tirsdag 26. mai 2009

Arne Tumyr kommer ut av skapet

Arne Tumyr klarte i sin tid å få HEFs tidligere styreleder dømt for å ha kalt ham rasist. Og siden har han gjort sitt beste for å demonstrere hvorfor det var en tåpelig dom.

Nåtildags leder Tumyr SIAN – Stopp Islamiseringen Av Norge. Og fredag hadde de kunngjort at de skulle ha en motdemonstrasjon mot demonstrasjonen mot muslimhets. Selv moret jeg meg med å konstatere hvem Tumyrs nye venner er.

Tilstede på SIANs markering var Øyvind Heian, lederen for det bittelitt ytterliggående partiet Norgespatriotene. Heian hadde på forhånd kunngjort at han skulle delta og oppfordret sine støttespillere til å gjøre det samme.

Øyvind Heian har en fortid i Vigrid. Og Norgespatriotenes nettside (nei, jeg lenker ikke) viser med all tydelighet at dette er en ideologisk verden Heian fortsatt finner seg vel til rette i.

Bare undertittelen på siden, ”Identitær samling”, viser at Heian følger med i tidens ideologiske utvikling i nazimiljøet - og forsøkene på å rehabilitere ideene ved å kalle dem noe annet.

SIAN hadde god tid på forhånd til å fortelle Heian at han og det brune slagget hans ikke var velkommen på deres markering. De har hatt en rekke muligheter og rikelig med tid til å distansere seg fra Heian og Norgespatriotenes standpunkter i ettertid.

Så hva synes SIAN og Tumyr om at en ytterliggående høyreekstremist som Heian deltar på et av deres arrangementer? Det synes de er finfint.

På SIANs nettsider (og nei, jeg lenker fortsatt ikke) heter det følgende: ”Tilstede på SIANs markering var også partiformann i Norgespatriotene Øyvind Heian, som på modig vis forsvarte ytringsfriheten og SIANs parole.”

Heian er altså ikke bare velkommen på et SIAN-arrangement, han er en modig fyr, mener Tumyr.

Mer trenger man egentlig ikke å vite. Hverken om Heian, SIAN eller Tumyr.
_____

8 kommentarer:

Ruben sa...

Klarte desverre ikke å la vær å gå inn på sidene til NP. Der kan man lese at de leser Alan Badiou og at "NorgesPatriotene har studert Gramsci sine idéer og benyttet oss av dem med suksess i vårt praktiske arbeide." Det var jo en smule overraskende. (Kan sikkert også tas til støtte for den tvilsommes elskede totaliarianisme-tese.)

Ruben sa...

Åja. Og: Bra, Tvilsomme.

Konrad sa...

Tumyrs og Heians paroler har dessverre en viss respons blant folk flest.

ViggoStrømme sa...

"Kan sikkert også tas til støtte for den tvilsommes elskede totaliarianisme-tese."


Que?

Arnfinn Pettersen sa...

Ruben: Viggo minnet meg på at jeg skulle spørre om det: Hva er, sånn for ordens skyld, min "elskede totaliarianisme-tese"?

Ruben sa...

Ja, det var både uforståelig og uredelig, gitt. Minuspoeng til Ruben. Stryk elskede.

Ca: Fascisme og kommunisme er egentlig samme ulla, nemlig totalitære ideologier. Hvorfor det? Forskerne strides. Er de kollektivistiske ideologier (Hayek)? Er politisk/radikal islam en tredje totalitær ideologi (BHL)?

Uansett, dette kan du jo bedre enn meg. Relevansen her: Bare at fascistoide grupper bruker marxistisk teori. Og at jeg antok at du var fan. Og sleivet litt.

Filosofius sa...

Finner det ganske underlig at du forsøker å arrestere Tumyr fordi han rspekterer yttringsfrihet. om så julenissen hadde tatt en tur innom så er vel det velkomment i yttringsfriehetens navn. Hva han/de så yttrer kan jo alltids kommenteres/debatteres. men som sagt det er usaklig å kritisere for deltagelse alene. Videre så bør dere heller debattere hva demonstrasjonene dreier seg om. SION sitt arbeid er bra og meget viktig. Det er alt for mange som ikke tør å ta opp den tottalitære og menneske og kvinnefiendtlige isme som islam er.

Anonym sa...

hear hear filosofius