onsdag 17. desember 2008

Viktige spørsmål

"Er det for drøyt å gi barnet sitt navnet Adolf Hitler?" spør VG.

Skal vi se ... la meg tenke ... kan svaret muligens være ... eh ... "ja"?

18 kommentarer:

Anonym sa...

ja herre gud!!! Man vet dernb ungen kommer til å få problemer senere i livet pga dette. Uansett, hvem i helvete ber om et hakekors på kaken sin hvis det ikke hentyder til diktatoren adolf hitler????

Dumme amerikanere!

ViggoStrømme sa...

Det er en menneskerett å kalle barn for Adolf Hitler. Vi må få en slutt på stigmatiseringen av dette navnet, nå! Nok er nok! Mye vann har rent under broene siden den tyske Adolf Hitler, han som ble diktator, drepte mange andre. Det var i går det. Nå må vi begynne på nytt. Blanke ark, som det heter, Heia Adolf! Selv har jeg alltid hatt lyst til å hete Rudolf Höss! Det klinger så fint, syns jeg.
Mon tro hva Fossen og Säterbakken mener om disse tingene....

Anonym sa...

Kan ikke far eller mor bare bake en kake da? Hvor er problemet....

Anonym sa...

Jeg blir provosert fordi et barn med et slikt navn kan umulig gå igjennom livet sitt uten å bli mobbet / ertet / fornærmet. Foreldrene må være nokså dumme for å kalle barnet sitt for Adolf Hitler. Det er altfor tidlig.

Anonym sa...

dette er helt utrolig! det er greit nok at noen syntes dette navnet er fint, men jeg er ikke en av de. verden har hatt nok av Adolf Hitlers navn til verdens undergang. man kaller ikke barnet sitt opp etter en folkemorder og ber folk komme seg over fortiden! tenk på de stakkars familiene som mistet sine kjære på hitlers ordre, de fortjener ikke og få høre dette navnet mer en nødvendig, og bare for å si det så er ikke dette akkurat få familier det er snakk om! dette er et skrekkens navn og det er med god grunn at dette navnet er skjeldent! det burde vært forbudt å oppkalle ungene sine etter historiske folkemordere! tenk dere en verden med 1000 vis av saddam hussein, osama bin laden osv. stakkars unger!

Mad Mullah Hastur sa...

Det minner meg på at eg skulle skrive noko om det der òg... huff... den tida den tida *notere seg*

Mad Mullah Hastur sa...

Slik! Der var det i hamn...

... men altså... er det nokon som har vågd seg til å sjå korleis debatten på VGnett har gått? Eg vågar ikkje å trykkje på lenka... eg har brent meg for mange gonger på å skue inn i det... folkedjupet.

Arnfinn Pettersen sa...

Sorry, Mulle. Folkedypet er altfor skummelt for meg. Jeg er så redd jeg skal se meg selv stirre tilbake.

Mad Mullah Hastur sa...

ja, tenk om vi hadde oppdaga at vi var folkelege, og ikkje Volkelege?!

ViggoStrømme sa...

Snobber!

Scott sa...

Adolf Hitler er et navn, som så mange andre. Jeg personlig ville aldri gitt mine barn et navn med en slik åpenbar referranse, men folk er forskjellig. Diktatoren var én mann, navnet er bare et navn. Både Adolf og Hitler er offisielle navn. Kombinasjonen noe sjeldnere.

Det jeg undrer meg over er at foreldrene i denne historien virker som om de ikke skjønner folks reaksjon. Det virker som om det faktisk aldri har slått dem hvem denne Adolf Hitler var, og derfor stiller seg helt uforstående til debatten rundt navnet. Hadde de bare sagt 'vi vet at navnet har en tung baggasje, men nå må verden leve videre', så hadde jeg gitt dem kreditt for det. Men det at de ikke har forståelse for at navnet med et hakekors (ja, jeg vet også hva det EGENTLIG betydde for Buddister før nazistene 'stjal' det) blir altfor tydelig skjønner jeg ikke. De må rett og slett være hjernedøde.

Anonym sa...

Hah, det at pappa har tattis på halsen kombinert med navnevalget på barna (en av de andre småsøsknene heter Aryan Nation) gjør at jeg sånn i utgangspunktet holder en knapp på at familien er med i Aryan Nations.

Mad Mullah Hastur sa...

No må du gje deg Didrik, du antar jo litt vel mykje no... det er sikkert huuuundrevis av andre gode grunner til å kalle borna sine Adolf Hitler og Aryan Nation. Det store spørsmålet er heller om kven dei støtta i valet der borte - Hillary eller Obama?

Anonym sa...

Tja, en del nasser var faktisk begeistret for Obama ut fra et krisemaksimeringssynspunkt. Sånn "når vi får en n****r som president, må vel hvite amerikanere våkne opp og innse at jødenes folkemord på den hvite rase begynner å nærme seg sluttfasen", eller noe sånt.

Jeg har noen baselusker i blodet som gjør at det er litt vanskelig å fomidle blodets tale i dag.

Anonym sa...

Og forrige kommentar ble nummer 14, det skulle jeg selvfølgelig gjort et nummmer av.

Mad Mullah Hastur sa...

Skal vi prøve å gjere eit nummer av nummer 18 då? Eg trur ikkje vi kjem heilt til 88.

Men 18 er vel eit anstendig tal for Adolf Hitler? ;-P

Arnfinn Pettersen sa...

OK, Mulle, dette er nummer 17. Du kan få æren.

Mad Mullah Hastur sa...

YAY!

Nummer 18
1 8
A H
Adolf Hitler!

Hurra for Doffen! Gratulerar med dagen! ;-P

(Huff på tide med medisinen min att...)