søndag 14. desember 2008

Sprø, sprø som knekkebrød

Det finnes de som liker å ta Fred Phelps og hans Westboro Baptist Church til inntekt for allmenne holdninger blant amerikanske kristenfundamentalister. Det er dypt urettferdig. Phelps & co er sprø, sprø, sprø og ikke representative for noe annet enn sin egen galskap.

Men de er morsomme. Veldig morsomme. Hadde det ikke vært for at det er litt ekkelt at de drar ungene sine med i galskapen, ville jeg nesten satt pris på dem. Enjoy.

OPPDATERING: Nå er filmen opp igjen, denne gang direkte fra Live Leak. Takk til Knut for hjelpen.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Gubba. Den var nifs! Tror jeg må sette meg ned med et par gamle årganger av Vakttårnet for å roe nervene...

ViggoStrømme sa...

Ja! Ho ho ho! Merry Christmas indeed!

Det er jommen ikke ofte den sedvanlige bortforklaringen om at islamister og kristenfundamentlaister er like ille må innrømmes enn viss gyldighet, men disse folka går Islamsk Råd en høy gang, gitt! Gratulerer til dem og God Jul!

Men hvorfor er de så fælt imot krigen i Irak, egentlig?

Anonym sa...

Fordi den er forårsaket av nissen! Så du ikke plakatene? ;)

ViggoStrømme sa...

Jo, jeg så plakatene. Men tar de ikke feil?

Anonym sa...

Det er det rareste familiekoret jeg har sett. For det er jo det det er, de er jo stort sett Phelps-er hele gjengen. YouTube løfter virkelig det indre livet i rare, rare sekter inn i det offentlige rom på en helt ny måte.

Ikke at Westboro-gjengen ikke har oppsøkt offentligheten tidligere, altså - på tildels ufattelig usmakelige måter.

De synger overraskende bra, forresten. Jeg hadde sett det for meg en anelse mer - ja, skingrende.

Det med barna er en tanke mer enn bare litt ekkelt, spør du meg. Men hva har jeg å stille opp med i møte med sannhetens voktere? I'm on the highway to Hell og alt det der.

Gjervan sa...

Så juletreet... gammel paganistisk skikk. Julenissen er en katolsk helgen som en julekortdesigner/reklamemann med aner fra Sverige på slutten av 1800-tallet kombinerte med småhedenske myter fra sitt hjemland (tomten, åsgårdsreia osv.).

Hva det har med homofili å gjøre, skjønner jeg virkelig ikke. Men for WBC trengs det vel ikke mer enn at de misliker to ting før de kombinerer det i en islamo-papal konspirasjonsteori.

Anonym sa...

Hadde det ikke vært for at Den tvilsomme hadde visst bedre, hadde jeg nok trodd at videoen bare var en fleip.

Men det er nok heller jeg som er litt naiv.

Anonym sa...

Hadde det ikke vært for at Den tvilsomme vet bedre, skulle det selvsagt være.

PeggyBoy sa...

Viggo: Grunnen til at WBC-folka er så imot soldater(og krigen) er at det amerikanske forsvaret kjører en "Don't ask,don't tell" policy når det gjelder homofili.Slik de ser det er det det samme som å omfavne og akseptere homofili.Derfor er det guds vilje og straff at amerikanske soldater dør i Irak og Afganistan.Det er derfor de står og demonsterer ved begravelsene til fallne soldater.Gud vil at soldatene skal dø og man skal jo være glad for at guds vilje skjer ikke sant?

ViggoStrømme sa...

Peggyboy: Takk for forklaringen. Nå skjønner jeg WBC folkas beveggrunner så meget bedre. Høres jo plausiblet ut. Litt av et forfall i den amerikanske hæren må jeg si. Fytti!

Per CJ sa...

Og så var visst den videoen tatt ned fra YouTube. Vel, jeg har sett bilder ec. av Phelps og familien i andre sammenhenger.