mandag 8. juni 2009

SOS Tjen Folket

Få ting kan få ledelsen i SOS Rasisme så gretne som at noen påpeker at påtagelig mange av dem er medlemmer av den venstreekstreme nøttegruppen Tjen Folket.

Da blir de sure da. Og sender for eksempel sure e-poster til redaktører som publiserer kritikk av dem. Som stort sett ikke bekrefter annet enn at de hverken skjønner demokrati, pressefrihet og organisasjonsfrihet. Og det er sikkert greit nok. De vil jo uansett vil forby det, alt sammen.

Min venn kjellermennesket, som gjemmer seg i Skyggesidens mørke dyp, har oppsummert forholdet mellom SOS Rasisme og Tjen Folket i en grei liten post, med den talende tittelen "Hvorfor ikke bruke det egentlige navnet? SOS TJEN FOLKET". Les den.

Og det skulle ikke forundre meg om de dukker opp i et kommentarfelt nær meg. Men gutter: Kunne dere ikke i det minste variere formuleringene deres en smule? De blir fort litt ensformige ...
_____

21 kommentarer:

Robin sa...

tjen folket er en pøbelgjeng som driver å spammer ned hele Trondheim med de latterlige plakatene sine, og siden de har dyppet plakatene i lim og klistret dem opp er de umulig å bli kvitt! Er dette en fenomen i hele Norge eller har de konsentrert de få medlemmene sine i Trondheim?

Mad Mullah Hastur sa...

Er nok eit problem i Bergen òg gitt...

Virrvarr sa...

Robin:

De er en liten gjeng som drar Norge rundt og klistrer. De har tapetsert Fredrikstad, også.

Ellers er jeg også tilhenger av å sette bjelle på katten når det gjelder SOS.

Som de sa i Rød Ungdom da jeg ble medlem som fjortenåring:

«Nei, du vil ikke bli med i SOS Rasisme, fordi de er drevet av en liten sekt som synger Stalinsanger og bruker statstøtten sin på Lenin-tskjorter mens de snakker om hvor viktig det er at kommunister er økonomisk uavhengig av staten»

Anonym sa...

Nå er det sånn at redaktøren i Klassekampen måtte bite i seg det som sto i avisa, dette skriver han i lederen:
"* En del av kritikken i lørdagens oppslag var rettet mot organisasjonen SOS Rasisme, som spilte en aktiv rolle under Irving-besøket. Det er likevel grunn til å understreke at utbrytergruppa fra demonstrasjonen mot muslimhets på ingen måte var knyttet spesielt til SOS Rasisme. Folk i Blitz-miljøet og medlemmer i Rødt var like sentrale i aksjonen. Derfor bør ikke diskusjonen om hvilke metoder som skal benyttes i den antirasistiske kampen gjøres til en debatt om SOS Rasisme alene, en organisasjon som for øvrig gjør mye godt arbeid i mange lokalsamfunn.

* I en kommentar i lørdagens avis kommer vi også med noen hentydninger vi ikke har grunnlag for. Det er vel kjent at enkelte sentrale tillitsvalgte i SOS Rasisme er med i den politiske gruppa Tjen Folket. Vi har likevel ikke noe grunnlag for å stille spørsmål ved om organisasjonen er et rent vervingsprosjekt for TF, eller at den finansierer TFs aktiviteter. Vi forutsetter også at ansatte i SOS Rasisme jobber for organisasjonen og ingen andre. I det hele tatt er det ikke vår jobb å grave etter folks partitilhørighet - vi har for eksempel ikke noen formening om nestleder Ola Melbye Petersen er med i Tjen Folket eller ikke, og egentlig interesser det oss midt i ryggen. Folk må få være Gramsci-kommunister, agrarsosialister eller medlemmer av Tjen Folket for vår del, det avgjørende er hva de står for i de tillitsvervene de har. Og det er altså den diskusjonen vi ønsket - og ønsker - å bidra til."
Det burde ha fått andre også til å tenke seg om.
Kjell Gunnar Larsen

Mad Mullah Hastur sa...

Eg trur ikkje Gramsci-kommunistar, agrarsosialistar eller andre rævlusjonære framtoningar er så populære her heller då. Medmindre dei er søte og/eller har heftig med skjeggvekst ;-D

ViggoStrømme sa...

Patalogiske bevegelser kjennetegnes av det omnipotente selvbilde og sadisme. Islamister, nazister, stalinister. Same shit, new wrapping.

Det aller sykeste er ikke nærværet av utopiske galninger, men at de får sitte til bords.

Mad Mullah Hastur sa...

Men det ville jo vere synd om du måtte svelte, Viggo...

... eller meiner du dei andre gærningane? ;-D

ViggoStrømme sa...

Nu. Gal er jeg nok, men ingen totalitær galning. Dessuten har jeg penger nok til å kjøpe egen mat. Gutta i Tjen Folket vil jo helst stjele maten fra de rike og spise maten selv, For så å myrde de fattige.
Jeg er ikke sånn!

Mad Mullah Hastur sa...

Lovar du, Viggo?

ViggoStrømme sa...

eg lovar! trur eg...

Arnfinn Pettersen sa...

Ærede Kjell Gunnar Larsen

Det er mulig det gjør dere varme om hjertet der i menigheten når Klassekampens redaktør demonstrerer sin sedvanlige mangel på ryggrad på denne måten. Jeg synes bare det er komisk.

At andre oppførte seg tåpelig under Irvings besøk, er ikke noen unnskyldning for å oppføre seg tåpelig selv. Men nå var vel heller ikke det hovedpoenget i min post, var det?

