tirsdag 15. september 2009

Valg? Hvilket valg?

Jeg hører rykter om at det har vært valg. Nei, jeg har ingen kommentar.
_____

16 kommentarer:

Bjørn Are sa...

Folkets røst? Hvilket folk?

ViggoStrømme sa...

Fire nye år med money spendig og "bare gå videre, det er ingenting å se her".

Offentlige utgifter vokser og AP deler ut. Lommeboka er jo ikke tom ennå. 750 000 på trygd og attføring? No problem. Keep it coming. Det er ikke fullt før det renner over og da har vi fløtta uttaskjærs uansett!

52 skoler i Oslo med flertall av fremmedspråklige, sier du?! Hold kjeften på deg, din rasist. (Og ingen har noe med skolevalget tilstatminsiteren gjør for sine barn- how dare you?!).


AP tiltrekker seg alle, fra Bjørgulf Braanen, via pressen, kulturfolket og puppemodeller.
Alle vil holde seg inne med makten.

Konseptuell kunst er ikke hva det engang var. Nå har alle blitt sosialdemokrater.

Men bevares - et interessant valg.

Bjørn Are sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bjørn Are sa...

Snuser Viggo på å foreslå at alle på trygd og attføring bør fratas stemmeretten før det er for sent? Eller at foreldre og læreres stemme bør telle dobbelt?

ViggoStrømme sa...

Ehr? Hvilken formidabel tolkning....Drikker du om morgenen Bjørn? Du høres ut som Marie Simonsen.

ViggoStrømme sa...

Apropo trygdede: Det viste seg visstnok at blant Oslos rusmissburkere stemte 33% FrP.....Tror nok FrP gjør det relativt skarpt blant trygdede. Verden er ironisk.

Bjørn Are sa...

Det blir litt mye te på morgenen, ja.

Meningen var ikke å ta en (Marie) Simonsen, men å antyde mulige sammenheng mellom dine poenger og partipreferanser.

Så greit om du ikke fortsetter å forvirre med fakta.

ViggoStrømme sa...

Joda Bjørn, men først må du redegjøre for hva du er forvirret over...Frata trygdede stemmerett, doble stemmer for lærere (gjelder ikke det bare for finnmarkinger?).

Ich versthe nichts was du sagst...

Bjørn Are sa...

Det forvirrer at så mange trygdede stemmer FrP.

Så ikke nevn slike tall. Kognitiv dissonans gjør vondt.

Anonym sa...

Det er et problem for de borgerlige at FrP har blitt så store som de har blitt. Greit du kan lure mange bygdetullinger til å tro at man ukritisk kan bruke av oljepengene uten at det får konsekvenser, at å kaste ut utlendingene vil fikse alle "problemene" vi har og beholde vår flotte kristne tradisjon i motsetning til disse fæle muslimene som prøver å ta over landet vårt og at man ikke trenger å bruke tid og penger på miljøet fordi klimakrisen bare er en konspirasjon som alle vitenskapsfolk tilfeldigvis er med på.

Politikere flest derimot, som jobber med dette vet bedre, derfor vil det være uroligheter på den siden så lenge FrP er så ekstreme som de er.

ViggoStrømme sa...

Ok.

Jeg er selvsagt skuffet over valget, men ikke overrasket. Holder en knapp på at vi ender opp med en ren AP-regjering, og det er tross alt bedre enn å ha en finansminister som forteller oss at det er umoralsk å være rik (eller i alle fall rikere enn henne selv, rikmannsdattera).

Poenger mitt er at fire nye år med rødgrønt blir det Stoltenberg hele tiden har sagt: Mer av det samme.

Altså en fortsatt klientifisering av en tredel av norges befolkning. Det er bra at vi har gode sosiale sikkerhetsnett i Norge, men ikke bra at verdens rikeste land (som det sies) snart har en million mennesker som tilsynelatende ikke er arbeidsdyktige. Å antyde at en god del av disse hadde hatt et bedre liv ved å delta i samffunslivet blir avvist som å tråkke nedover. Forstå det den som kan.
”Alle” vet at ekstrem utgifter til foketrygden er en tikkende bombe, som kombinert med forgubbingen vil være umulig å finansiere i mer enn 10 -15 år til før det smeller ettertrykkelig. AP (med SV) har gjort det til politikk å utsette problematikken og stemple kritikere som menneskefindtlige. AP er selvsagt godt kalr over prognosene, men tenker makt og makt alene, så det er kun neste stortingsperiode som gjelder for disse selvgode guttene og jentene. Som å pisse i buksa, varmt først…

