torsdag 15. mai 2008

I fritt fall 2

Jeg skrev for noen poster siden om Document.no, under tittelen I fritt fall. Denne diskusjonen, om de for all del ufyselige angrepene på unge kvinner i Sofienberparken, demonstrerer hvor ille situasjonen er.

Hans Rustad skriver pent om borgervern og Fjordman, den sprøeste nøtta i den norske blogosfæriske nøtteposen, skriver at "... den bølgen av drap, knvistikking, ran og voldtekter som brer seg over de fleste større byer i Vest-Europa ikke dreier seg om "kriminalitet". Det dreier seg om en form for etnisk krigføring mot Europas hvite urbefolkning." Og at: "... alle innfødte europeere, i alle fall i Vest-Europa, umiddelbart bør bevæpne seg. Vi har moralsk plikt til å gjøre dette så lenge våre barn utsettes for grov og systematisk vold."

Signaturen Agnes formulerer seg på sin (heller ubehjelpelige) side slik: "Så jævla utakknemeli går det bare ikke ann å bli! kommer hit til norge fra et psykotiskland og får et mye bedre liv, får alt de vil, blir godtatt uten en eneste spørsmål. Så hva er takken!!? Voldtekter, overfall, mord, ran!?"

Jeg har sympati for din vilje til å ta opp upopulære saker, Rustad, men er du virkelig komfortabel med alt som kommer krypende frem fra under steinene?

(Takk til Kim, som gjorde meg oppmerksom på galskapen.)

3 kommentarer:

ViggoStrømme sa...

Tja, det fjordman skriver høres vel egentlig ut som...vel..nazisme? På med bootsen og fram med balltreet. Noe sånt?

Men Agnes derimot, ser jeg ingen grunn til å hisse meg opp over, bortsett fra at hun ikke kan være noe særlig til kvinnfolk....litt beyond dum og deilig liksom. Det hun sier, derimot, er slikt gamle tanter sier, og sånn sett repesenterer hun en stemme som ikke blir hørt. Hun har også rett i at en god del innvandrere lever fett på velfredsstaten, men hater alt den står for, inkludert etniske nordmenn. Skulle det være en opprivende påstand? At sånne holdninger finnes i somaliske miljøer i Oslo er jeg ikke et øyeblikk i tivl om. Og årsakene til det stikker dypere enn ren dumskap.
Mye av grumset som siger opp av folkedypet er fundert på virkelige erfaringer, selv om de blir formulert på en måte, og filtrert gjennom smått xenofobiske uvitenheter, som vi dannede tar anstøt av.

Hvorfor Rustad ikke fjerner alt dette er en annen sak. Det skaper bare støy. Men det blir ikke borte selv om man dusjer websidene med luktfjerner. Kanskje Rustad mener det er viktig at vi bør kunne være tilskuere til den virkeligheten folk opplever, men som de ikke klarer å formulere uten at det blir dumt.

På den annen side er det vel lite sannsynlig at representanter fra fokedyper skriver innlegg på document. For alt jeg vet er Agnes en feit nerd som bor hjemme hos mor på Frogner og aldri har sett en pakistaner i sitt liv. Kanskje hun er kjæresten til Fjordmann?

Tenk å være flue på veggen i soverommet demses!?

Anonym sa...

Skal godt la seg gjøre å bo på Frogner uten å ha sett en pakistaner. De betjener kiosker, busser og vasker hjemmene våres.

Hva angår Somaliske holdninger til norske jenter kan man kose seg med disse sjarmtrollene http://www.p4.no/story.aspx?id=272134#

Slike utgjør et større problem enn hissige blognerder, selv om den Tvilsomme kanskje finner det mest bekvemt å daske løs på sistnevnte.

Arnfinn Pettersen sa...

Summa: Mennene P4 snakket med er opplagt et symptom på et vesentlig problem: Et forskrudd kvinnesyn og en rasisme ovenfor nordmenn i mange innvandrergrupper , syn som tidvis gir seg utslag i grov kriminalitet.

Jeg er på ingen måte fremmed for at dette er et prolem. Jeg har bodd på Oslos østkant de siste atten årene og har selv vært med på å kjeppjage somalisk ungdom som forsøkte å rane en lite oppegående narkoman. For all del.

Men en gruppes idioti frikjenner ikke en annen gruppe for ansvar for deres holdninger og handlinger. Og historien er svært rik på eksempler på at konspirasjonsparanoia og voldsromantikk a la Fjordmans, kan gi sporer til grove voldshandlinger. Så jeg fortsetter å anse det som er problem.

Viggo: Jeg tar ikke anstøt av Agnes. Tvert i mot, jeg synes hun var ganske morsom på en glid på bananskall-måte. Det jeg ikke skjønner er at Rustad ikke setter foten ned for hennes idioti og Fjordmans galskap.