onsdag 10. september 2008

Vi går videre

Så gikk da verden ikke under denne gang heller, til tross for komplett uansvarlige overskrifter i søppelpressen. Jeg siterer Eirik Newth:

Jeg har nettopp holdt en forelesning for mattelærere i Osloskolen, og nevnte oppslagene som et klassisk eksempel på hvor galt det kan gå når tall-analfabetisme kombineres med sensasjonsjag.

Etter forelesningen kom en av lærerne bort til meg og fortalte at hun har elever som har bedt om å få fri imorgen, fordi de vil være hjemme hvis verden går under. Som angjeldende mattelærer påpekte, er det ikke så lett å motsi et slikt ønske i klasserommet når landets største aviser kommer med påstandene.

Dagens gjettekonkurranse: Kommer trashredaktørene til å lære? Ne-ei. Det hadde vært så fint om de kunne holde seg til Mia Gundersens sex-liv i fremtiden.

Og ta det helt med ro, Dommedag kommer. Den gikk til trykk i går og slippes i midten av oktober.

4 kommentarer:

Even Gran sa...

Oppslagene og vinklingene i pressen har irritert meg også. Jeg synes igangsettelsen av LHC er en de øyeblikkene da det kan være på sin plass å være litt høytidsstemt.

Her får menneskeheten anledning til å se enda litt lenger inn i hva alt er bygd opp av. Det er ganske stort!

Og så er alle opptatt av idiotvinklinger om at man "er på jakt etter gud" og at noen gale sekter mener at man har laget en "dommedagsmaskin".

Dette er banebrytende vitenskap! Kan vi ikke for en gangs skyld la være å blande religion borti det. Vær så snill!

Arnfinn Pettersen sa...

Det var både irriterende, ansvarsløst og komplett udugelig journalistikk. Men det morsomste var at det på selve dagen måtte vike plassen for Mia Gundersens sex-liv.

"Verden går kanskje under i dag! Samma det, Mia har vært til sengs med Røkke!"

Det må være herlig å jobbe i Dagbladet. Rart opplagstallene synker ...

Bjørn Are sa...

Så lenge Higgsopplegget kalles for "The God particle" i vitenskapskretser, er det ikke enkelt for journalistene...

Ellers var ordbekreftelsen nå tzvil. Det er sikkert sveitsisk for at tvil er evil, når det gjelder medias vitenskapsjournalistikk.

Hans-Christian Holm sa...

Ja, nå er nok Jesus rett rundt hjørnet. Kunnskapen skal bli stor, javisst, det er ingenting her som kommer som noen overraskelse. Dette er verken tall-alfabetisme eller sensasjonsjag, men noe de kristne har visst hele tida.

Mye tyder på at CERN kommer til å avdekke bl.a. fri vilje, og da har vi endelig fått ordentlig innsikt i godt og ondt, og ringen er sluttet. Da er det bare å hive seg på og bli frelst, for å ikke bli sortert bort til ildhavet når toget går. Husk yatzy, for det kommer nok til å bli lange dager etterhvert der oppe i evigheten.

Men hvordan blir det, er det egentlig mulig å tape i yatzy i himmelen? Blir det i så fall noe moro dersom alle eller ingen vinner hver eneste gang? På den annen side, er det mulig å ikke ha det moro der? Eksisterer sinnsstemninger i det hele tatt i Himmelen, eller er endorfiner og adrenalin og sånt noe som blir igjen i hjernematerien på jorda? Eller nei, det blir jo legemlig oppstandelse, det er sant. Da blir det vel kanskje tyngdekraft på 9,8 m/s2, luft, mat, fordøyelse, åndedrett, oksygen, karbondioksyd, økosystemer med planter og dyr som eter hverandre og andre materielle greier som det materielle legemet trenger der også. Lurer på om legemet blir sånn som jeg ser ut i dødsøyeblikket (urk), eller om jeg kan bli som en 17-åring igjen. Det hadde vært kult (om kulhet eksisterer der), særlig hvis det blir testosteronoppstandelse også. Litt rart for ungene mine, kanskje (om rarhet eksisterer der), men de blir kanskje 17 plutselig, de også?

Hm, hvilken religiøs retning var det som var den riktige, igjen? Det har jeg aldri fått helt klart for meg, og galt valg nå kan jo bli helt fatalt. Jeg vil nødig gå rundt og bruke tid på en masse gode gjerninger dersom det viser seg at det holder med bare tro, og hvordan var det egentlig, det der med sabbaten og søndagen? Det er kanskje et par stykker her som kan hjelpe meg med et rasjonelt valg?