangement på dugnad som holdes flere ganger i året for lokal ungdommen her nå, fordi de klager på at det ikke er noe å gjøre i denne lille kommunen jeg bor i.

Jeg advokerer The Venus Project, og anbefaler de av dere som er intresserte i å sjekke Zeitgeist filmen : Zeitgeist Addendum.
Det er ikke bare konspirasjons hysterie og haksebrenning, men noe som er ment for å få deg til å tenke individuelt, og selv, uten å bare ta ti ldeg det samfunnet forteller deg at du skal tro.

Anonym sa...

Huff å huff..

Anonym sa...

KonspiraTerrorMiljøet

Dårlig oversikt, metode.

En kritikk av John Færseth's artikkel: Et dykk ned i det norske ekstrem-konspirasjonsmiljøet.

Skal man først prate om konspirasjonsmiljøer blir det håpløst hvis man kategoriserer alle disse menneskene som en og samme. Spesielt håpløst blir det når Færseth beskriver alt som kan krype å gå som medlemmer av et og samme "ekstremkonspiratorisk miljø"

Det Færseth glemmer er at det trossalt finnes hundrevis av forskjellige konspirasjonsteorier flytende rundt, og ofte bruker konspirasjonsteoretikere mer tid på å være uenige med hverandre fremfor hva de advokerer.

Noen er mer ekstreme enn andre, men i artikkelen later det til at alle som har en "ikke offentlig" versjon av en historie er ekstremister og konspirasjons galninger som kan sammenlignes med holocaust-benektere og hva annet.

Færseth går i sin artikkel fort fra å prate om skriblinger om frimureri på veggene på hausmania, over til illuminati, bush, 911 og holocaust-benekteren Alfred Olsen, deretter satanistiske nettverk. Uten helt å klargjøre hva han mener om den enkelte påstand, stempler han både anerkjente egyptologer, over tusenvis av arkitekter, hundrevis av piloter og astroteologer samt millioner av uavhengige som "ekstrem" konspiratoriske tilhørende samme miljø. Alle fordi de ikke aksepterer den "offisielle" historien fullt ut. Enten det omhandler hva som virkelig skjedde 9/11 eller Horu's Jesus sammenhengen mener Færseth han har full oversikt.

Heldigvis har han langt ifra oversikt. For eksempel Han forveksler Zeitgeistbevegelsen med Zeitgeist The movie (dette er noe alle som ikke har satt seg inn i emnet ofte gjør) Han påstår det finnes et zeitgeist magazine (det gjør det ikke) og han påstår at denne bevegelsen har noe med "truth" folk å gjøre. Fra hva jeg vet, liker ikke Zeitgeistbevegelsen å bli forvirret med disse menneskene, dette er minnestekravet om kunnskap hvis man i det heletatt skal skrive om emnet. Avsnittet om Zeitgeist er med andre ord totalt verdiløst.

Måten Færseth renner igjennom hendelser, mennesker og deres påstander gjør at han kan knytte ting som overhodet ikke har noe med hverandre å gjøre, sammen. På veldig lik linje med konspirasjonsteoretikere som bl.a Alex Jones.

Alt i alt kan vi si Færseth ikke har satt seg inn i temaene han skriver om, i minstefall går han igjennom dem for fort, han tilbakeviser ingen konspirasjons påstander, han kommer med mye faktafeil i hele avsnittet angående Zeitgeist. Jeg vil oppfordre Færseth å grave dypere i hva han skriver om, hvis ikke, la vær å skriv.

Anonym sa...

KonspiraTerrorMiljøet

Dårlig oversikt, metode.

En kritikk av John Færseth's artikkel: Et dykk ned i det norske ekstrem-konspirasjonsmiljøet.

Skal man først prate om konspirasjonsmiljøer blir det håpløst hvis man kategoriserer alle disse menneskene som en og samme. Spesielt håpløst blir det når Færseth beskriver alt som kan krype å gå som medlemmer av et og samme "ekstremkonspiratorisk miljø"

Det Færseth glemmer er at det trossalt finnes hundrevis av forskjellige konspirasjonsteorier flytende rundt, og ofte bruker konspirasjonsteoretikere mer tid på å være uenige med hverandre fremfor hva de advokerer.

