mandag 15. september 2008

Kampen mot mullaen

Høstens første Humanist er endelig hos trykkeriet, og jeg prøver å komme meg etter en, som alltid, frisk innspurt. Inntil jeg får summet meg og kommer på noe festlig å si, kan jeg by på en anbefaling sånn på en trøtt mandags morgen.

For et par uker siden forsvant plutselig min gode venn, den gale mullaen, fra sin vante plass på nettstedet Enjoy Diary. En rask e-post avdekket at det ikke var han som hadde gjort det slutt.

Det hele begynte med karen på bildet, den sjarmante Franz Ritter von Epp, som jo er et oppkomme av smil og glede. Det kulminerte med en vidunderlig absurd meningsutveksling om opphavsrett til bilder og tolkning av norsk copyrightlovgivning. Det er ingen overdrivelse å si at det er en batalje den gale kom ut som den moralske seierherre av.

Ikke at det hjalp, selvfølgelig. Ut me'n.

Nå har den gale postet hele meningsutvekslingen og det er hysterisk lesning sånn på morgenkvisten. Dere bør muligens vurdere ikke å drikke kaffe mens dere leser den.

For det er ikke så lett å ta knekken på den gale. Han har flyttet hit til oss på Blogspot. Til Google, den slemme storkapitalen. Det er til pass for ham, når han driver gjøn med selveste Franz Ritter von Epp.

(Og hvis du er i Bergen i aften, kan du se innom Absalong og hilse på den gale. Samt høre kollega Didrik Søderlind foredra om tentakler - og muligens litt om H.P. Lovecraft.)

1 kommentar:

Mad Mullah Hastur sa...

Takkar og bukkar for anbefalinga. No er ikkje det heile utvekslinga då, og del to kjem så snart eg får satt meg ned og illustrert den.

Del tre inneheld godbiter sjølv ikkje du har fått med deg, men som overgår all forventing :-D