torsdag 18. september 2008

Ida sparker hardt

Virrvarrs Revolusjonært roteloft har lenge vært en av mine norske favorittblogger. Derfor er det en stor glede å se Virrvarr selv, Ida Jackson, i rollen som fersk kommentator hos Fri tanke. Særlig når hun bruker anledningen til å svinebanke det ufyselige idiotiet The Secret.

Ida stikker kniven inn akkurat der det burde gjøre vondest. Og da mener jeg ikke detaljer som at tøvet ikke virker. Jeg mener den frastøtende oppfatningen The Secret deler med alle som gjør troen selv til troens kjerne - at den det ikke går så bra for, kun har seg selv å takke:

Hemmelighetens sørgelige natteside er at det er «victim blaming» satt i system. Alt er alltid offerets feil, enten du har vært utsatt for incest eller lever i et land uten mat og rent vann. I tillegg oppfordrer misjonærene for Loven om tiltrekning mennesker med alvorlige sykdommer å ikke oppsøke medisinsk behandling om det får dem til å fokusere på at de er syke. Tror du hardt nok vil du bli helbredet, uansett sykdom.

Og blir du ikke helberedet, vel da er det fordi du ikke tror nok ...

Rhonda Byrne og hemmelighetskremmerne hennes er på ingen måte de første som har fremmet disse tankene. Men du verden så motbydelig de klarer å fremme dem.

Strålende innsats, Ida. Velkommen til den fritenkerske kommentarfolden.

6 kommentarer:

Mad Mullah Hastur sa...

Eg vart sjølv ganske henrykt då eg fann hennar skriveri på sida der i dag.

Stor applaus!

Anonym sa...

Aww, tusen takk, Arnfinn! Så bra at dette gav mersmak. Vi får se om det blir flere kommentarer utover, også. Jeg fikk en oppringning fra P1 sitt program om Tro og viten på grunn av Fritanke-artikkelen - de vil at jeg skal lage kåseri til dem om livssyn. Kort sagt- jeg fikk mye spennende respons pga denne kommentaren her ^_^

Bjørn Are sa...

Siden jeg ikke hører så mye på radio er jeg nysgjerrig på hva som er deres program om Tro og viten. Hva heter det?

Anonym sa...

Bjørn Are: Jeg aner ikke :D Jeg sa bare «Eh. Ja, gjerne det»

Arnfinn Pettersen sa...

Virrvarr: Du kan bare prøve deg på ikke å skrive flere kommentarer. Jeg vil ha mer. Mye mer.

Og morsomt at folk i Krinken følger så godt med på Fri tankes sider.

Lord Bassington-Bassington sa...

Jeg har nettopp vært i en diskusjon med en av tilhengerne av denne store hemmligheten. Jeg stiller meg derfor i køen av hyllester til den glimrende kommentaren.