fredag 11. april 2008

"Økseskaft"

Aftenposten har arrangert nettprat med Kinas ambassadør. Det er noe av det mest absurde jeg har lest noensinne. Ambassadøren svarer og svarer, men meget sjelden på det hun blir spurt om.

Og når hun til en avveksling svarer på et spørsmål, er det i den herlige nytalen som demonstrerer at det offisielle Kina mener fakta er noe som vedtas av partiet:

Geir, Oslo: What is the justification for China's occupation of Tibet?

Ambassadør Gao Jian: There is no question of "occupation" of Tibet. Tibet was, is and will always be part of China.

Nettopp.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Eg må påstå at det er noko av det mest underhaldande eg har lest heile veka...

... eg satt og lurte på om eg hadde inntatt narkotiske stoffer i vanvare... men det viste seg at det var ambassadøren.

PeggyBoy sa...

Hun var en ren "random answer generator". Ting gikk virkelig på kryss,tvers,opp,ned,sidelengs,inn og ut av 3D og opp ei trapp. Det må være pinlig for et(forhåpentligvis) utdannet menneske og sitte og lire av seg slik svada.
Når det gjelder uttalelsen om at Tibet var,er og vil alltid være etc,så har en liten bartbærende fyr med sideskill ytret lignende ord om andre lands territorier tidligere i historien. Lurer på om Kina har tenkt å adoptere flere av hans retorikker?

John David Didriksen sa...

Noen som så ambassadørens opptreden hos Grosvold på lørdag? For en vanærende skam! Mine tanker går til hennes nærmeste familie, som jo må være ytterst skamfulle...

Arnfinn Pettersen sa...

For ambassadørens eller Grosvolds familie? Skjønt de sistnevnte er vel fortsatt dyprøde av skam etter hennes koseprat med trippeldrapsdamen ...

Anonym sa...

Ikke for på noen måte å forsvare overgrep, men er ikke "Tibet har alltid vært endel av Kina, selv når det var en opprørsk provins" vært det offisielle Kinas holdning? Så da er det vel ikke så rart at ambassadøren svarer i tråd med det, uansett hvor mye mange andre mener det er en feil holdning.

Hvis en utenlandsk journalist spurte en norsk ambassadør om når Norge ville slutte å okkupere Nordmøre, så ville vel også svaret være av "jeg aksepterer ikke problemstillingen"-typen.