Noen er mer ekstreme enn andre, men i artikkelen later det til at alle som har en "ikke offentlig" versjon av en historie er ekstremister og konspirasjons galninger som kan sammenlignes med holocaust-benektere og hva annet.

Færseth går i sin artikkel fort fra å prate om skriblinger om frimureri på veggene på hausmania, over til illuminati, bush, 911 og holocaust-benekteren Alfred Olsen, deretter satanistiske nettverk. Uten helt å klargjøre hva han mener om den enkelte påstand, stempler han både anerkjente egyptologer, over tusenvis av arkitekter, hundrevis av piloter og astroteologer samt millioner av uavhengige som "ekstrem" konspiratoriske tilhørende samme miljø. Alle fordi de ikke aksepterer den "offisielle" historien fullt ut. Enten det omhandler hva som virkelig skjedde 9/11 eller Horu's Jesus sammenhengen mener Færseth han har full oversikt.

Anonym sa...

Heldigvis har han langt ifra oversikt. For eksempel Han forveksler Zeitgeistbevegelsen med Zeitgeist The movie (dette er noe alle som ikke har satt seg inn i emnet ofte gjør) Han påstår det finnes et zeitgeist magazine (det gjør det ikke) og han påstår at denne bevegelsen har noe med "truth" folk å gjøre. Fra hva jeg vet, liker ikke Zeitgeistbevegelsen å bli forvirret med disse menneskene, dette er minnestekravet om kunnskap hvis man i det heletatt skal skrive om emnet. Avsnittet om Zeitgeist er med andre ord totalt verdiløst.

Måten Færseth renner igjennom hendelser, mennesker og deres påstander gjør at han kan knytte ting som overhodet ikke har noe med hverandre å gjøre, sammen. På veldig lik linje med konspirasjonsteoretikere som bl.a Alex Jones.

Alt i alt kan vi si Færseth ikke har satt seg inn i temaene han skriver om, i minstefall går han igjennom dem for fort, han tilbakeviser ingen konspirasjons påstander, han kommer med mye faktafeil i hele avsnittet angående Zeitgeist. Jeg vil oppfordre Færseth å grave dypere i hva han skriver om, hvis ikke, la vær å skriv.

John Færseth sa...

Anonym: Interessant. For et par år siden, da Kjettersk Kjeller hadde temakveld om Zeitgeist, kom en person som vanligvis hevder å representere/lede den norske Sannhetsbevegelsen. Han krevde å komme gratis inn i kraft av å være journalist fra Zeitgeistmagasinet.

Betyr dette at:
a) Vedkommende lyver når han hevder å representere eller lede Sannhetsbevegelsen?
b) Vedkommende representerer Sannhetsbevegelsen, men løy om Zeitgeistmagasinet f.eks. fordi han var blakk og ville gratis inn?
c) Vedkommende bløffer om begge deler?

John Færseth sa...

Anonym: Er du selv en del av Zeitgeistbevegelsen, forresten?

Anonym sa...

Jeg vet ikke hvem denne personen er. men jeg vet at ZeitgeistMagasinet (som har noe med zeitgeistbevegelsen å gjøre) ikke eksisterer.

Hvis temakvelden omhandlet konspirasjonsteorier vet jeg ihvertfall at seriøse folk fra bevegelsen ikke ville møtt opp.

Zeitgeistbevegelsen advokerer en ressurs basert økonomi fremfor en monetær basert. Vi vil vekk fra alle systemer som omhandler utdaterte og destruktive verdier som penger og politikk.

Disse er idag, ikke lenger nyttige hvis man tar i betraktning jordens fulle teknologiske og vitenskapelige potensialet. Bevegslen ser at dersom vi fortsetter med det kortsiktige proffittmotivet som er dominerende i verden idag, vil økosystemer i skjør symbiose, kollapse.

Skal arten ha noen sjangs for å overleve må vi begynne å ta vare på hverandre og seriøst begynne å stille spørsmål til egne verdier og systemer.

Alle jordens ressurser må erklæres hele menneskehetens felles arv og bruken av penger er, i en verden som kan oppnå overflod ved hjelp av teknologi ikke lenger relevant. Vi må begynne å betrakte jorden i et klinkekule perspektiv, det er det eneste rette perspektivet, og utifra dette perspektivet finnes ingen grenser, penger eller makt. Ting som fansy titteler blir plutselig irrelevant. I dette unike perpektivet er det kun de korrekte verdiene som holder mål. Disse verdiene er det Zeitgeistbevegelsen står for.

