mandag 2. mars 2009

Den Tvilsomme enig med Siv Jensen (i hvert fall litt)

Siv Jensen mener kampen mot radikalt islam er vår tids viktigste og sammenligner islamismen med nazisme og kommunisme, melder VG og Dagbladet.

Og så langt er vi i hovedsak enig. Det gir helt klart mening å sammenligne islamismen med både kommunisme og fascisme. Islamismen er totalitær og absolutistisk og den innebærer en grad av politisering av religionen som gjør det mest meningsfullt å vurdere den som en politisk ideologi, en ufyselig sådan.

Hvorvidt kampen mot den er vår tids viktigste kan vi alltids diskutere, men at den er viktig er det ingen tvil om.

Så langt er jeg enig med Jensen. Men så gjenstår spørsmålet om hva det betyr. Hva er problematisk og ikke? Hva er farlig og ikke? Hvilke virkemidler kan og bør man ty til for å bekjempe islamismen? I disse spørsmålene synes jeg Jensen virker påtagelig lite reflektert. Og det har vi ikke råd til å være, for det er viktige spørsmål som står på spill, i siste instans intet mindre enn vår kulturs grunnleggende verdier.

Men diskusjonen er viktig. Og kampen er viktig. Og det er ikke feigt av Siv Jensen å påpeke det.
_____

48 kommentarer:

Anonym sa...

Kloke ord. Tillater meg å sakse fra et annet forum der jeg innimellom slenger med leppa.

Jeg deler Jensens bekymring for hva ytterliggående islamisme kan føre til, og helt enig i at en del islamisme kan sidestilles med kommunisme og nazisme. Men jeg er nesten like bekymret for hva hennes slepphendte omgang med fenomenet kan føre til. Jeg er ikke imponert over FrPs "islamiseringsliste" (det er dette med spurv og kanoner og sånt), og er bekymret for at ordet "islamist" kan ende opp med å få samme valør som "kommunist" for ytre høyre og "nazist" på ytre venstre; altså et skjellsord tømt for all mening.

Et av kjerneargumentene for islamister er at islam ikke kan kombineres med det å leve i et vestlig demokrati, fordi muslimer aldri vil bli akseptert som skikkelige medborgere her.

Jeg er redd for at Jensen ved sin mistenkeliggjøring av muslimer vil styrke islamistenes argumentasjon på dette feltet.

De som klager over at islam per definisjon er totalitært og antidemokratisk, er enda nyttigere sengekamerater for islamistene.

svein sa...

Enig med både Den tvilsomme og Didrik her. Jeg skulle ønske at Siv Jensen og andre islamoskeptikere kunne omgås litt mer presist STØRRELSEN på det eventuelle problemet. Hvor mange muslimer i Norge har en annen agenda enn å puste lettet ut over å være sluppet unna totalitære islamister og prøve å få til et normalt liv i Norge?
Mitt inntrykk er at de utgjør flertallet. Og jeg jobber med å lære noen av dem norsk.

ViggoStrømme sa...

Enig med Pettersen her. Til og med enig med Søderlind, selv om jeg nok ville legge noe mindre vekt på at islamister skapes av et fiendtlig miljø og desto mer vekt på at ekstrem islamisme også vokser frem under fohold som slett ikke understøtter en slik sosial kausalforklaring. Ideologi gjør blind og tiltrekker seg mennesker fra mange sosiale lag og med forskjellige orienteringspunkt.


Dette med FrP forundrer meg. De skal ha kred for å ta opp temaer som alle andre politikere skye som pesten, men hvorfor må de på død og liv angripe problemstillingene på en så nedrig måte? Er det for å tekkes blodharryene, eller mangler de gode rådgivere?

Da tenker jeg særlig på dette med mat i fengslene.

svein sa...

For sikkerhets skyld:
Det var selvfølgelig de som puster lettet ut osv jeg mener utgjør flertallet!

Anonym sa...

Viggo:

"Da tenker jeg særlig på dette med mat i fengslene."

Noen andre som så Dagsnytt 18 på NRK2 en dag sist uke, der prost Bakkevik og Per Willy Amundsen diskuterte nettopp dette.

Prosten forsøkte å spørre Frps innvandringspolitiske talsmann om koshermat i fengslene. Det var en selsom opplevelse å se Amundsen vri seg for å slippe å måtte svare.

Altså, her er jeg i den pinlige situasjon å være enig med både proster og blodkonservative.

Ja, ja, det er sånne slag livet gir.

Anonym sa...

"De som klager over at islam per definisjon er totalitært og antidemokratisk, er enda nyttigere sengekamerater for islamistene."


Nei, tvert imot! Dette er å påpeke sannheten, noe islamistene i noen grad forsøker å skjule. Hva skal man ellers gjøre?
Hvis denne kritikken styrker islamistenes argument er dette i stor grad en bekreftelse av islam som antdemokratisk og totalitær.
Det er faktisk en grunn til at islamsk kultur og religionsutøvelse i stor grad ikke blir akseptert i Vesten. Nei, det er ikke fremmedfrykt... det er tvert imot et utrykk for at fundamentale elementer innen islam faktisk ER antidemokratiske og totalitære og ofte kommer i konflikt med grunnleggende menneskerettigheter.

