tirsdag 1. juli 2008

De som ikke osv.

Siden jeg lenket til Hall Trøan Galaaens støtteerklæring til Kjell Horn: I denne saken svarer Levi Fragell på påstander fra Galaaen (og Horn). (Dere må bare holde ut noen avsnitt med de bitre herrene først.)

Jeg setter særlig pris på at Levi går hardt ut mot at Galaaen og Horn bruker hans fortid i pinsebevegelsen mot ham, noe Galaaen formulerer slik:

– Levi hadde som pinsevennpredikant lært seg alle knep og kunne manipulere folk dit han ville. Han skrøt av dette offentlig og det står å lese i VG for 28.08.82. Oppskriften fungerer åpenbart også på humanetikere, sjøl om jeg gjorde Levi oppmerksom på at den slags øvelser ikke hørte hjemme i Human-Etisk Forbund.

Levi svarer godt for seg, ikke minst ved å påpeke at han forlot pinsebevegelsen 22 år gammel. Men jeg er særlig svak for formuleringen "Jeg ble så godt vaksinert mot irrasjonell propaganda og sektvesenets lumske metoder at jeg heller ikke lot meg rive med av 70-åras poltiske vekkelser." Den har klar retning til en av de to kamphanene. Og det er ikke Galaaen.

Levi berører det jeg tror er den viktigste grunnen til at Kjell Horn aldri gjorde den karrieren i Human-Etisk Forbund som han føler han var berettiget til: At han var tilhenger av en totalitær politisk ideologi som var og er uforenelig med humanismen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

linken tar meg ikke til Levis ord, men til mer oppgulp..
Er det en freudian slip vi er vitne til her...?

Arnfinn Pettersen sa...

Du må holde ut noen linjer med oppgulp før Levi kommer inn og tørker opp etter dem. Jeg skal presisere det i posten.