tirsdag 6. mai 2008

Ivrige unge

Harald Hauge har tatt seg et øyeblikk fri fra konfirmantgjerningen på Røros og annet som følger med det å være prest i Den norske kirke, for å gjøre noen notater på sine strøtanker. Han henviser til Vestre Slidre, der homofilistriden raser i kirken. NRK skriver:

I Vestre Slidre har det blitt strid om kirkens liberale syn på homofili. Nå anbefaler den pensjonerte presten i bygda at konfirmantene ikke går i kirken.

Det er ikke snilt, men jeg bare gjenta Haralds kommentar: "Må de oppfordre konfirmantene til å ikke gå til kirke?"

7 kommentarer:

svein sa...

Hvis det er sånn at de unge ikke gjør det vi ber dem om, men det motsatte, kan jo dette være en del av kirkens nye strategi?

Anonym sa...

Vestre Slidre er nok en helt annen verden enn Røros - og de fleste andre steder. Bortsett fra den delen med de homoliberale prestene, de finnes både her og der.

Hvilket bringer meg over til den gode gamle historien om menigheten som hadde et alvorlig flaggermusproblem i kirketårnet. De mest fantasifulle metoder ble forsøkt uten at man fikk jaget bort leieboerne. Til slutt klatret presten opp i tårnet og konfirmerte samtlige flaggermus, en for en. Hvorpå flaggermusene fløy avsted for aldri å vende tilbake...

Bjørn Are sa...

Ja, ja, her hvor jeg bor har vel (så vidt jeg er kjent med) den største konflikten vært om man skal skille ad rommene med de fast ansatte fysisk (med låst dør) fra resten av kirken (uten at det så ut til at diskusjonen gikk langs noen kjente teologiske skillelinjer).

Muligens så ikke konfirmantene skulle komme og plage noen. Men de har ihvertfall fått lov til å stikke innom.

Gjervan sa...

Så, Hauge mener at konfirmanter ikke bør konfirmere seg i Veste Silde fordi menighetens lære er feil...

... det va nytt for meg at konfirmanter faktisk tar til seg lærdom og ikke bare gjør det for pengene.

Arnfinn Pettersen sa...

Gjervan: Jeg tviler på at det er Haralds oppfatning av saken. Jeg tror han gjerne ser at de unge i Vestre Slidre oppsøker gudstjenestene og jeg tviler sterkt på at han deler den pensjonertes holdninger til homofilispørsmålet. Skal man tro det han skriver på bloggen sin, og det synes jeg man skal, gjør han definitivt ikke det.

Gjervan sa...

Jeg skrev Harald Hauge, ja... Anbjørn Neerland skulle det selvsagt vært. Beklager misforståelsen.

Anonym sa...

Misforståelse var ordet! :-D Takk til Arnfinn for kjapp oppklaring.

Angående hva kirkelige konfirmanter er motivert av og ikke, samt hva de tror og ikke tror, så synes jeg de foreløpige resultatene av denne undersøkelsen (som også noen av mine konfirmanter deltar i) er ganske spennende.