tirsdag 3. juni 2008

Bye-bye morrabla

Jeg har nettopp sendt følgende meldig til Morgenbladet:

Morgenbladet er selvsagt fritt til på lederplass å gi sin støtte til Dag Solstads totalitære babbel. Inntil videre er jeg heldigvis ikke tvunget til å støtte en avis med slike holdninger. Jeg ber derfor om å få si opp mitt abonnement på avisen.

mvh,
Arnfinn Pettersen

8 kommentarer:

ViggoStrømme sa...

Hear, hear!

For første gang i mitt liv angrer jeg på at jeg ikke abbonerer på Morgenbladet! Nå har jeg ikke gleden av å sende en så velformulert oppsigelse....

Et lite sprøsmål til Hr Redaktøren: Er du overrasket over at Morgenbladet støtter Solstad?

Arnfinn Pettersen sa...

Overrasket og overrasket ...

Abonnementet var relativt ferskt og initiert av fruen (som raskt fant ut at det var en dårlig idé) og jeg hadde behørig oppdaget at de har erstattet det verste av dårlige mellomfagsoppgaver i litteraturhistorie (som pleide å prege eh, avisen) med den sedvanlige venstreintellektuelle sutringen som preger norsk presse.

Jeg hadde dog ikke regnet med at de skulle gå fullt så langt som de gjorde og at de skulle gjøre det på lederplass. Så svaret mitt er "ja, jeg var overrasket, men ikke så veldig".

Og jeg skal ikke nekte for at jeg nok kunne kommet til å si det opp åkke som om ikke lenge. Til gjengjeld har jeg tegnet et abonnement på Weekendavisen.

ViggoStrømme sa...

Weekendavisen har jeg abbonert på i tre år allerede. godt valg!

Callan sa...

Nøyaktig hvilket totalitært babbel er det du fikk i halsen? At han stiller spørsmål om hva norske soldater har å gjøre med å føre krig i Afganistan? At han stiller spørsmålstegn ved Magazinets motiver for publisering av Muhammed-karikaturene (var ikke noen av de samme personene involverte i boikotten mot Life of Brian)? Tabloidiseringen av kjendisbladet Dagbladet, som nå kan skjeldnes fra VG kun på typografien? Eller kanskje de ikke går på sak, men bare er en generell overbevisning om at alle som har vært medlemmer i AKP bør fratas enhver mulighet til å delta i samfunnsdebatten på prinsippielt grunnlag?

Arnfinn Pettersen sa...

Geir A: Jeg begynte på et svar, men det har vokst og vokst, så jeg ser heller nærmere på det i morgen og legger det ut som et eget svar. Men la meg bare si dette: Solstads artikkel er verre enn den er blitt fremstilt som i pressen.

Anonym sa...

Det virker som om det ikke kan sies for mange ganger at Vebjørn Selbekk var ti år gammel da Life of Brian ble forsøkt vist på norske kinoer og altså ikke gammel nok til å se den, aller minst til å organisere noen boikott.

Per CJ sa...

Ble det organisert noen boikott av Life of Brian? Jeg trodde det var slik at den først ble totalforbudt for kinovisning, men senere sluppet med 18-årsgrense. Nå kan jeg nok tenke meg at deler av, om enn ikke hele, kristenfolket, synes totalforbudet var En God Ting, og sikkert boikottet den når den deretter kom på kino allikevel, men det er jo på siden av det et forvaltningsorgan gjorde.

Per
(som ellers googlet litt etter å ha lest denne tråden, og ble litt forbauset over at Selbekk faktisk er yngre enn ham)

Callan sa...

Ja, jeg har faktisk på loftet en av løpesedlene som ble distribuert foran kinoene da den endelig ble lansert i lettere sensurert utgave. Hvem som sto listet som arrangør av kampanjen husker jeg dog ikke i farten, men uansett er det vel liten vits i å forsøke å google de opp.

Forøvrig har jeg aldri nevnt Vebjørn Selbekk i denne sammenheng. Da det sto på som verst hadde jeg kontor tre meter unna og nok av anledninger til å studere ham og sveisen på nært hold (det var da særdeles fristende å ta på palestinaskjerf og gå av i feil etasje). Derimot var Livets Ord på den tiden fremdeles medeiere i avisen, og selv om de ble startet først i 1983 gikk ihvertfall ikke Ulf Ekman i knebukser på den tiden. Men det var altså et spørsmål, ikke en påstand, selv om enkelte valgte å tolke det i siste retning.