torsdag 8. mai 2008

Ateistisk kaos

American Atheists er kommet et langt stykke siden den gang Madelyn Murray O'Hair drev det som sin private blanding av organisasjon og galehus. Men fortsatt sliter de en smule, noe denne posten på bloggen deres avdekker.

Kort fortalt har Ellen Johnson, president gjennom tretten år, forlatt vervet. Eller muligens blitt sparket fra det. Det forblir noe uklart. Hun er dessuten fortsatt en del av styret. Eller muligens ikke. Og hvorfor det hele har skjedd, er tydeligvis en stor hemmelighet.

Det blir ikke bedre av at de skriver:

Out of deep respect for Ellen Johnson’s many services to American Atheists, in deference to her privacy, and with the desire that her Presidency be remembered favorably by history, American Atheists asks that this statement be accepted without calls for further explanation.

Eh, ja, nettopp. Det var betryggende. "Hun har gjort noe, men ikke pokker om vi vil fortelle hva det er. Så da kan dere jo bare gjette." Ut fra kommentarfeltet å bedømme, er det nettopp det mange gjør.

(Takk til Even Gran for tipset.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det er noe talentløst ved den måten å håndtere det. Selv om jeg bor i et annet land og nok ikke hadde meldt meg inn selv om jeg flyttet til USA, så er jeg nå svakt nysgjerrig på å få vite hva som egentlig hadde skjedd...

Unknown sa...

Kjenner ikke spesielt godt til American Atheists, men det fremstår ikke som en veldig trivelig organisasjon. De har jo holdt seg borte fra en del viktig samarbeid med andre organisasjoner, og Ellen Johnson kan like godt kalles Jern-Ellen ut fra det jeg har lest og hørt av henne. Jeg liker hardtslående folk, men de må ha glimt i øyet ellers er det bare trist.