fredag 3. september 2010

Nytt på Humanist.no: Om reinsdyr og sånn

En av mine aller mest brukte tekster (mye fordi den er ganske bra, vil jeg hevde), sendes ut på en ny runde, denne gang på Humanist.no og under tittelen den har hatt en stund nå: "Spøkelser, reinsdyr og negative påstander".

Temaet er hva man kan og ikke kan bevise. Dere må gjerne diskutere den vilt og hemingsløst her.

8 kommentarer:

Knut-Sverre Horn sa...

Se det! Du tilhører denne minoriteten som kan stave fluidum. (Neida, jeg er ikke overrasket.) For øvrig en munter og pedagogisk tekst.

Anonym sa...

Men vet De ikke at flyvende reinsdyr kun viser seg for dem som er klare til å se dem, herr Tvilsomme Humanist?

Og De påstår kanskje at De er klar for å se dem, men at De ikke har fått se et av de flyvende reinsdyr endnu er et tydelig tegn på at de flyvende reinsdyre kan fornemme at De ikke er klar.

patafyzak sa...

Fin & morsom tekst. Litt hands-on beginners guide til "hvordan overskrider man smalltalk på en fornuftig måte".

Fossekallen sa...

Vet du, den her fikk jeg litt lyst til å bruke i undervisnings-sammenheng. Og den passer perfekt til et tema jeg skal snakke om til uka.

Jeg har selvsagt en hel del rett til å ta meg til rette i henhold til sitatretten, generell skoleøkonomi osv, men jeg føler allikevel det er høflig å spørre:

Er det greit om jeg kopierer opp en 6-7 eksemplarer og gir ut til elevene mine?

Mvh. den dypt irasjonelle kristne folkehøgskolelæreren

Arnfinn Pettersen sa...

Fossekallen: Herlighet, ja. Ta så mange kopier du vil.

Fossekallen sa...

Strålende :)

Terese sa...

Veldig bra liten sak!
Savner imidlertid sånne geniale knapper som gjør at jeg umiddelbart kan videreformidle dette på Facebook eller Twitter eller andre medier?

plinky sa...

Dette minner om mannen med treben. Han som humper rundt på loftet. Du kan sjekke om han er der - men når du går opp og ser etter, ser du selvsagt ingen mann med treben på loftet. Det er mye verre. Det må jo da være en USYNLIG mann med treben oppe på loftet...