tirsdag 17. august 2010

Sven Egil Omdal rir igjen

Sven Egil Omdal i Aftenbladet er ikke min favorittkommentator i norsk presse. Ikke på langt nær. Men han er fortsatt i stand til å overraske. Negativt, vel og merke. Som i denne kommentaren, der han med utgangspunkt i et helt legitimt ønske om å kritisere pressens hang til markskrikersk journalistikk i blant annet helsesaker, klarer å lire av seg følgende:

Forfatteren Niels Chr. Geelmuyden skrev i en lavmælt, men oppsiktsvekkende kommentar i Aftenposten forleden at vaksinen mot svineinfluensa, en vaksine som har gitt produsentene en fortjeneste på 55 milliarder kroner, produsert av et selskap hvor den norske stat eier aksjer til en verdi av mer enn ni milliarder kroner, førte til flere dødsfall enn sykdommen den skulle beskytte mot.

Hvis vi for et øyeblikk ser bort fra det absurde i omtale Geelmuydens konspiratoriske pølsevev som "lavmælt", gjenstår den heller forsrudde påstanden om antall dødsfall av vaksinen. Heldigvis gir Preben Aavitsland ham svar på tiltale i kommentarene, men jeg slutter fortsatt ikke å forundre meg over at Afenbladet vil ha en mann av Omdals konspiranoide kaliber i spaltene.

Og hvordan var egentlig det der med 9/11 Omdal?
_____

Forøvrig anbefaler jeg Gunnar Tjomlids udmerkede tilsvar til Geelmuydens sprøyt.
_____

10 kommentarer:

Sprudlum sa...

Bevare meg vel..har du hatt ferie siden 15.mai ? Slik tiden flyr..

Det er lett å se at Sven Egil Omdal ikke er din favorittkommentator, du leser ham tydeligvis ikke så ofte at du har merket deg skrivemåten av fornavnet.. Selv leser jeg ofte hans medieblikk med glede; han er vanligvis meget velorientert, og han skriver et ubesværet og elegant norsk, ingen selvfølge blandt kommentatorer i norsk presse. Denne kommentaren var vel nærmest som en petit å regne, men du har rett i at den ikke akkurat hører til hans beste.

Utmerket var derimot kommentaren til Gunnar Tjomlid; takk for linken - jeg ser han har hatt 21 416 treff på artikkelen om 'Nudist Yoga', den skal jeg 'sjekke ut' ved anledning, som det nå visstnok heter på norsk.

Bortsett fra alt dette - foranledningen for dette lille innlegget var å fritte deg ut om noen kommentatorer i norsk presse som du faktisk liker. En rangering er vel for mye å vente, men 2-3 anbefalinger kunne vært morsomt.

Gode tastatører får vi ikke for mange av.

Arnfinn Pettersen sa...

Det pinligste, Sprudlum, er at jeg udmeket godt VET hvordan han staver navnet sitt. Og allikevel klarte å få det feil to ganger på to linjer. Det gikk litt fort her i går, for å si det slik. Det er nå rettet.

Favorittkommentatorer? Jeg er redd det bli en ansamling av middelaldrende og (væffal to av dem) sure menn: Frank Rossavik, Jon Hustad og Anders Giæver. Også liker jeg Janne Haaland Matlary ganske godt, selv om jeg ikke sjelden er svært uenig med henne.

Omdal er ille. Men ikke så ille som Kathrine Aspaas. Men det er ikke byllepest heller.

Even Gran sa...

Ang. favoritter: Jeg tror ikke du kan ha lest Marte Michelet, eller Hege Ulstein og Kaia Storvik i Dagsavisen. :-)

Arnfinn Pettersen sa...

Even: Grrrrrrr

Anonymus Inkognito sa...

Hanne Nabintu Hærland.

Nina Karin Monsen.

To klare favoritter.

Arnfinn Pettersen sa...

Anonymus Inkognito: I så fall er vi meget, meget uenige.

Even Gran sa...

He-he.. :-)

Konrad sa...

Jeg har en vag fornemmelse at Inkognito er ironisk.

Arnfinn Pettersen sa...

Jeg er slett ikke så sikker, Konrad.

Anonymus Inkognito sa...

Da kan jeg bekrefte at ironien er der.

Selv om den kanskje ikke er ekstremt tydelig i selve innlegget så gjennomsyret den tankene mine da jeg skrev det.