Når sant skal sies leser jeg ikke Klassekampen og hadde heller ikke fått med meg det de her modifiserer. Ikke bryr jeg meg heller.

Det som opptar meg er at SOS Rasisme etter alle solemerker er ledet av en rekke mennesker som er erklærte fiender av demokrati og ytringsfrihet. Jeg skjønner at dere ikke synes det er et problem (det er vel heller et ideal?), jeg forbehlder meg retten til å mene at det er det. Ikke minst når det i all hovedsak skjer for fellesskapets midler.

Anonym sa...

Hei

Ang det Virrvarr skriver så står det i direkete motstrid til alle fakta som ligger på bordet. Dette er noe hun er smertelig klar over, men nå er det sånn at "virrvarr", eller skal vi heller si Ida Sofie Søland Jackson, er en mobber.

Ida Sofie Søland Jackson sammenligner yngre politiske motstandere til venstre for henne med Hitler-Jugend. En stygg påstand særlig med tanke på personene det er myntet på. Hvorfor klarer hun bare å sparke nedover, hvorfor MÅ hun absolutt tråkke på og mobbe de yngste. Det er fordi Ida Jackson er en mobber som dessverre ikke ser konsekvensen av sine handlinger.

Tilbake til nazi-dritten hun sprør (som stort sett er klipp og lim fra nazistene i Vigrid og Norgespatriotene): Redaktør i Klassekampen la seg flat når det gjaldt påstandene om at antirasister skaper nazisme. Han påpekete at det ikke var troverdighet i Sjølies kommnetar. Dette skal han så klart ha ros for, men det er like fullt synd at Klassekampen trykket Sjølies kommnetar. Tilbake til mobberen:

Ida Sofie Søland Jackson er en mobber som har spredd mye dritt der hun har oppholdt seg. Bloggen hennes vitner om et ikke helt ubetydelig ego. Nå må det sies at dette egoet frontkolliderer med hva man kaller for samarbeid. Dett var med på at hun spilte seg ut på sidelinjen i den politiske kampen i RU, hun tapte de slagene hun kunne tape. Nå vil hun ta igjen på Tjen folket. Da benytter hun seg av alle midler uten å ta hensyn menneskeverd.

Jeg tror det er viktig at folk er oppmerksom på dette.

Mad Mullah Hastur sa...

Kjære "Anonym"... ikkje eit kløyva ord av det du skreiv motseier det Virrvarr skreiv.

Du kjem med eit par påstander, og pinlige karakteristikkar av Virrvarr.

Men utover det null substans.

I dei gode gamle dagar kunne Stalinistar argumentere betre enn det... *sukk*

Arnfinn Pettersen sa...

Ærede Anonym

Du ville, for å si det på en høflig måte, hatt LITT MER troverdighet hvis du skrev personangrepene dine under eget navn.

Som det er, er det ikke verdt å kommentere.

Anonym sa...

Ang svar på nazipåstandene: Viser til kommentaren over skrevet 8. juni 2009 19:16.

Arnfinn Pettersen: Du kommenterte i hvert fall det som ble skrevet, så her har du åpenbart tenkt feil.

Arnfinn Pettersen sa...

Anonym: Hvis jeg var ment å bli klokere av det der, var det heller mislykket. Husk at jeg er en tilbakestående kapitalistlakei. Du må snakke laaaaaaaaaaaaangsomt og tyyyyyyyyyyyyyyydelig til sånne som meg.

Anonym sa...

Hei.

"De er en liten gjeng som drar Norge rundt og klistrer. De har tapetsert Fredrikstad, også."

Ida jackson vet godt at Tjen folket finnes i fredrikstad, men hun har tydeligvis interesse av å fortelle noe annet.

Dette gjør at RKU ungdommer i landet, samt Fredrikstad ikke kan ta henne seriøst. Hun slenger rundt med falske setninger om alt og ingenting. Fredrikstad RKU er vist hitlerjugend som hun sier, men på samme tid eksisterer vi ikke.

Blir bare useriøst tull fra hennes side. Mobbing fra en i alder voksen dame.

Mad Mullah Hastur sa...

Woah! Her er argumentasjonen på høgde med debattforuma til VG. Er det der du heng til vanleg anonym?

For all del, du har heilt rett: RKU Er ikkje Hitlerjugend. RKU er ikkje like gjennomtenkte, disiplinerte og rasjonelle.

Men RKU har ein fordel, dei er hysterisk morosame å følgje med på.

Holten sa...

Eg fekk ikkje med meg dette ordskiftet tidlegare i sommar. Djupt fascinert no.

No hamna eg her ad omvegar etter å ha lese dagens sak i BA:

http://www.ba.no/nyheter/article4533099.ece

(sjekk btw artige raude BA-taggar på illustrasjonsfotoa. kven sitt verk er dét, tru?)

Espen Naskekladd sa...

Dersom det er slik at alt er i ordnede former, hvorfor er det da ikke mere åpnehet rundt dette? Når samme personene har verv og ansettelsesforhold i SOS Rasisme, Tjen Folket og RUK så danner jo det et grunnlag for spekulasjoner?
Det er mange som sjonglerer med flere hatter så det trenger ikke være noe galt i det. SOS Rasisme har vervet ca 40.000 medlemmer som hver har betalt 10kr, altså i sum 400.000kr. Dette er ingen stor sum, men når en samtidig vet at en så stor organisasjon er berettiget statstøtte starter bekymringene å strømme på.

Malingmons sa...

Litt ekstra om TF: http://malingmons.wordpress.com/