Når det gjelder innvandring og asylpolitikk så er det nøyaktig den samme tendensen, med et lite tillegg: Her stemples alle som opplever innvandring som problematisk i sine nærmiljøer, f.eks på skoler eller i kommuner som har fått asylmottak tredd nedover ørene, som nazister. Makta sjøl sender ungene sine på Steinerskolen. De bor på Vindern og ber folk skamme seg.
Innvandring er sensitivt. Og det er viktig at probelamtikken møtes på en fair og uten fordommer. Men Aps og maktens sensurpolitikk må til slutt ende i noe ingen vil ha, en konflikt som er så stor at det blir vanskelig å komme ut av den.
Jeg tror at mange har stemt AP fordi de er urolige, både over finans, miljø og innvandring. Samtidig stemmer de på det bestående ”Det går seg til” politikken. Det har AP skjønt å utnytte. Men det er kynisk – og farlig.

Christian Brandt-Hansen sa...

Med forsiktig nyskjerrighet: Var det Høgre som skulle stake ut ein ny kurs som skulle redde landet?

Ellers er du nok inne på noko angåande fokus på neste periode og mangelen på langsiktig perspektiv, men det er vel knapt eit unikt fenomen for det kyniske og farlege Arbeidarpartiet.

ViggoStrømme sa...

Rett skal være rett, Bad Mynock. Høyre ville ikke akkurat bety noe paradigmskifte nei. Men de gjorde noe AP ikke har gjort på fire år: Å dikskutere problemstillingene.
Dessuten ville et regjeringsskifte også være et stemingsskifte. En borgerlig valgseier ville forpliktet. Og FrP ville pustet dem i nakken.

ViggoStrømme sa...

Nå sier jeg ikke at AP ER kynsike og farlige, men at kursen de (ikke) har staket ut kan være farlig og at det er kynisk å spille på status quo når man vet at det må gjøres drastiske grep. Jeg tror ikke det er en kjeft i AP sentralt som ikke vet at problemen kommer til å tårne seg opp.

Straume sa...

Viggo: Jeg skjønner at dette er dagen for å krisemaksimere fremtiden, men kan du være noe mer spesifikk på hvilke problemer du snakker om? Det er eldrebølgen? Eller innvandring?

Tror du virkelig ikke AP er klar over at eldrebølgen er en utfordring? Hvilke konkrete grep vil du gjerne se? Og hvilke grep tror du den blå blokken ville iverksatt som AP ikke er i stand til/ønsker?

ViggoStrømme sa...

"Tror du virkelig ikke AP er klar over at eldrebølgen er en utfordring?"
-Jo, de er klar over det. Men de har ingen andre tiltak enn å spa opp penger, noe annet ville være upoulært, tror de. Ironisk at AP kaller andre partier for populister.
Det neste trekket fra AP/SV blir selvsagt skatteøkninger, skatteøkninger. Offentlig sektor vil fortsette å vokse, fagbevegelsen skal ha sitt og sier nei til den minste antydning til effektivisering (nepotismen råder). Oppskriften er enkel: Større utgifter, mer olje, mer skatter, ingen privatisering og fri flyt av asylsøkere og familiegjenforeninger. Flere på trygd, dårligere skole og til slutt kan vi le av APs gamle slagord "Hele folket i arbeid", som bare vil fremstå som en anakronistisk karikatur. I tillegg har AP en justisminsiter som har erklært krig mot voldsofre, slik at de politiske korrekte på Vindern får sitt (lite tagging og voldtekter på Oslo vest vet du).

Enklaven bestående av den kulturelle overklassen i AP og SV, statskorporativistene i LO og de sosialdemokratiske NGOene vil gå for "tut og kjør" til økonomien bryter sammen. Når man først har begynt å klø hverandre på ryggen er det vsnakelig å stoppe for det føles så godt."Hvilke konkrete grep vil du gjerne se? Og hvilke grep tror du den blå blokken ville iverksatt som AP ikke er i stand til/ønsker?"

-Nei. Orker ikke. Google så finner du det du vil vite.....