mandag 16. august 2010

Bak scientologiens jernteppe

Og i dag anbefaler Den Tvilsomme New Humanists intervju med Marc Headley, forfatteren av boken Blown for Good: Behind the Iron Curtain of Scientology, hvor han skildrer sin (lange) tid ved scientologenes hovedkvarter. Det er en heller ubehagelig historie, som ikke minst scientolog-høvding David Miscavige kommer litt ... dårlig ut av:
"To give you an idea, one time he attended an event with all these celebrities, and Bill Clinton was there. When he came back to the base, somebody said, ‘Oh, you met Bill Clinton,’ and Miscavige said, ‘No, Bill Clinton met me.’ That is David Miscavige in a nutshell."
_____

3 kommentarer:

Even Gran sa...

Jeg har minimalt til overs for scientologien, men akkurat det var jo en litt kuul kommentar. Men han mente det sannsynligvis ikke som en spøk, og da er det verre...

Ask Burle sa...

Næh, det er nok ingen spøk det der...

Mitt ringe inntryk av begrepet clear er nettopp noe i den retning som denne anekdoten indikerer.

Clear er ikke noe a la buddhismens oppvåknet. Nei, det er heller et slags mesterlig manipulativt EGO som kontrollerer verden og får den til å danse etter egen pipe.

Oppblåste selvbilder er ikke noe nytt i verdenshistorien. Men jeg kan ikke komme på at noen har bygd en teknikk og en religion som egentlig bare har som siktemål å skape inflaterte selvfølelser.

Det må være knallhardt for toppene i Scientologi Kirken når Bill ikke vil møte dem lengre. Eller kanskje ikke, de snur det nok til at "Vi vil ikke treffe Clinton, vi."

Anonym sa...

ahem
Et godt sitat tåler godt litt gjentakelse. Jeg husker dessverre ikke hvem som skal krediteres, men det er definitivt ikke meg. Men altså (fritt etter hukommelsen):

-------------------------
Scientology, the pseudoreligious cult that has established litigation as a sacrament.
-------------------------
:-)

Cassanders
In Cod we trust