torsdag 5. mars 2009

Hvis det ikke var en gudHva ville skjedd hvis gud ikke fantes? Hvilke kald og uhyggelig verden ville vi ikke leve i. Den fremstående teologen Edward Current undersøker i denne videoen spørsmålet og kommer frem til at det vil være en verden som minner en hel del om ... denne.

Takk til Knut, som viste meg veien til Currents visdom.
_____

9 kommentarer:

PeggyBoy sa...

Nei nå ble jeg redd! Kan dette skje? På vegne av vannvittig mange,håper jeg at alle som trenger moralske krykker får beholde dem. Greit nok at JEG klarer meg uten Gud,men det er en skjebne jeg ikke unner min verste fiende...

Anonym sa...

Priceless!!!
:D

Hans-Christian Holm sa...

Jeg må innrømme at jeg ikke så at det var parodi før langt uti der. Det meste av dette er strengt tatt ikke annet enn helt vanlige kristne synspunkter, i stilriktig amerikansk YouTube/videoblogg-framføring. Gud som moralsk lovgiver og i stand til å gripe inn i jordisk materie etter eget forgodtbefinnende (men kan påvirkes med telepati), kristne som verdens velgjørere, osv. osv. Det er vel vanskelig å parodiere noe som er parodisk i utgangpunktet.

Anonym sa...

Hahahaha.
Her er mer:
http://baconeatingatheistjew.
blogspot.com/2007/11/
comic-genius-of-edward-current.html

Bjørn Are sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Are sa...

Morsom;-)

Han tok veldig på kornet alle mytene om hva kristne tror på! Det er sjelden å se bedre apologetikk mot en del forvirrede ateisters fordommer.

Morsomt også at noen lot seg lure en stund. Eller kanskje egentlig mer talende. Man bør nok da gått litt i seg selv.

Selv om muligens enkelte på sidelinjen faktisk i teorien kunne ha sagt enkelte av disse tingene (jeg har ikke møtt noen, men man kan aldri vite).

Eller ihvertfal hatt det tonefallet.

Anonym sa...

Vel, Bjørn Are, jeg følger litt med på den amerikanske bloggen Friendly Atheist, og ut fra hva som rapporteres der forsvever det meg at det finnes en del slike kristne der ute. Og så tror jeg det er en del av det kalibret som muligens ikke sier det, men absolutt mener det.

Bjørn Are sa...

Mulig det, Plutti, mulig det, lite som forbauser meg fra den kanten.

Uansett undrer jeg meg på hvor mange som tror at denne type videoer er uttrykk for mainstream.

Anonym sa...

Fremstående teolog, he he :-)