mandag 30. juni 2008

De som ikke liker Levi

I serien "Misfornøyde eldre herrer som ikke liker Levi Fragell", har tidligere styreleder i Human-Etisk Forbund Hall Trøan Galaaen meldt seg på med en støtteerklæring til Kjell Horn og hans bok.

Tatt i betraktning at Galaaens bok I livssynskampens brennpunkt. Human-etikk i praksis fra 1999 - om det moderne HEFs fryktelighet og Levi Fragells ondskap - er en av hovedkildene for Horns bok, kom ikke det som noen stor overraskelse. Galaaen, som gikk av som styreleder i 1983, er vel i det hele tatt et av de siste menneskene i HEFs ledelse Horn liker.

Siden Galaaen så varmt anbefaler Horns bok, følger under et sitat fra bokens side 68. Vi kommer inn etter landsmøtet i 1983. Horn har akkurat spurt seg selv om hvorfor han ikke den gang gikk inn for å splitte forbundet, slik at de rene og ranke kunne ha fulgt ham på det sanne sti:

Men som sagt: Dette er etterpåklokskap, og ingen av oss hadde vel fantasi til å forestille oss hvordan forbundet, under Levi Fragells reelle ledelse (uavhengig av formell posisjon til enhver tid) skulle utvikle seg. videre var det vel heller ingen som var klartseende nok til å registrere det påfallende sammenfall i tid mellom den omseggripende privatiseringens vind (og økonomiske liberalisering) på nær sagt alle områder som feide over de vestlige samfunnene, initiert av Storbritannias statsminister Margaret Thatcher, og Levi Fragells taktiske spill for at Human-Etisk Forbund skulle overta offentlig engasjement og legge disse inn under sekten som han de facto var leder av.

Det er mye å si om dette, ikke minst at Thatcher ble statsminister i 1979 og at det som sådan ikke burde ha vært vanskelig å få øye på disse trekkene, men det får bli en annen gang. Det er så vanskelig å skrive mens man rister oppgitt på hodet.

(Forøvrig venter flere av oss i spenning på at forbundets gamle venn Arne Tumyr, som nåtildags er formann i SIAN, Stopp Islamiseringen Av Norge, skal melde seg på med en støtteerklæring til Horn ...)

Ingen kommentarer: