torsdag 16. april 2009

Tiden tikker mot Kjettersk kjeller

Det tikker hen mot neste Kjettersk kjeller: Onsdag 22. april er det nok en gang klart for å dukke ned i dypet (også kjent som de tre centimeterne fra dørstokken og ned til gulvet på M3 i Maridalsveien 3):
Dårlig tidsånde: Zeitgeists hedenske Jesuser, sannheten om 11. september og den nye verdensorden

Konspirasjonsteorier er i skuddet. Man kan knapt bevege seg ut på verdensveven uten å støte på den ene oppsiktsvekkende påstanden etter den andre.

Var Jesus egentlig en hedensk guddom? Var det Bush-administrasjonen som sto bak ødeleggelsen av World Trade Center? Forsøker mektige og hemmelige krefter å legge verden under seg?

En masse av disse spekulasjonene samles i filmen Zeitgeist, en dokumentarfilm som en stund lå på toppen av nedlastninger fra Google Video. Zeitgeist har til og med avfødt en hel bevegelse (The Zeigeist Movement), noe som er litt pussig når man tenker over hvor ulidelig kjedelig filmen er. Men Zeitgeist skal få lov til å fungere som en knagg for denne kvelden, siden den leverer et så representativt utvalg av vår tids mest moteriktige konspirasjonsteorier.

Og for at vi kjellermenneskene og våre gjester skal slippe å lide oss gjennom langdryge dokumentarfilmer og tøvete bøker, har vi bedt selveste Bjørn Are Davidsen om å gjøre jobben for oss.
Les mer på Kjellerens sider. Og Oslopuls har intervjuet Bjørn Are om temaet.

Som de sier: Be there or be a rectangular thing!
_____

4 kommentarer:

rabiatius sa...

Detta blir fett! Har ikke vært på kjellern på lenge, så nå gleder jeg meg :D

PeggyBoy sa...

22 april er en onsdag Arnfinn!

Skal prøve å få kommet meg bort jeg og.

Anonym sa...

Er et virkelig ingen som (før nå) har kommentert det geniale i overskrifta?

"Tiden tikker mot Kjettersk kjeller"

Her er rim og innrim og bokstavrim og til og med innledende stavelsesrim ... Skaldetid, som Laxness kunne ha kommentert.

Mangler kanskje noe mht. kjenninger?

Lord Bassington-Bassington sa...

Sjekk denne kommentaren til intervjet med Bjørn Are:

av hebo, 18.04.09 18:26
Klart at Bush-regjerningen sto 11. september! De sto jo også bak Tsunamikatastrofen i Øst-Asia i 2004. En stor hydrogenbombe ble sprengt under havbunnen der det såkalte "jordskjelvet" hadde sitt episenter. Dette er faktisk bevist av flere anerkjente professorer ved en rekke universiteter i USA. Grunnen var selvsagt at amerikanske myndigheter ville ødelegge økonomien i Øst-Asia slik at denne regionen ikke skulle få utgjøre noen trussel mot amerikansk økonomi (se for eksempel www.easilyfooled.com). De samme professorene har også bevist at Bush og CIA også sto bak utryddelsen av dinosaurene for mange millioner år siden. CIA utviklet en tidsmaskin på 70-tallet som kunne ta agenter tilbake 65 milloner år. Denne teorien med en kjempemeteoritt fra verdensrommet er selvsagt bare tåkelegging for å ta fokus vekk fra hva som faktisk skjedde. Det er faktisk BEVIST! Det er også sannsynlig at Gro Harlem Brundtland sto bak det første Viking-angrepet på de britiske øyer (Lindisfarne i 793). Representanter fra den norske e-tjenesten klarte nemglig å stjele CIAs tidsmaskin en gang tidlig på 80-tallet. Dette var grunnen til at norsk økonmi gikk så bra i 80-årene. Norske myndigheter fikk ranet til seg mengder med sølv og gull fra britiske klostre på 800-tallet. Den som klarer å motbevise dette, kan jo bare prøve...

Jeg bøyer meg i støvet!