tirsdag 22. april 2008

Radio Norwegen?

Kanal 24, som ikke var altfor plaget av lyttere, blir Radio Norge. Og de har fått ny logo. Var egentlig det så veldig lurt? Særlig tatt i betraktning at de nye eierne er tyske ...

(Heil og sæl til kollega Knut, som gjorde meg oppmerksom på den underskjønne kreasjonen.)

14 kommentarer:

Helge sa...

Det der var da virkelig ikke nødvendig Arnfinn.

ViggoStrømme sa...

Men her går jo svastikaen mot klokka. Den har altså en helt annen betydning og stammer fra en budhistisk sekt fra 1800 tallet i Phers Khulartong. Symbolet står for kjærlighet og forbrødning - slikt det har blitt formulert i Supertramps "Give a little bit".

Anonym sa...

Her synes jeg du går over streken. At den ubrukelige kanal 24 blir noe annet ubrukelig kan man gjerne latterliggjøre, men ikke driv "hitling".

Unknown sa...

Dette var da festlig. Men feil vei ja.

Arnfinn Pettersen sa...

Viggo og Strappado: Hyggelig å se at det ikke er bare jeg som har en råtten sans for humor. Visst er den speilvendt, men jeg var neppe alene om å få umiddelbare assosiasjoner som Radio Norge neppe ønsker seg.

Helge: Nei, det var ikke nødvendig. Men nødvendigheten er et trøstesløst sted. Det var morsomt. Og det er ofte ganske gøy.

Karsten: Jeg har forsåvidt lenge tenkt på å skrive om tyøseordet "hitling", som har grepet om seg som en plagsom hoste i blogosfæren. Dette er ikke stedet for det, så jeg begrenser meg til følgende:

Dette er ikke et eksempel på hitling. Hvis ordet skal kunne bety noe som helst, må det bety urettmessige anklager om nazisme eller nazisympatier for å frata noen legitimitet i offentligheten.

Og jeg påstår selvsagt ikke at Radio Norge er nazistisk. På den annen side koblet synapsene i hodet mitt svært raskt til hakekorsassosiasjonen. Hvilket i seg selv var nok til å igangsette fnising. Når navnet og rosemalingsdesignet kom i tillegg, ble fnisingen ukontrollert.

Mitt poeng er ikke at Radio Norge er nazistisk, men at de har vist fordømt dårlig skjønn i valg av logo, særlig sett i sammenheng med valget av navn. Og dårlig skjønn må man nesten kunne påpeke uten å bli anklaget for hitling. (Tydeligvis ikke.)

At eierne er tyske oppdaget jeg først da jeg lette etter en elektronisk kopi av logoen. At det var en ekstra bonus skal jeg ikke nekte for.

Anonym sa...

*fnise*

Eg er heilt samd i alle som seier at dette var over kanten og unødvendig.

Og det er difor eg likar det. Eg kunne ikkje ha vore meir smaklaus sjølv!

*applaudere vilt* :-D

Prometevsberg sa...

Som den ansvarlige som påpekte for Arnfinn at man markedførte den nye kanalen med et hakekors må jeg si at det er er ikke så mye snakk om nazistempling av kanalen, som påpekelse av grov forsømmelse fra grafiske formgivere. Hvor hadde sine hoder når de fant at et hakekors, omenn i klokkevendt vridning og i rosemalt form, ville vær det beste emblemet for en stasjon med nsvner Radio Norge? I og for seg har jo et hakekors ikke anne mening enn det man legger i det, men dette gamle fruktbarhets/solsymbolet har en såpass tung politisk og kriminell balast fra forrige århundre det burde lyse et par varsellamper hos folk som arbeider med viuell kommunikasjon når man tar det i bruk. Jeg tviler sterkt på at beslutnineg om å bruke den roselamalt svastikaen ble tatt som en bevisst forsøk på å rehabiltere dette i og for seg grafisk flotte tegnet etter mønster av Bertrand Besigyes "Svastikastejernen". Jeg tror heller ikke de hadde som ballast ikonografisk kunnskap som man finner den hos den heraldiske nestoren Hans Cappelen : http://www.cappelen-krefting.no/hans/hakekorsgrenland.html. Det som påtales, er ikke nye eller gammel nazisme men kunnskapsløshet og dumhet, og det må man jo kunne si fra om.

Hans-Christian Holm sa...

Jeg for min del festa meg mest ved at logoen består av tre like lange utskudd opp og til sidene, og et lenger utskudd nedover. Legger en det til de andre assosiasjonene her, får en i grunnen en ganske konsistent og snedig sak ut av det. Luringene.

Arnfinn Pettersen sa...

Ettersom noen av dere ble så snurte, har jeg vist logoen til et utvalg av mennesker jeg har møtt, for å sjekke om det bare er jeg som er vanskelig. Klart over halvparten har fått umiddelbare assosiasjoner av samme type som mine. (Og de fleste av dem begynte å le.)

Det er selvsagt mulig jeg omgås de gale menneskene (les det som dere vil), men det indikerer i mine øyne at Radio Norge virkelig har vist dårlig skjønn i valg av logo.

Anonym sa...

Sånn går det med humoren når man tilbringer mye tid i Deerstalkers eminente selskap. En helt annen sak er at denne greia ser ut som den er plukket fra bunken av forkastede forslag til Telenor-logo.

Bjørn Are sa...

Det er grunnen til at jeg har vært for flau til å kommentere.

Arnfinn Pettersen sa...

Det er hyggelig å høre at en kan korrumpere sine venners humoristiske sans.

BAD: Ta det helt med ro, sammenlignet med denne er Telenors logo nesten bare litt stygg.

Peter sa...

hans-christian holm festet seg ved at "logoen består av tre like lange utskudd opp og til sidene."

Og jeg kommer diltende etter og prøver så humant jeg kan å konstantere at den består alldeles ikke av det.

Hadde du nå enda sagt at virkeligheten så slik ut for deg.

Best Friend 2.0 sa...

haha, LOL.