tirsdag 16. juni 2009

Hanne og hennes kjekke norske karer

Apropos Hanne Nabintu Herland: Sissel Vedal har skrevet (vel, strengt tatt satt sammen) en knyttneve av en kommentar til sytingen hennes. Les!

For en illustrasjon av disse kjekke karene, er kommentarne til denne posten hos Sissel og denne hos Undre fascinerende (og dypt motbydelig) lesning.

Herland er selvsagt nominert til Friskt Ords pris for juni.
_____

22 kommentarer:

Even Gran sa...

Bare til orientering, så avlegger Nabintu HEF et besøk i et innlegg i Adresseavisen i dag. Morsomt:

"HEF representerer kun 1.7 % av den norske befolkning med statutter som stort sett består av kristen etikk, bareminus gudstro. Bevegelsen er så godt som ikke-eksisterende i utlandet og representerer forrykende lite originalt moralfilosofisk materiale. "

Fant det på Retriever. Tror ikke det er lagt ut på nettet ennå.

Svaret er til dette innlegget:
http://www.adressa.no/meninger/article1337480.ece

e :-)

Arnfinn Pettersen sa...

Det der har hun gjentatt til det kjedesommelige i et par år. Kan hun ikke i det minste komme på noe nytt?

Sissel Vedal sa...

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne når jeg tenker på å omtale utspillene til HNH, derfor klippingen - det ble bedre enn jeg selv kunne skrevet det.

Apropos Evens kommentar og ref. Vi har lest mange utspill og kommentarer fra HNHs kant - selv anser jeg de fleste av dem å være svært kunnskapsløse. Hvor er hun ansatt denne kvinnen? Er det noen som vet hvor hun har arbeidet tidligere og hvor hun er utdannet?

Ask Burle sa...

Norske menn ER mer mjuke og kvinnevennlige enn russiske. Det vet de som kjenner russisk kultur.

Og i Thailand er enslige mødre langt mindre poppis enn de er det på det norske kjønnsmarkedet.

Men alle regler har unntak. Så også denne.

Herland må ha truffet en liktå siden reaksjonene er så hevnlystne.

Arnfinn Pettersen sa...

Sissel: Hun er utdannet fra Universitetet i Oslo, ifølge Wikipedia. Jeg tror hun livnærer seg som frilanser.

Sissel Vedal sa...

Wikipedia ja - snakk om å være talentløs å ikke sjekke der.

Ask
Jeg er ikke kjent for å være hevnlysten, men jeg har tatt på meg boksehanskene :)

Ask Burle sa...

Det virker mer som slosshansker med jernbeslag over knokene:)

Men Herland er da et rivjern, hun minner litt om en Kim Friele, så det kan bli en spennende catfight!

Anonym sa...

Auch. Å lese at Herland minner om Kim Friele svir i øya. Herland legitimerer krenkelser, Friele derimot har kjempet for frigjøring i over en kvinnsalder. Herland når ikke Friele opp til anklene engang (nei, ikke engang med høye hæler).

Didrik sa...

Det er lenge siden jeg syntes Anne Kat. Herland var morsom, det er morsom at en med samme etternavn tar opp hansken hennes.

Ask Burle sa...

Jeg synes damen har flere gode poeng. Feks dette med at man enda snakker om kjønnskamp.

Merkelig nok er begrep som inneholder "kamp" gangbar mynt i en sammenheng, mens det er definert som fascisme i en annen.

I forhold til rase, religion og etnisitet så er "samarbeid" og "dialog" det eneste akseptable (nåde den som snakker om rasekamp eller religionskamp). Men hva kjønn gjelder, kan en bruke militaristisk språkbruk over en lav sko.

Herlands poeng er at kanskje forholdet mellom kjønnene kunne blitt bedre om man satset mer på samarbeid og dialog, en god tone, vennlighet.

Et godt poeng. Så godt at kritikerne ikke vil forholde seg til det, men heller gå inn i sarkastiske stråmannstaklinger.

Og joda, Herland ER et rivjern som frister til harde taklinger. Men litt saklighet kan godt tas med også.

(At Herland og Friele har minst et felles karaktertrekk, synes tydelig fra der jeg står. Men så kan det selvsagt være at Herland er en Demon som søker å trekke folk og fe ned i synd og reaksjonær ondskap, men Friele er en Rettferdig progressiv engel som vil redde nasjonen fra synd og fysj.)

