tirsdag 12. mai 2009

Truet med selvmord. Muligens

– Homofile aktivister truet politikere med selvmord, melder Vårt Land. Det siteres:
Debatt om ekteskapsloven ble hindret av selvmordstrusler, mener tidligere statssekretær.

Det sier lederen i Trondheim Kristelig Folkeparti og tidligere statssekretær, Odd Anders With, til Vårt Land. Han har flere ganger forsøkt å få de to stortingsrepresentantene som mottok truslene til stå fram og fortelle hva som skjedde, men de nekter av hensyn til dem som fremsatte truslene.

[...] KrF-politikeren vet ikke hvilke konsekvenser truslene fikk, men tror representantene ble mer forsiktig med hvordan de kommenterte ekteskapsloven i mediene.

Grunnen til at han nå forteller om hva som skjedde, er fordi han mener slike trusler ødelegger og hindrer en fri offentlig debatt. With vil ikke oppgi hvilket parti de truede stortingsrepresentantene tilhører.
Så bortsett fra at vi ikke vet hvem som framsatte dem, hvem som mottok dem, hvordan de lød og hvordan de som mottok dem reagerte, får vi vite alt som er å vite. Og det som gjenstår er ... Withs heller udokumenterte analyse av mulige konsekvenser av noe vi ikke får vite hva er.

Er det bare jeg som synes utspillet er heller hensiktsløst uten noen form for kjøtt på beina?
_____

16 kommentarer:

Bjørn Are sa...

Nei.

Didrik Søderlind sa...

Ellers innrømmer jeg gjerne at retorikken til Nina Karin Monsen mang en gang har fått meg til å vurdere å knaske i meg et glass sovetabletter.

Bjørn Are sa...

For meg har den i perioder mer fungert som et slik glass.

Men ikke ofte.

ViggoStrømme sa...

Litt lite kjøtt på beina, ja! Men det skulle pinadø ikke forundre meg om det er sant!
Og Didrik: Du må ikke være så sensitiv!

Bjørn Are sa...

Mannen bak påstanden er en jeg ellers har opplevd som troverdig.

Det kompenserer en del for manglende kjøtt, hvis han ikke skulle ha være forutseende og forbrytersk nok til å tape alle samtalene.

Even Gran sa...

Enig med Viggo for en gangs skyld. :-)

Det kan godt tenkes at noen har gjort dette, og jeg synes det er skremmende hvis man greier å påvirke det offentlige ordskiftet med slike pressmidler.

På den andre siden må nesten politikere være bevisst og proff på hvordan de skal forholde seg til slikt. De får trusselbrev og syke henvendelser hele tiden, og bør ha som ufravikelig prinsipp at de ikke skal ta hensyn til slikt.

even :-)

ViggoStrømme sa...

Jøss Even! Forbrødring over partigrensene? Kunne et regjeringssamarbeide mellom Høyre og SV være tingen? Kjedeleig kan det ikke bli!

ViggoStrømme sa...

Apropo trusler om selvmord. Dette burde vel være den ultimate pressmetoden for eutanasitilhengere? "Hvis ikke dere tillater eutanasi, så tar jeg livet av meg!"

Godt forslag?

Johannes sa...

"KrF-politikeren vet ikke hvilke konsekvenser truslene fikk, men tror representantene ble mer forsiktig med hvordan de kommenterte ekteskapsloven i mediene."Dersom dette virkelig er sant, og noen faktisk har klart å få KrF-politikere til å moderere utalelsene sine om hvor unaturlig og forferdelig homofil er, så all ære til dem.

Bjørn Are sa...

Tror dette kan ha gått til mange partipolitikere gitt (hvis det er sant at det har skjedd), men selvsagt mest til antatte motstandere av loven.

Synes du det er en bra etikk at hensikten helliger middelet?

Anonym sa...

Bjørn Are: "Tror dette kan ha gått til mange partipolitikere gitt (hvis det er sant at det har skjedd), men selvsagt mest til antatte motstandere av loven."

Mens når det blir presentert slik i Vårt Land, da får det motsatt effekt.

Å true med selvmord er dårlig gjort.
Å hevde at en er blitt brakt til taushet på grunn av å ha blitt truet med at noen ville ...

osv, osv, osv

Bjørn Are sa...

Eh, hva?

Sprudlum sa...

"..representantene ble mer forsiktig med hvordan de kommenterte eketeskapsloven i mediene."

Dette må da være to ypperlige kandidater til neste års Fritt Ord pris. Da har nok dannet debatt fått sin renessanse.

Anonyme ? 400 000 lokker dem nok frem.

gamle gauder sa...

Å opplyse ansvarlige mennesker om at vedtak som gjelder hele samfunnet kan få negative følger for enkeltindivider er èn (u)ting.
At ansvarlige mennesker av den grunn fraskriver seg ansvar for deltakelse i prossessen er uakseptabelt.

("Grunnen ..., er fordi..." er slett språk)

Anonym sa...

Om dette er tilfelle er vel å gå ut i mediene med det noe av det verste man kan gjøre. Jfr. terrorisme og The Oxygen of Publicity.

Johannes sa...

Å opplyse ansvarlige mennesker om at vedtak som gjelder hele samfunnet kan få negative følger for enkeltindivider er èn (u)ting.Uting? Først og fremst burde det være fullstendig unødvendig - fordi tenkende mennesker bør forstå helt på egen hånd at deres vedtak har konsekvenser ikke bare for samfunnet, men også for enkeltindivider i samfunnet.

Men for KrF-politikere har det tydeligvis nyhetsverdi at noen har fortalt dem det. Og det sier vel i grunnen mer om dem som fikk høre det enn dem som sa det.

(Og Bjørn Are: Du stilte et spørsmål i en kommentar rett etter min forrige. Om det var rettet mot meg må jeg nesten be deg presisere det - og gjerne forklare hvorfor du mener mitt syn på det er relevant for diskusjonen.)