mandag 25. februar 2008

Det spennende valget

Helgens store nyhet var selvsagt det uhyggelig spennende presidentvalget på Cuba. Jeg hadde aldri trodd at lillebror Castro skulle vinne ...

Ellers skrudde jeg i vanvare på radioen og havnet i en debatt (i reprise mistenker jeg), mellom Hallgeir Langeland og Torbjørn Røe Isaksen.

Langeland, som til stadighet har nominert ekspresident Castro (hvilke herlige ord, en gang til: ekspresident Castro) til Nobels fredspris, viste som tidligere nevnt hva han er laget av med det herlige sitatet "Demokrati hva er det er for noe? Er det demokrati å sulte i rennesteinen og ha stemmerett?"

Røe Isaksen stilte det opplagte spørsmålet: Gitt at Cuba er et så godt land å leve i som Langeland vil ha det til, var det bare mulig å få til dette gjennom å gjøre landet til et diktatur?

1 kommentar:

Anonym sa...

Langeland har selvfølgelig rett i at stemmeretten kan være lite verdt dersom du holder på å sulte i hjel. Særlig hvis det er lenge til neste valg.

Derimot kan andre rettigheter man først og fremst finner i demokratier, som ytringsfrihet og en fri presse, være fine å ha, slik at man kan få satt søkelyset på sin situasjon.