Anonym sa...

Ask:

Sjekker du "kjønnskamp" med Google får du drøyt 4000 treff

Sjekker du "likestilling" får du drøyt 660 000 treff.

Jeg tror faktisk ikke det snakkes så fryktelig mye om "kjønnskamp" i Norge lenger, jeg.

"Herlands poeng er at kanskje forholdet mellom kjønnene kunne blitt bedre om man satset mer på samarbeid og dialog, en god tone, vennlighet."

Høh. Herland legger jo ansvaret over på oss kvinner for at ekteskapene skal vare og mannen skal være fornøyd, akkurat som om det bare er den ene parten i et forhold som har ansvar for et ekteskap og at alle menn trenger en kone som logrer for dem. Stikk inn til Vedal så kan du se hvor mye mer glad i sex og matlaging russiske og thailandske kvinner er enn vi norske kvinner. Hvem tjener på at Herland går ut og nører opp under forestillingen om russiske og thailandske kvinner som "enkle koner"? I alle fall ikke de russiske og thailandske kvinnene. Og tenk hvor stigmatiserende uttalelsen er for russiske og thailandske damer!

"At Herland og Friele har minst et felles karaktertrekk, synes tydelig fra der jeg står. Men så kan det selvsagt være at Herland er en Demon som søker å trekke folk og fe ned i synd og reaksjonær ondskap, men Friele er en Rettferdig progressiv engel som vil redde nasjonen fra synd og fysj."

Meh. Nå overdriver du.

Ask Burle sa...

Googler du kvinnekamp, kjønnskamp og likestillingskamp, får du over 10 000 treff.

Søker du på rasekamp får du 98 treff.

Det kan virke som at kjønnskamp er mer enn 100 ganger så utbredt som rasekamp.

At likestilling oppnår hele 660 000 treff, fullfører bare argumentet mitt; norske kvinner har fler rettigheter og muligheter enn noen andre kvinner i hele verden noen gang, og enda kjører de på med sin kamp.

Som når man løgnaktig hevder at vi ikke har likelønn i Norge. Ved å sammenligne sykepleieres inntekt med kommunale ingeniører, finner noen ut at kvinner tjener mindre enn menn. Vås.

Like lønn for ulikt arbeid, har nå blitt kvinnekampens mas.

Det som driver milimeterfeministene er misnøye. Den typen som er drevet av utakknemlighet. I tillegg er den som en selvfølge egosentrisk og etnosentrisk, som vi så når feministen Ane Stø ble konfrontert med at ingen 8.mars-paroler var dedikert undertrykte minoritetskvinner situasjon eller afghanske skolejenter som får syre i ansiktet når de forsøker å gå på skolen. Alt var selvsentrert rundt godt vante norske kvinners angivelige forfordeling.

"De kan bare komme i toget, men de må ta kampen sjæl", sa kommunisten Stø.

Ja, tusenfanmegtakk, burde innvandrerkvinnen svart.

Milimeterfeministene vil med nødvendighet aldri bli fornøyde. Det ligger i sakens natur at de som lider under tilværelsens uutholdelige letthet aldri kan oppleve takknemlighet. I det øyeblikk 40 % av bedriftstyrene er hunkjønnet, vil de kreve 50 % - når det er nådde, vil de finne noe annet å blåse opp og ut av proposjoner.

Med så store pengeinteresser og mye krenkbarhet på spill, er det ikke rart at Herland blir tatt hardt når hun pirker i daukjøttet. Men spør du kvinner der ute, de som ikke har gjort karriere ut av sitt kjønn, så er det overraskende mange av dem som er enige med Herland.

Et avsluttende spørsmål: tror du at norsk kvinnekultur har noe å lære av thailandsk eller russisk kvinnekultur? Eller er det bare de som skal lære av norske kvinner?

Anonym sa...

Ask:

Nå generaliserer du så det fosser her.

Om du ikke skjønner hvor Herland går i ball i tankerekka si tror jeg ikke at jeg kan hjelpe deg.

ViggoStrømme sa...

Viggo er enig i at Nabintu er rar og litt outert, men mye av det hun sier er jo helt i orden.
Vi trenger en solid dose tradisjonalistisk kulturpessimisme her i landet.