Mad Mullah Hastur sa...

Tja...

At islamismen, som ein totalitær og autoritær ideologi, er noko vi må vere på vakt overfor. Javisst.

At det unskulder denslags brune utspel, og mistenkleggjering av samtlege muslimar og innvandarar som Jensen driv med er derimot ikkje aktuelt i det heile tatt.

Denslags konspiratoriske påstandar som ho kom med lukter like vondt som alskens anti-semittisme og rasisme.

Så... tja. Tja er svaret.

ViggoStrømme sa...

Mullahen skrev: "At det unskulder denslags brune utspel, og mistenkleggjering av samtlege muslimar og innvandarar som Jensen driv med er derimot ikkje aktuelt i det heile tatt."

Gjør Siv Jensen det da? Er det i det hele tatt dekning for påstanden din, eller er det emosjoner som taler. Jeg har ikke fått øye på en slik grovdeling. En kan jo alltids MISSTENKE Siv for slike meninger, men hun har da vitterlig ikke sagt noe som kan tolkes på en slik måte, med mindre du er vrang.
Og det er du vel ikke?

Christian Brandt-Hansen sa...

Eg vil berre dele eit lite, søtt apropos her:

Av tinga det blei sagt Siv Jensen meiner er galt var deling av jenter og gutar i gymtimar/svømming på skulen. Dette uroa meg.

Då eg gjekk på ungdomsskulen og hadde svømming blei vi utsett for akkurat det same. Gutane og jentene var delt. Etter kjønn! Blei vi snikislamisert allereie på 90-talet?

For å gjere det heile riktig søtt må det nemnast at kommunen eg vaks opp i ligg like utanfor Bergen og har ein ordførar med diskutabel dømmekraft ved namn Terje.

Eg reknar med Terje og Siv for lengst har avskaffa denne styggedomen i Os.

ViggoStrømme sa...

Halvgod retorikk, Starwars, men elendig logikk.

Arnfinn Pettersen sa...

Viggo: Du er velkommen til å kritsere andres logikk, men du kødder ikke med Star Wars. Da bruker vi kraften på deg. And iiit iiis strong wiiith us!

ViggoStrømme sa...

Grøss....Kanossa!

Christian Brandt-Hansen sa...

Tydeleg at eg ikkje heng med i svingane, ja. Kan du forklare meg kva som var galt, Alfred?

Arnfinn Pettersen sa...

Just see. Now you've made him MAD! Shudder ...

Mad Mullah Hastur sa...

Å ta meir eller mindre godt belagte påstandar ut av kontekst, og smelle dei saman til ei smørbrødsliste som skal påvise ein eller annan skjult plan er oppskrifta på ein konspirasjonsteori, er det ikkje? Og tydlegvis på ein god tale frå Siv Jensen.

Det einaste formålet med noko slikt er å skape eit trugselbilete av elles usamanhengjande ting? Og det trur eg Siv gjer ganske medvite.

Det er minst like mykje dekning for mine påstandar, som det er for dine, påsan.

Anonym sa...

Mulig at Jensen skyter over mål, og det er også mulig at hun generaliserer for mye, men diskusjonen er uansett viktig.

Og alle de nyttige idiotene som øyeblikkelig stuper i skyttergravene og enten a) blir panisk opptatt av å male Frp i brune farger, eller b) nekter å diskutere problemstillingen oppnår ihvertfall ikke annet enn å øke polariseringen og konfliktnivået samt å gjøre tilstanden enda værre for de moderate muslimer som ønsker å leve i fred og fordragelighet som de fleste av oss andre!

Som den tvilsomme sier, så kunne man sikkert ønske at hun var mere reflektert, men så langt har hun da, bare ved å ta opp temaet, vist seg adskillig mere reflekterte enn a) og b) over.

Anonym sa...

Mullah: Tiltredes langt på vei.

Det verste eksempelet fra FrPs liste er det med grisetegningen som ble fjernet.
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=57085

Gitt at VGs fremstilling er korrekt, forstår jeg virkelig ikke hva som er så ille med denne saken. Vi snakker om en barneavdeling på et sykehus, der meningen vel er at syke barn skal føle seg trygge. Om man etter ønske fra foreldre tar ned en grisetegning som kan få noen barn til å føle seg utilpass, er det da virkelig ikke det norske demokratiets undergang.

Anonym sa...

Man kan ikke anklage Siv for å være like velformulert som hun er spissformulert. Ihvertfall ikke i denne saken.

Det er noe som irrterer meg med partiet: de har feks en langt bedre skolepolitikk en SV, men SV har alltid vært bedre på å kommunisere sin dårlige politikk.

Dessuten er Jensen unøyaktig, som når hun sier at sharia har overtatt "fullstendig" i Rosengård.

På den annen side slår det meg hvor PK det er å overdrive på andre områder, feks klima, uten at man blir arrestert. Al Gore ble geniforklart når han hevdet at havnivet vil bli 6 meter om etpar år.

Hva gjelder jihadistene, så har jeg aldri vært redd dem. De utgjør pr dags dato kun et kriminelt problem. Jeg er heller ikke veldig redd de overbeviste islamister. Det jeg derimot er urolig for er alle hverdagsmuslimer, med sine fordommer (mot det norske samfunn) og dårlig integrering med ditto gettofisering; der har du oppskriften på mulige samfunnskonflikter i mengder. Og DA først kan islamistene med deres ekstremisme bli et svært samfunnsproblem, og så blir jihadistene det også.

Så konklusjonen må bli at det er bedre at SIv og hennes tidvis unøyaktige parti (alle parti er forresten unøyaktig og vulgære til tider) aktualiserer en veldig viktig samfunnsdebatt, enn at den totale taushet som så langt har hersket, fortsetter.

Heller at en toucher sannheten, om enn på en forkjær måte, enn at ingen sier noen ting, på en dannet måte.

Hvis det dannete teselskap vil ta rattet fra FrP, er det bare å gjøre det. Men da må man bryte noen tabuer en har laget for seg selv først. Det er ikke enkelt. Men nå får de litt hjelp fra FrP... og Dagfinn Nordbø og Aslak Nore mfl. Flott!!

Filosofius sa...

Jeg er også ganske enig med Siv i at dette er en svært viktig debatt. Hennes intensjoner er nok ikke identisk med mine, men viktigheten er vi enige om. I hele den vestlige verden foregår det en kamp der enkelte grupper av raikale religiøse kjemper seg til makt og tilpasninger av de samfunn de er i. Dette gjelder sågar Islamister, Kristne konservative og diverse jødiske lobbygrupper. Den av disse gruppene som utgjør den største trusselen mot demokratiet er uten tvil Islamistene. Dette er blitt debattert mye i det siste, men jeg vil peke på at denne debatten som er så viktig blir langt mer konstruktiv om flere integrerte troende muslimer hadde fått uttalt seg. De jeg kjenner som er i denne kategorien er selv imot Islamifisering. De setter pris på å ha kommet til et sekulræt samfunn, som lar dem utøve sin tro uten å være nødt til å følge radikal islamisme.
MEDIA !! Slipp flere "tenkende" integrerte muslimer frem i offentlig debatt. Slutt å "jatte" med de radikale. Det vi trenger er en sunn debatt om felles verdigrunnlag.

ViggoStrømme sa...

Påsan!!??
Nu!
Det er du som har bevisbyrden din lassaron! Jeg sier bare at det ikke er dekning for anklagene dine i Siv Jensens faktuelle påstander. Min påstand er at du påstår, tolker eller vrir.
Nå kan det jo utmerket godt være at du har rett. Det ser jeg slett ikke bort ifra. Det er heller ikke tvil om at kjerringa blander skit og kanel.
Men hun snakker altså ikke om alle muslimer. Så vidt jeg vet har hun flere ganger understreket at vi må skille mellom muslimer og islamister. I tillegg har hun også sagt at det ikke er muslimer som "snikislamiserer", men snarere politikerne.

Per Kristian Foss derimot, blander alle sentrale begreper i sine hjelpeløse opptredener i radio i sakens anledning. Her blander han i full fest muslimer med islamister, islamister med muslimer, og kommer til og med trekkende med at han innser at dette også er et "rasespørsmål".

Foss burde telle penger, politikk har han ikke greie på.

Anonym sa...

"Om man etter ønske fra foreldre tar ned en grisetegning som kan få noen barn til å føle seg utilpass, er det da virkelig ikke det norske demokratiets undergang."

Jeg har en sterk følelse av at det er foreldrenes utilpasshet man tar hensyn til, ikke barnas.

Barn starter gjerne ut som lite dogmatiske. Så overtar de foreldrenes dogmaer etter hvert.

Så jeg er skeptisk til å sanksjonere en slik type toskeskap. Vi har hatt jøder i kongeriket i generasjoner. Jeg har aldri hørt at de har hatt problemer med en TEGNING av en gris.

Det er tynn men tydelige linje mellom toleranse og jatting.

Man kunne feks snu på det, og si at hvis noen i et multikulturelt samfunn ikke fikser en tegning av et husdyr, hvordan i helvete skal de takle de virkelige "utfordringene"?

ViggoStrømme sa...

Jeg er forsåvidt enig med Ask at det er helt vanlige muslimer som til syvende og sist avgjør om islam
vil kunne forenes med det morderne og sekulære her i Europa.
Men det er islamistene som setter agendaen. Det bør vær mulig å skyve islamistene utover sidelinjen, men da må jaggumeg den norske offentligheten slutte å logre for dem, og heller gi "vanlige" muslimer et tilbud de ikke kan si nei til. Enten vi liker det eller ikke er det mye opp til oss, å gi muslimer et ønske om å leve i et sekulært og frihetlig samfunn. Det gjør vi bare ved å være glassklare på hva vi ønsker. Fortsetter vi å vingle, unnskylde oss og fure opp under islamsk offerposisjonering har vi tapt.
Vi kan jo også falle for eget grep, ved å overgi oss fullstendig i relativisme og unnfallenhet.

Arnfinn Pettersen sa...

Didrik: Hva grisetegningen angår, er jeg nok mer enig med myklemann. Jeg tror heller vi snakker om foreldrenes enn barnas finfølelse her. Å fjerne den var en av disse bittesmå sakene som blir store symboler.

Jeg heller nok mer mot det synspunkt at det er angrepet på halal-mat i fengslene som er det virkelig idiotiske på Frps liste.

Forøvrig synes jeg begrepet "snikislamisering" er idiotisk. Det er lite snikent med eksemplene på listen. Og jeg er enig i at Jensen (antagelig bevisst) spiller på konspirasjonsaktige tendenser i sin retorikk, men jeg synes alt i alt at hun holder seg på den rette siden av den moralske grensen.

Anonym sa...

I den grad noen sniker i islams ærend, så er det regjerningen. De snek vel ut meldingen om blasfemiparagrafen 19 desember.

Halalmat i fengslene høres kanskje greit ut.

Men da må jødene få kosher. Alle som vet litt om det reglementet, er klar over hvor vanskelig det vil bli. Hva sihkene eter, vet jeg ikke, men vegetarianerne må få sitt. Men hva med krishnafolket og jainene, de eter ikke løk og hvitløk, samt mye annet.

I tillegg har du alle allergikerne.

Jeg foreslår følgende: to retter. En norsk og en vegetarisk. Jødene og muslimene kan ikke klage over at de ikke får noe i tråd med sine tabuer. Og jainene og krishnaene (samt noen andre) havner stort sett aldri i fengsel, eller de lager ikke mye oppstyr når de først er der, så de godtar løken i vegetarmaten.

ViggoStrømme sa...

Og hav spiser scientologene mon tro? Lyspærer?

Anonym sa...

@Arnfinn & Ask:

Nei, halal-mat (eller kosher, eller whatever for den saks skyld) i fengselet er ikke greit!

For det første fordi slaktemetoden strider mot norsk lov.

For det andre fordi man da påny detter rett oppi en salig gjørme om hvor grensene skal gå og hvor langt det store og det hele skal tilpasse seg enkelte særønsker bare for å "være så snille så".

Selvfølgelig må man ta hensyn til allergier, men utover det får fangene spise det de får servert. Om de synes det er for j.... å spise kjøttet så er det ingen som nekter dem å ta noen ekstra klyper med poteter, salat, bønner og broccoli. Eller en blings, for den saks skyld.

Anonym sa...

Pettersen synes punktet om halalmat er problematisk. Jeg er uenig.

Poenget her er etter mitt syn at ingen fanger skal tvinges til å spise svin. Selv ikke Frp mener det. Håper jeg.

Men en kylling er en kylling, enten den er bedt for eller ikke. Om de innsatte gripes av religiøsitet under soning får de heller spise vegetarisk.

Anonym sa...

Det kan var nyttig at de flytter et stund i et land i islamia...

Nå snakker de bare om teori og ønske tenkning.

Jeg er fra algerie, reiser ofte til Marokko....i disse landene finnes ikke ord for moderat,islamiste, fondamentaliste og andre tull. Der bruker de bare ..muslim!

Anonym sa...

Hvis vi ikke jobber så hardt for å sette disse problemene på spissen, er jeg sikker på at litt kompromiss kan være tilstrekkelig.

En skal ikke så veldig langt inn i Koranen før en ser at selv svinekjøtt er bedre enn å sulte.

For de fleste muslimer er det da også bare noe (svinekjøtt og en del andre ting) som er forbudt - haram hvis jeg husker ordet riktig.

Dermed er jeg nær Unge Lorentzen - hvis fengselsledelsen/kokken passer på å servere halal ved viktige helligdager.

Det handler om å forsøke å lage situasjoner der vi viser hverandre gjensidig respekt.

Noe mellom "Nei, det er vi som bestemmer her!" og "Vi gir dere hva dere enn ber om." Noe med å komme over åtteåringens mentale verden, forholde oss til hverandre som voksne.

Anonym sa...

Raagram.
har du tibringt noen år i islamia?

Det er ikke nok med ønske tenkning (propagande), man må gi eksempler hvor man finner toleranse hos "moderate muslimer".

Den best måten å finne ut de "moderate landene" er å spør om resiprositet.
Får de halal i vesten, må man finne svin i islamia, får de bygg moské, en synagog-kirke i islamia osv..

Det hjelper ikke å vifte med ord "moderat " hvis man ikke kan bevise det islamia.

Anonym sa...

Stikker dere på Høgskolen i Oslo 6. og 7. mars, får dere være vitner til at det skapes et SANT bilde av islam! Ja, reklamen sier faktisk det: http://www.hio.no/Aktuelt/Hva-skjer-vedlegg/Islam-Net-for-studenter-arrangerer-todagers-seminar-6.og-7.-mars

Arrangementet skal ifølge styret i studentforeningen Islam Net fremme kunnskap og bygge broer mellom minoritet og majoritetsbefolkningen (http://www.hio.no/Aktuelt/HiO-nytt/Studentforening-avlyser-kontroversielt-foredrag). Ved å skape et sant bilde av islam, håper de (som på hjemmesiden sin, etter å ha avvist at imam Sakanders syn på USA sin rolle i forbindelse med 9/11 har noe med studentforeningen dem å gjøre, anbefaler filmen Loose Change Second Edition for de som eventuelt skulle trenge å gjøre seg opp en egen mening om 9/11: se islamnet.no) "å medvirke til å skape et samfunn basert på respekt og toleranse for forskjelligheter".

Foredragsholderen de har hentet inn, Abdur-Raheem Green, skal intet mindre enn "renvaske Islams navn og bevise Guds eksistens".

Etter foredragene hans på YouTube å dømme kommer han (som i følge islamnet.no stilte seg kritisk til kristendommen allerede som åtteåring, og praktiserte Buddhismen i nærmere tre år selv om han aldri sluttet seg til den offentlig - med andre ord en allsidig kar) også til å gjøre sitt for gjendrive andre religioner og ikke minst den samfunnsundergravende ateismen.

Så hvis dere ikke har andre planer til helga, ta en tur til Bislet og få Sannheten om islam.

Anonym sa...

Anonym:

"Får de halal i vesten, må man finne svin i islamia, får de bygg moské, en synagog-kirke i islamia osv.. "

Hva du mener med "islamia" vet jeg ikke, men jeg har spist svinekjøtt i Marokko, på en helt åpen restaurant. Og jeg har bodd 10-15 meter fra en synagoge som ble godt passet på av marokkansk politi.

Jeg har også møtt både fanatiske islamister og svært så moderne, vestlig innstilte muslimer i samme land.

Mad Mullah Hastur sa...

Men Viggo då... sjølve begrepet Snikislamisering er nok belegg for det eg seier. Det er konspiratorisk vrøvl.

Og at ho seinare kjem dragande med nokre husmuslimar og prøver å moderere seg tar eg ikkje så alvorleg, eigentleg. Eg berre minnast dei dagar då hennar læremeistar med forfalska brev i handen hevda at muslimar prøvde å ta over landet.

Så det så, påsan.

(Og at eg er ein lasaron har min far konstantert for lenge sidan, så du må nok prøve hardare).

Ordbekrefting: Borti

Som i at Siv er borti staur og vegg.

Anonym sa...

Scientologene eter bøkene til L. Ron Hubbard, kokt til en graut over flere timer.

Kjenner en kokk ved en jødisk friskole i Sverige.

Som kjent skal ikke melkeprodukter og kjøtt blandes i hht kosher.

Dermed må man ha to sett kasseroller og kjeler, to sett kjøleskap og fryseskap, to sett kjøkkenredskaper mm.

Men han kan omgå reglementet. Hvis han feks skal bruke en kasserolle som det er kokt kjøtt i til melk, må han, etter å ha skrubbet den meget nøye, ta frem en blåselampe og brenne vekk eventuelle usynlige rester.

Mange menyer, mye søl og styr.

svein sa...

Ellers har Den Tvilsomme nå vært enig både med en SVer og Siv Jensen innenfor en relativt kort tidsperiode.
Går det bra med deg, Pettersen. Vi er bekymret!

ViggoStrømme sa...

Lasaronen: Jumper du ikke til conclusions her, littebittegrann?
Altså: begrepet "snikislamisering" er synonymt med konspirasjonsteori, stigmatisering og generalisering? Alt dette på en gang? Meg ikke forstår.

Hvis det er politikerne hun angriper så ser jeg et lite poeng i at det kan være en smule konspiritativt, som om de rødgrønne planla kalifatet eller noe.

Men samtidig mener du jo at hun misstenkliggjør "samtlege muslimar og innvandarar". Her snakker du jo om noe annet.

Det er vel ikke akkurat konspiritativt?

Selv om Siv er ganske bæsj, det er vi sikkert godt enige om, så mener jeg det er noe hysterisk, nesten panisk over brunbeisingen av Jensen. Hun dekker et behov i den dannede eliten og på venstresiden: Den slemme, den fascistoide, den vulgære, den som ikke får sitte ved bordet. Å angripe og nazistemple Jensen og FrP slik det gjøres nå er i prinsippet det samme å tråkke nedover, slik Norbert Elias beskrev som den evige syklisten: Jo brattere bakke jo mer tråkker du.
Den overdrevne kritikken mot Jensen virker så klart smalende på den som kritiserer, gir kritikerne et skinn av noblesse og velvære. Ingenting gir en større politisk rus enn å kunne dele ut røde og gule krot og sette seg selv i posisijon som "god " og "utvalgt".
Utfallene mot Jensen er paternalisme på sitt aller verste, mener Viggo.

Selv om Jensen ikke er Viggos greie, verken politisk eller på andre måter, så ser jeg ikke på noen som helst måte at begrepet snikislamisering er konspirasjonsteoritisk, stigmatiserende eller grovt generaliserende.

Det er ikke et godt begrep, det er enkelt og Viggo ville ikke brukt det selv. Men "snikislamisering" er bare en annen måte å si det veldig veldig mange tenker: At særkrav innfris når muslimske pressgrupper jamrer seg. Selv universelle rettigheter må vike når den kulturelle sensitiviteten råder. "Alle" vet at det kun er muslimer som får slike særretter, hinduer eller kristne ville aldri i verden ha trigget frem et lovforslag om å reaktivere blasfemiparagrafen med dobbel styrke.
Det er det "vi" snakker om. Jeg misstenker at også de som holder seg for nesen og smekker Siv over fingrene egentlig sitter med en urolig følelse av at hun egentlig har rett.

Mad Mullah Hastur sa...

Påsan du påsan, ser du verkeleg ikkje at det luktar konspirasjonsteori av dette?

Kva hadde du sagt om eg satt opp ei tilsvarande liste med særkrav vi innfrir overfor jødiske interesser? Då hadde det ikkje berre vore konspirasjonsteori, det hadde vore anti-semittisk.

Like for like, min gode mann. Det som er usmakeleg å slenge ut om ei gruppe, er tilsvarande usmakeleg å hevde om ei anna. Eller? Kanskje muslimane er så slemme at dei forten litt smekk på fingen frå frøken Jensen?

Eg må spørre deg, har du lest bakgrunnen for det ho sa? Det FrP sjølv har lagt ut som grunnlag? Dette er ei liste med heilt usamanhengjande hendingar, som FrP då meiner teiknar eit stygt bilete av snikislamisering.

Shoaib har gått grundig nok gjennom det, så det gidd eg ikkje gjenta.

Alt eg seier er at eg ser her den same type retorikk og listeteknikk som andre har brukt for å vise at jøder, frimurarar og jesuittar skal stå bak all mogleg faenskap, eller sakte men sikkert undergraver våre gode samfunn.

Difor reagerar eg. Du kan vere så skeptisk du vil til islamisme, og med god grunn, men då må ein leggje noko heilt anna til grunn ein slikt vissvass.

Det er poenget mitt. Det er ikkje eit forsøk på sette meg sjølv i posisjon som den "gode", det er berre eit uttrykk for den same aversjonen eg har for anti-semittisme og anna dritt.

Og no vil eg vende attende til sendeplanen av sedvanlege vitser.

Anonym sa...

Det er jo mye frykt knytta til innvandring, og frp er flinke til å sette alt på spissen. Verden er ikke så svart/hvit som siv jensen vil ha den til å være!

ViggoStrømme sa...

Svar fra Påsan til Lasaronen:

Lasaronen skrev: Kva hadde du sagt om eg satt opp ei tilsvarande liste med særkrav vi innfrir overfor jødiske interesser? Då hadde det ikkje berre vore konspirasjonsteori, det hadde vore anti-semittisk.
-Kontrafaktiske spekulasjoner. Jøder krever ikke slikt. Muslimer gjør det, og elitene slåss om å få logre. Har du noen gode eksempler på det du antyder, bortsett fra et par tilfeller med Kosher? Kom gjerne med det, for akkurat maten kunne Siv ha spart seg. Folk som er sperra inne bør i det minste få lov til å la vær å spise gris hvis de tror det fører til fortapelse (som om det gjør noe fra eller til når du sitter inne i femten år for narkotikasexgruppevoldtekt eller andre naturlige konsekvenser av for lite fritidsklubber).

Lassaronen skrev: Like for like, min gode mann. Det som er usmakeleg å slenge ut om ei gruppe, er tilsvarande usmakeleg å hevde om ei anna. Eller? Kanskje muslimane er så slemme at dei forten litt smekk på fingen frå frøken Jensen?
-Tullesnakk, gutten! Gruppe? Helledussen. Vi snakker om en religion, nærmere bestemt verdens raskest voksende religion og i særklasse den mektigste. Å kjempe mot at islam skal penetrere det offentige sekulære rom er en av vår tids viktigste utfrodringer. Det må være lov å snakke om det og gi noen eksempler på det man mener er eksempler på slike penetreringer. At Jensens eksempler mildt sagt varierer i relevans og kvalitet er noe annet enn at hun er nazist. Slapp av.

Lasaronen skrev: Eg må spørre deg, har du lest bakgrunnen for det ho sa? Det FrP sjølv har lagt ut som grunnlag? Dette er ei liste med heilt usamanhengjande hendingar, som FrP då meiner teiknar eit stygt bilete av snikislamisering.
-Som sagt: So what? Hun har gitt noen dårlige eksempler på snikislamisering. Det betyr ikke at ikke det forekommer snikislamisering eller avsekularisering i de preumptivt undertryktes navn. Det er bare å se på regjeringsskandalen som er i ferd med å vokse frem..Lassaronen skrev:Alt eg seier er at eg ser her den same type retorikk og listeteknikk som andre har brukt for å vise at jøder, frimurarar og jesuittar skal stå bak all mogleg faenskap, eller sakte men sikkert undergraver våre gode samfunn.
-Komparative studier er som kjent problematiske. Nok en gang er jøder et dårlig orienteringspunkt for slikt. Listeteknikken ovenfor jøder, historisk sett, er nok lang langt mer alvorlige og kulturellt komplekse enn at de kan brukes til lettvinn politisk nedovertråkking av de fæle tut og kjør folka i FrP.
Jødene er heller ikke noe godt orienteringspunkt for å sammenligne stereotypier om noe så ulikt som jøder og islam. Som kjent var det islamister som kjørte inn i Twins Towers. Islamistene på sin side, sier at det var jødene som gjorde det. Hvilken side er du på?
Og no vil eg vende attende til sendeplanen av sedvanlege vitser.

Mad Mullah Hastur sa...

Hjelpe meg, det er bra du tar det på alvor at frå no av skal det berre vitser her påsan ;-P

Eg må fatte meg i korthet, eg har tross alt arbeid å gjere.

"Jøder krever ikke slikt. Muslimer gjør det, og elitene slåss om å få logre."

Det var difor eg henviste til Shoaib sitt innlegg. Det er forskjell på ønskjer, og det å kreve. Finn eit døme på at muslimar har komen med eit bastant krav, og ikkje uttrykt eit ønskje slik som hør og bør i eit demokratisk samfunn.

"Gruppe? Helledussen. Vi snakker om en religion, nærmere bestemt verdens raskest voksende religion og i særklasse den mektigste."

Aha. Så det var Islam som kom snikande og stilte krav altså? Det var ikkje muslimer. *nikke* Eg forstår. Eg trur vi her er inne på nok ei konspiratorisk forståing av Islam som ein entitet.

"Som sagt: So what? Hun har gitt noen dårlige eksempler på snikislamisering. Det betyr ikke at ikke det forekommer snikislamisering eller avsekularisering i de preumptivt undertryktes navn. Det er bare å se på regjeringsskandalen som er i ferd med å vokse frem"

No var det no min kritikk av henne du gjekk til åtak på, og det er henne eg forheld meg til. Det ho presenterte var konspiratorisk vrøvl, og held ikkje mål. At du har din eigen, meir innfløkte og velformulerte konspirasjonsteori er ein annan debatt.

"Jødene er heller ikke noe godt orienteringspunkt for å sammenligne stereotypier om noe så ulikt som jøder og islam."

Nei for Guds skuld, la oss ikkje rokke ved den heilage kua, eller samanlikne Guds utvalte flokk med andre dyr.

"Hvilken side er du på?"
Westside, Ya'll!

ViggoStrømme sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
ViggoStrømme sa...

Jaja. Haha! Du legger opp til at Viggo er paranoid på en infløkt måte skjønner jeg. Skal jeg ta det som et kompliment?

La meg klargjøre, selv om det sikkert er fånyttes mot et stabeis som deg:

1. Ekstremt få norske muslimer konspirerer, i ordets rette forstand, tror jeg. Derimot tror jeg at et ganske klart flertall muslimer i verden, inkludert europeiske muslimer, har store problemer med å godta premissene for moderne sekularisme. De ønsker delvise brudd med det sekulære og at islam skal spille en rolle i det offentlige rom. Dette gjør de ikke av prinsipielle hensyn, men av spesifike hensyn til egen relionsutøvelse som tradisjonellt og teologisk har gjort et større anspråk på det offentlige rom.
De ønsker en islamisering av samfunnet velkomment, men her er det selvsagt betydelige variasjoner mellom muslimer. Noen vil ha hijab i politiet og en ny blasfemilov, små reguleringer som gjør det lettere å praktisere islam, andre vil ha sharia, en total omkalfatering av samfunnets inistusjoner. Sistnevnte er i et absolutt mindretall.
Uavhenig av graden, er alt dette islamisering og avsekularisering. Den nye kulturalismen og religonssensitiviteten er forbeholdt muslimer alene, selv om enkelte debattanter forsøker å antyde noe annet.

