tirsdag 18. september 2007

Typisk fisk

Aftenposten fortalte for noen dager siden om Pia Dahl-Hågensen, som ikke fikk jobb som interiørdesigner fordi hun var fisk og fisker ikke gikk så bra sammen med sjefens stjernetegn. Skepsis' blog har en god sak om saken.

Den Tvilsomme er litt usikker på hva han skal mene. Det vil si, noen ting synes relativt soleklare:

For det første at Pia var heldig som slapp å jobbe sammen med en slik person. (Særlig ettersom hun fikk en annen jobb like etter.)

For det andre at det er en god ting at Aftenposten avdekker denne uskikken, både fordi dette tøvet har pågått en stund og fordi kommentarene til saken på avisens nettsider tyder på at mange sympatiserer med sjefen.

For det tredje at det synes som en god idé å tilføye et forbud mot diskriminering av fisk i Arbeidsmiljøloven. Det er i dag ikke noe eksplisitt forbud mot å nekte fisker jobb fordi de er fisk.

Det Den Tvilsomme derimot virkelig lurer på er hentet fra, eh, faktaboksen til saken, hvor andre alternative næringslivsmetoder nevnes, mer spesifikt denne:

"NUMEROLOGI. Tallmagi kan brukes flere steder enn i regnskapsavdelingen, mener numerologister.

Blant annet kan du få hjelp til å finne ut om firmaets adresse påvirker positivt eller negativt og få alt fra enkle evalueringer til fulle analyser av de ansatte."

Spørsmålet er: Nøyaktig hva kan numerologi brukes til i regnskapsavdelingen? Og er det lovlig?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du veit like godt som meg at moderne økonomi er eit religiøst livssyn, skulle berre mangle at dei óg skulle ha ein eigen esoterisk lære. Altså numerologi.

It all makes sense!

Bjørn Are sa...

Jeg oppfatter at det er svært uheldig ut fra numerologisk perspektiv med en grense på 200 kroner for fritak av moms og toll på import av CD'er og DVD'er.

Dette bør minst heves til 9 x 666 kroner for at universets harmoni skal gjenopprettes. Bare se på været.

Arnfinn Pettersen sa...

Den Tvilsomme slutter seg helt og fullt til Hr. Davidsens betraktning om tollsatsenes uhyggelighet.