torsdag 1. november 2007

En stusselig ansamling

Vårt land presenterer listen over nominerte til Emmausprisen, som gis til "årets beste kristne bøker". Det er i sannhet en stusselig ansamling.

Det virker mer enn bare litt desperat å nominere en bok av damen på bildet, Anne Rice, som gav verden den selvopptatte, sutrende vampyr. Vel har Rice sett lyset, men jeg tror ikke engang Herren kan gjøre noe med forfattertalentet hennes ...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Interview With the Vampire er artig kiosklitteratur syns nå jeg.
Men er den en kristen bok? Da har jeg lært noe nytt i dag også....Kristenfolket kommer i mange forkledninger....
Bård

Arnfinn Pettersen sa...

"Interview ..." er helt grei underholdning, men særlig kristen er den ganske riktig ikke. Det er derimot "Kristus egypteren", som Rice er nominert for. Det er først de siste årene hun er kommet til Herren.

Det er ikke det at det er noe galt med Rice i seg selv (og jeg har ikke lest den siste), men det må være litt deprimerende for kristen-Norge ikke å ha noe bedre å ta av. Selv juryens begrunnelse er halvhjertet.

Bjørn Are sa...

Jeg har heller ikke lest den, men den har et interessant etterord som jeg har lest. Hun forteller der at en av grunnene til at hun ble kristen og begynte på sin nye serie - der KE er første bind - var lesning av rimelig grundige Jesus-forskere som N.T. Wright.

Som dessverre ikke har skrevet noen romaner ennå, selv om hans øvrige verker til tider har en såpass elegant språkføring at det kan minne om C.S. Lewis. Eller kanskje det bare er slik de beste engelske akademikerne skriver.

Anonym sa...

Noen burde sende juryen en kopi av Rice' "mesterverk" The Claiming of Sleeping Beauty. Gjerne en filmatisering også, om noe slikt finnes. Aller helst etter at damen eventuelt er tildelt prisen.