For en stund tilbake diskuterte jeg med en gjeng venstreorienterte feminister om det faktum at de nektet å skaffe seg barn og at det er et problem for enhver sivilisasjon at fødselstallene går ned.
Jentene kalte meg selvsagt en nazist (selv om jeg prøvde meg på at dette er deskriptive betraktninger fra meg og at jeg ikke har noen løsninger) og konstnaterte i samme åndedrag at de ikke behøvde å føde barn for de kunne jo bare adoptere fra fattige strøk sånn som Madonna har gjort.
Altså la de fattige være livmor for at de selv skal kunne sjølrealisere seg - i sosialismens navn.

Det er der vi er.


Og det er slike jenter som styrer moralpolitiet (marie Simonen), mens resten av oss holder oss for nesen og putter fingrene i ørene.

Anonym sa...

Viggo: [R]esten av oss holder oss for nesen og putter fingrene i ørene.

Samtidig?!?

Arnfinn Pettersen sa...

Harald: Det er så lett så: Tomlene i ørene, pekefingerne for nesen.

ViggoStrømme sa...

Takk Arnfinn!
haraldhauge: Grrrr!

Anonym sa...

Jeg må bare si: Hanne Nabintu Herland vi hyller deg !" Endelig er det noen som tar bladet fra munnen mot denne mannsfiendtlige kulturen vi er i ferd med å bygge opp i Norge. Kvinnene i Norge er i ferd med å utslette seg selv. Hvem vil bo i lag med en kvinne som ligner mere på en mann enn en kvinne. Vel satte du det på spissen , vi menn er enkle vesner; ja til kvinnelighet, ja til mykhet og gjerne mat servert med kjærlighet, ja til kvinnen som en fristerinne og ja til deilig sex. Den norske kvinne har på mange måter blitt en kravstor kvinne som mangler femininitet og som prøver å etterligne mannen. Ja til likeverd nei til likestilling. Det er ikke en kamp men et samliv og partnerskap hvor vi trekker på hverandres sterke siden. HURRA FOR KVINNEN og HURRA for HANNE NABINTU HERLAND som løfter denne debatten !!

Ask Burle sa...

Likestillingskampen avstedkommer så mangt, inklusive det vi konservative kaller "utilsiktede negative konsekvenser".

Ett av dem kom til uttrykk i Vadsø her om dagen da en fjortisjente banket en annen fjortisjente - og det hele ble filmet og lagt ut på det verdensvide nettet.

NrK intervjuet så hunn-fjortisene i byen; en av dem kunne fortelle at det nå var blitt mer vanglig at jenter "manner seg opp".

Jeg kunne ikke annet enn å humre der jeg satt.

Fra før vet vi at kjønnskampen gjør at jenter drikker mer og røyker mer. Nå blir de altså mer voldelige også.

Mon tro hvilke typer mannfolk slike damer kommer til å forelske seg i - puddinger eller voldsmenn?

Jaja, og verden snurrer usentimentalt videre.

kawa sa...

Angående utdanninga til HNH, så har hun visst en mastergrad i religionshistorie, noe som poengteres her:

http://www.forskning.no/artikler/2009/juni/223656

Arnfinn Pettersen sa...

Kawa: Det har jeg og, sånn mer eller mindre. Jeg går ikke rundt og kaller meg forsker av den grunn.

kawa sa...

Tvilsomme: Nei, ikke sant.

Men journalister og redaktører har også ansvar for hvordan de titulerer folk. Når en journalist i Klassekampen, Olav Brostrup Müller, sier han har kalt HNH religionsforsker i en artikkel for å understreke at hun er et menneske som opptrer som en aktør i samfunnsdebatten, og at hun ikke gjør det som privatperson, så er det en parodisk begrunnelse for forskerbenevnelsen - helt irrelevant.

I følge Bjørnar Kjensli, forskning.no, blei Hanne Nabintu Herland omtalt som forsker av blant annet NRK, Adressa og Klassekampen i forbindelse med foredraget sitt på KrFs møte i Trondheim.

Kanskje alle har samme policy som Klassekampen? Det virker nesten litt sånn. "Vår praksis er at i og med at en forsker ikke er en beskyttet tittel, så kaller vi forskere de som kaller seg det selv, ellers tar vi en egen vurdering", sier Brostrup Müller. (Enkel moro - bytt ut forsker i sitatet med andre titler.)

(http://www.forskning.no/artikler/2009/juni/223656)