søndag 21. mars 2010

Homeopati og pissprat

Som ventet har Gro Lystads eugeniske, menneskeforaktende sludder omtalt i forrige post avfødt en del reaksjoner. Steinerskoleforbundet uttaler at de ikke har noen mening om saken og eller er generelt fornærmet, Norges landsforbund av homøopraktikere klarer å si at det ville være problematisk å avskaffe meslingevaksinen, mens Norske homeopaters landsforbund ikke klarer det en gang, for
"Som forbund tar vi ikke stilling til hva medlemmene skal mene i denne sammenhengen. Vi anbefaler imidlertid at de setter seg godt inn i problematikken og viser pasientene til balansert informasjon, slik at pasientene selv kan gjøre seg opp en mening."
Og det er jo tillitvekkende.

Are Slettan har skrevet en udmerket kommentar om saken. Og han griper tak i et poeng jeg overså:
Det er ikke bare meslinger Lystad mener man kan droppe vaksine mot men også difteri, hjernehinnebetennelse, kikhoste, kusma, meslinger, polio, røde hunder, stivkrampe, influensa, tuberkolose og tropiske sykdommer.

- Mener du da at alle disse vaksinene er overflødige?

- Jeg mener det er bedre måter å behandle disse sykdommene på enn å vaksinere.
Lystad er med andre ord motstander av å vaksinere mot polio.

Det er så ... groteskt at det er vanskelig å tro. Poliovaksinen har spart utallige mennesker mot nesten uforståelige lidelser. Men Lystad vil heler behandle sykdommen med sukkervann. Det er så dumt, ufyselig, motbydelig og idiotisk at man nesten unner henne sykdommen - så hun kan se hvor effektiv "behandlingen" hennes er.

I møte med den slags uforstand er det ingen vei utenom humoren. En kommentator gjorde meg på Crispian Jagos udmerkede innføring i hvordan man bekjemper homoepatisk pissprat med ... homeopatisk piss:_____

11 kommentarer:

Undre sa...

Jeg skal innrømme at jeg hadde hatt veldig store problemer med å drikke av den siste koppen selv om det ville være særs utvannet piss. ;) Det er noe med tanken på å drikke piss. Men jeg hadde heller drukket av den enn å drikke piss.

Arnfinn Pettersen sa...

Undre: Og det til tross for at det er SÅ mye mer potensert piss? Ah, åkei, jeg er enig.

Undre sa...

Superpiss faktisk!

Jeg lurer på om dette kan overføres til andre produkter. Coca-Cola for eksempel. Vann ut Coca-Colaen 30 ganger og selg det som Super-Cola. Etter homeopatisk tankegang ville det jo vært potensiert Cola.

Mens jeg ville hatt store problemer med å drikke av det 30. glasset med utvannet piss og antakelig etterpå spydd av tanken på mulighens å ha inntatt piss, ville jeg jo ha null problem med å drikke Super-Cola og helt sikkert påstått at det ikke var igjen noe Cola i glasset.

Arnfinn Pettersen sa...

Denne er fryktelig morsom - og den introduserer ideen om homeopatisk pils:

http://www.youtube.com/watch?v=HMGIbOGu8q0&feature=related

Undre sa...

*knegg*

Unknown sa...

Selv har jeg hatt kusma, meslinger, kikhoste, influensa, røde hunder, vannkopper, malaria og dysenteri. Mener dere virkelig at denne eiegode kvinnen kunne ha kuret meg for alt dette, og så har ingen fortalt meg det før?

Er det slik at hun skal forties og fornektes bare fordi hun helsepolitisk befinner seg en smule til høyre for Hitler? Er det virkelig sånn vi skal ha det?

Yngve farmen sa...

Det var en matematiker som regnet ut at hvis du drakk en halvliter med vann, vil minst et molekyl ha passert Oliver Cromwells blære.
Og folk lurer på hvorfor det er så mye krig i verden. Kan ikke være bra å få i seg litt Cromwell.

Konrad sa...

Homøopatisk pils? Wow. Da blir det billig å få seg helaften. :)

Eller var det motsatt? Kurere effekten av en helaften?

IvarE sa...

@Konrad:

Yepp. Det er slik det er.
Det blir billigere å "reparere".
Og så kan du attpåtil kjøre etterpå!

Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Anonym sa...

@IvarE
Ja her er det bare å slippe fantasien(sic) løs.

Enda større muligheter bør det jo være i energisektoren (selv om homeopater og antroposofer vel har et noe anstrengt forhold til alt som måtte være mer teknisk avansert enn et baloptikon).

Tenk hvor lite utslipp en kunne få ut av et kraftverk drevet etter homeopatiske prinsipper!?

Skal vi sisammen, dere: "Dilutias, dilutiam dilletantur" .... :-)

Cassanders
It's a pity it still take a teaspoon to sweeten your tea.

Beate Sz sa...

Det er jo ikke bare polio som er sinnsvakt å ikke skulle vaksinere mot, resten av lista, kanskje med unntak av de som kan gjøre deg steril, er ikke hyggelige måter å dø på.
Tropiske sykdommer? Vel gulfeber er ikke hyggelig, malaria? Litt c-vitamin bare eller rabies som krever en noe større dose..listen bare fortsetter. Dette finner du utøvende homeopater på nettet som skriver.