onsdag 3. juni 2009

Frisk vinner

Vinneren av Friskt Ords pris for mai 09 er annonsert.
_____

8 kommentarer:

Bjørn Are sa...

Mangler et friskt ord i setningen

Det er godt å se at noen fortsatt er villig til å ofre seg selv, sitt rykte og sin integritet for å en sak man virkelig tror på.

Eller er den bokstav for mye.

Forøvrig: Hyll. Hyll hyll.

Bjørn Are sa...

Og er en bokstav for mye i setningenEller er den bokstav for mye.

Og slik går dagan.

Arnfinn Pettersen sa...

BAD: Er redd jeg trenger litt mer presise instruksjoner. Huet fungerer bare sånn måtelig.

Bjørn Are sa...

Står:

Det er godt å se at noen fortsatt er villig til å ofre seg selv, sitt rykte og sin integritet for å en sak man virkelig tror på.

Skal (f.eks.) stå:

Det er godt å se at noen fortsatt er villig til å ofre seg selv, sitt rykte og sin integritet for en sak man virkelig tror på.

Arnfinn Pettersen sa...

BAD: Rettet. Ikke av meg, selvsagt, men av sekretariatet.

tankgirl sa...

Artikkelen var både velskrevet og morsom, men når du skriver at prisen skal styrke ytringsfriheten (hvis dette ikke var ironi som jeg ikke skjønte) stusser jeg litt. Ved å latterliggjøre andres meninger, usakelige eller ikke, undertrykker man jo strengt tatt ytringsfriheten mer enn å fremme den.

mvh,

tankgirl

Arnfinn Pettersen sa...

Tankgirl: I beg to differ. Det er ikke en latterliggjøring av Frieles meninger. Minst en i juryen har uttrykt sympati for dem. Det er en latterliggjøring/kritikk/belønning av Frieles argumentasjonsmåte.

Jeg synes det er en svært parallell sak til debatten om Nina Karin Monsen (det var da også menignen): Det største problemet med Monsen er i mine øyne ikke hennes meninger, men måten hun uttrykker sine meninger på.

tankgirl sa...

Nå tenkte jeg ikke bare på Friele, men på alt jeg fikk med meg når jeg skummet igjennom de forskjellige innleggene med vinnere og nominerte til prisen Friskt Ord. Min oppfatning er at den minner meg en litt mer humoristisk utgave av ukens premiesau på document.no og i ytterste konsekvens SU's ukens dust, om enn en god del mer avansert enn sistnevnte. Latterliggjøring er en del av ytringsfriheten, men også et middel til å undertrykke andres ytringsfrihet. Når for eksempel akademikere føler seg som om de har "kommet ut av skapet" når de er åpne med at de stemmer på et så ukontroversielt parti som FrP (jepp, ukontroversielt) kan man begynne å lure på om vilkårene for ytringsfriheten virkelig er så gode. Latterliggjøring og mistenkeliggjøring er de største truslene mot ytringsfriheten i Norge når de blir brukt bevisst for å ramme andres meninger. Fortsett gjerne å dele ut priser, men pass på balansegangen hvis du fremdeles også vil oppfattes som en vokter av ytringsfriheten.

Mvh,

tankgirl