torsdag 3. juli 2008

Hitchens under vann

Christopher Hitchens er, ved siden av å være en av de mest profilerte nyateistene, en hardnakket forsvarer av "Krigen mot terror".

Han er derimot ikke lenger blant de som mener waterboarding ikke er tortur. Og han vet hva han snakker om. Han har prøvd. Og skildret opplevelsen i Vanity Fair.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Artikkel er printa ut og skal behørig lesast etter eg har knust ein ung students draum eller to ;-P

Anonym sa...

Han er en god journalist, og dette var et tankevekkende skriftstykke.

Takk for det!

Anonym sa...

Då har eg endeleg fått lest. Og det var ein bra artikkel, sjølv om eg tykkjer det var litt rart at han ikkje fortalde bakgrunnen for saka.

Det er fint at han no går attende på sine tidlegare påstandar om temaet, men han burde vel i denne samanhengen innrømme at han har tatt feil tidlegare og beklage det? Artikkelen er skreven på bakgrunn av noko han skreiv i Slate tidlegare, der han hevda at waterboarding på ingen måte var tortur. Hans kritikarar ba han simpelthen teie still til han hadde prøvd det sjølv, og kunne uttale seg basert på eiga erfaring og ikkje berre antaginger.

Det står respekt av at han tok utfordringa, men burde han ikkje vere redeleg nok til å fortelje kvifor?

Men alt i alt, ein bra artikkel.

Anonym sa...

Ah, DET hadde ikke jeg fått med meg. Da leser man straks med litt andre øyne. Helt enig i at han burde fortelle hvorfor. Litt rart at han ikke gjør det, egentlig ... Artikkelen ville fortsatt være god - og det ville stått større respekt av ham.

Bjørn Are sa...

Jeg har vel sett mer ydmyke personer enn Hitchens. Og folk med noen dråper mer selvinnsikt. Men tøft at han gjorde det.