torsdag 14. februar 2008

Hva biskopen sa

Harald Hauge har tatt på seg den heroiske oppgaven å forklare hva erkebiskop Dumbledore, nei, vent, Rowan Williams mener jeg, egentlig sa om samfunnet og sharia og den slags.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hva Willimas egentlig sa, med tanke på nyansering, er egentlig ikke særlig relevant fordi det i en sekulær stat er et mål i seg selv at man ikke skal blande religion med politikk og jus. Williams prøver å blande kortene. Om det bare er litt eller mye spiller ikke så stor rolle.

Arnfinn Pettersen sa...

Her må jeg si meg uenig. Det Willams uttalte seg om (om enn i svært omstendelige vendinger), var religionsfrihetens kår. Det må det være en biskops rett å mene noe om.

Anonym sa...

"Heroisk" høres flott og flatterende ut, men jeg har nok tatt meg vann over hodet. Ikke minst fordi jeg stadig må utdype med lengre og lengre kommentarer til det jeg sa om det erkebiskopen sa, unnskyld, det jeg mente han sa og ikke sa. Når jeg i tillegg konsekvent blander referat og kommentar, uten å være helt sikker på hva jeg selv egentlig mener, da blir det rot. Siden det er en prest som skriver blir det vel et salig rot, men likevel.

Det eneste jeg er helt sikker på er det du også sier, nemlig at det han egentlig uttalte seg om var religionsfriheten og dens kår og grenser. Og det er viktig nok, uavhengig av hvor mye jeg ellers roter det til.

Jeg blir forresten stadig fristet til å spare tid ved å skrive "erkebisk". Skal tro om Rowan+ ville tatt det ille opp?

Unknown sa...

For all del, Williams har rett til å mene hva han vil uansett stilling. Men jus og religion er ikke helt kosher.
I tillegg er det nok veldig dårlig integrering.

Arnfinn Pettersen sa...

Jeg synes definitivt verden trenger flere erkebisker. Jeg vil gjerne være erkebisk.