2. Politikerne, derimot, konspirerer. Det er jeg helt overbevist om. Og i spissen står AP, godt hjulpet av AUF og SV som sverger til den multikulturelle ideologien. At AP konspirer kan forkalres med partiets paternalistiske tradisjon, helt fra ettpartistatens dager. Målet for AP i dag er å snike mulitikulti inn kjøkkenveien, på godt gammeldags autoritært maner.
De vil jo helst ha et annet folk, som ikke stemmer FrP og er skeptiske til islamisering, de er livredede for FrP. Strategien har derfor blitt å innføre nye forordninger med spesielle hensynt til islam, og islam alene, uten at det blir lagt merke til eller debatteres.
Det er ikke dermed sagt at AP bedriver Eurabia, og at de med viten og vilje vill innføre sharia og annet middelaldersk tøv.
AP i dag vet at de har vært med på å skape et konfliktsamfunn fremfor et kardemomme, og nå gjelder det å fossro-på sosialdemokratisk vis, fritt etter Martin Kolberg og Haakon Lie. Mer av det samme, "fagbevegelsen, fagbvegelsen". Det gjelder å IKKE lytte, ikke lære.

AP driver aktiv snikislamisering. Der har Siv Jensen helt og komplett rett. Selv om hun er ei ku.
Hedninger kan som kjent "snik-kristne", som de har gjort med det nye KRL-faget. De har sine døve agendaer, men ender opp med å gi religion større rom helt uavhengig av agenda.
Det er det vi ser her.

Mad Mullah Hastur sa...

Men då er vi einige altså? Siv Jensen serverar dårleg konspirasjonsteori, og du serverar ein heilt anna ein.

Glimrande. Case closed.

ViggoStrømme sa...

Javisst. Vi burde tvansmedisineres og nøytraliseres alle sammen. Slike patalogiske verdensbilder burde ikke forekomme, og er en dødelig trussel mot det kongelige norske sosialdemokrati.

Not.

Kæise er ikke klåvsd, som de sier på hedmarken. Det finnes grenser for hvor lenge den norske sosialdemokratiske eliten og våpendragere som Mullahen kan presentere den flerkulturelle idyllen og samtidig dele ut røde og gule kort - og diagnoser - til de vantroende.
Mullahen mener altså at både Jensen og Viggo bedriver politisk patalogi. Det gjelder sikkert de aller fleste som åpner kjeften mot den beinharde idealismen.

Har Mullahen tenkt tanken at han muligens selv er iferd med å bli en smule konspiratorisk? Viggo har lagt merke til at også Mullahen er kritisk til en del trekk ved islamismen, noe annet vil vel også være besynderlig. Men så fort slik kritikk settes i system roper Mullahen på dommeren og språkpolitiet.
Men hva er det som er så konspiratorisk ved Viggo egentlig?
At han påstår at AP har en politisk strategi i forhold til det multikulturelle? Hvor har Mullahen vært de siste årene? Tror han at karikaturstriden, blasfemisaken og hijabsaken ikke danner et slags mønster? Er det konspiratorisk å påstå at AP driver politikk "off the record", fordi de oppfatter halvparten av det norske folk som potensielle Frpere og dermed ubrukelige for "saka"? Som om det skulle være noe nytt i APs historie?

Det er lenge siden teokratene og siviløkonomene i AP interesserte seg for hva som skjer på "gølvet". Ironisk nok drives AP av noe av den samme mentaliteten som gjorde AKP til totale gærninger: Teorien om snylterstaten; at arbeiderklassen er kjøpt og betalt av markedsliberalismen, at dd heller vil ha kjøleskap og flatskjerm, øl og billig bensin, enn sosialdemorkati og solidaritet.
AKP satset alt på ett kort: Third Worldism. AP satser på salongradikalisme, nedbygging av nasjonalstaten og nye felleskap. Alt dette er i likhet med AKPs "third-worldism" utrykk for den absolutte idealisme, fullstendig frakoblet virkelighetens verden.
Det gjelder å tviholde på illusjonene, ikke sant? Heldigvis tror jeg AP kommer til å revne på midten. LO folket og sosialdemokrater som fremdeles har illusjoner om internasjonal solidaritet og universelle menneskerettigheter, folka som engang fnøys av religiøs dogma, kommer til gå i strupen på de regjerende elitistene og paternalistene som sverger til kulturalisme og overnasjonalitet.

Mad Mullah Hastur sa...

*kremte*

Har pasienten byrja å snakke om seg sjølv i tredje person no?

*notere seg*

ViggoStrømme sa...

Det har han (jeg? Hvem?) gjort hele tiden. Det tærer på dette!

Mad Mullah Hastur sa...

Det er det eg alltid har sagt, Viggo må ta det meir med ro.

Ta to aspirin og ring meg på måndags morgon, då har eg satt av tid til samtale med ulike tilfeller ;-)

ViggoStrømme sa...

*klø på ryggen*

Nei takk, jeg er frisk som en fisk eller lignende.

*Skjære tenner, knyte nevene, ikke stirre inn i øynene*