Derfor reagerer jeg sterkt når du i det heletatt nevner bevegelsen i samme artikkel som ordet "ekstrem konspirasjons miljø"

Besøk oss på www.Zeitgeistbevegelsen.no

Se gjerne på våre ofte stilte spørsmål: http://zeitgeistbevegelsen.no/om/faq/

Anonym sa...

Hvis du virkelig vil prøve å forstå Zeitgeistbevegelsen må du inn i hodet på jacque fresco:

http://www.youtube.com/watch?v=RVOPkGAtt48&feature=related

Per Vasne Fandum sa...

Interessant. Vedkommende skriver jevnlig på nettstedet deres, og holdt foredrag om zeitgeistbevegelsen i forbindelse med zeitgeistdagen allerede i år. Er det mulig at det finnes mer enn en slik bevegelse i Norge?

Per Vasne Fandum sa...

Beklager. "Allerede" skulle selvsagt være "senest".

sørlendingen sa...

det er per min viten ingen Zeitgeist avis som florerer, men det skal jeg lete opp. Så hva er Nicknamet på denne karen da? så vet jeg hvem det er snakk om, så skal jeg bringe dette her videre. tenker du forresten på det engelske eller det norske forumet?

Og det er sant som blir sagt. om det er konspirasjons teorier og truther hjørnet som står for dette, så hadde mange ZG'ere holdt seg unna. det er ikke slikt vi bruker tiden vår på. Vi jobber som sagt med å fremme "The Venus Project." en organisasjon for ønsker å forbedre samfunnet uten at pengene skal snakke høyere enn menneskets behov. Jeg skal ikke gå inn på det her, men se filmen "Zeitgeist Addendum" eller kikk på noen av klippene til Jaque Fresco heller så får du innblikk i hva som driver oss.

John Færseth sa...

Jeg har ikke så lyst til å "oute" fyren offentlig. Men OK, det var Torstein Viddal.

Sørlendingen sa...

wow tommel opp.. jeg ba om nicket hans få forumet, ikke hans virkelige navn, så hvorfor du blar opp hans virkelige navn og ikke nicket jeg ba om, får bli ditt valg og stå på din kappe.

Anonym sa...

No big deal å «oute» meg, da, LOL.

Betyr dette at:
a) Vedkommende lyver når han hevder å representere eller lede Sannhetsbevegelsen?

Jeg hevder ingenting om det overfor deg i RL, men du har vel lest Om oss-sidene på 911truth.no, der jeg er sekretær.

b) Vedkommende representerer Sannhetsbevegelsen, men løy om Zeitgeistmagasinet f.eks. fordi han var blakk og ville gratis inn?

Jeg var blakk og ville gratis inn, men var i tillegg medlem av den globale arbeidsgruppen for Zeitgeist Magazine, som jeg ville skrive for fra Kjettersk Kjeller-møtet om Zeitgeist på M3 (Maridalsveien 3).

c) Vedkommende bløffer om begge deler?

Jeg syns dere burde sluppet inn en som ville skrive om møtet deres, selv om jeg ikke hadde pressekort. Det var heller ikke BARE min feil at Zeitgeist Magazine ikke ble en realitet like fort som the top brass så for seg.

Anonym sa...

Nå er godeste Færset mer opptatt av å redde skinnet enn å diskutere... du holder deg ikke saklig for fem flate øre, og kverulerer og griner over småtterier. Særlig mer av den karen klarer jeg ikke nå.

Anonym sa...

Ville bare legge igjen adressen til min nye blogg, som jeg enda ikke har vist til noen: www.forbudforbudt.blogspot.com.

sørlendingen sa...

nå er den nye filmen Zeitgeist 3 moving forward Live på Youtube. anbefaler folk å se den:

http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w

Matsiboy sa...

Side for dokumentasjon av chemtrails i Norge:
www.flickr.com/groups/chemtrailnorway/

Side for geografisk oversikt av chemtrails:
www.chemtrailsmap.com/

Spre budskapet :)