lørdag 10. januar 2009

Palestinakomiteen lenker til Holocaust-benektere

Jeg er ikke sjelden uenig med Palestinakomiteen. Hvilket er helt greit. Jeg har ikke noe problem med at det finnes mennesker jeg er uenig med. De er i mine øyne en smule for enøyde, men det er også greit. Ensaksorganisasjoner er gjerne det.

Men dette er ikke greit: På lenkesidene deres finner man, under overskriften Politisk satire i bilder, en lenke kalt Våkn opp!, som peker til "Tegneren Carlos Latuff fra Brasil ønsker å avsløre Israels krigsforbrytelser i Gaza".

Palestinakomiteen har følgende disclaimer på lenkesiden: "Her presenterer vi lenker vi mener inneholder viktig informasjon. Palestinakomiteen står ikke inne for innholdet på disse nettstedene - noen av dem presenterer vi til skrekk og advarsel!"

Ikke desto mindre håper jeg inderlig de ikke har lett så grundig rundt på nettsidene der tegningene til Latuff ligger. Én ting er at folka bak siden er fryktelig glade i 9/11-konspirasjoner og at de presenterer seg selv slik: "This site was born from a desire to expose America's fraudulent monetary system and the evil of charging interest on money loaned." (Hvilket får alle mine varselklokker for antisemittisme til å ringe, men jeg ser nå antisemitter over alt, sies det ...)

Verre er det at de inneholder sånt som dette: "Friedrich Paul Berg is an engineer who has done a superb job of proving the Hoaxacaust never happened." Og dette: "Is the Holocaust a Hoax? Within five minutes, any intelligent, open-minded person can be convinced that the Holocaust gassings of World War II are a profitable hoax." Det hele under overskriften Holocaustianity.

Det skal til Palestinakomiteens forsvar sies at den aktuelle posten er ny, lagt ut 10. januar i år. Jeg har ikke funnet noe annet på sidene som er like overtydelig. Jeg er i det velvillige hjørnet, og antar at noen har lenket til noen tegninger de fant instruktive, uten å sjekke altfor grundig. Men samtidig har jeg møtt mange nok palestinavenner som har tatt skrittet over i Holocaust-benektelse, til å sitte igjen med en liten tvil.

Så snart jeg har postet dette, sender jeg dem en e-post og antyder at de bør fjerne lenken. Så får vi se hva som skjer.

(Forøvrig kom Latuff i 2006 på andreplass i Irans smakfulle "International Holocaust Cartoon Competition" ...)

Oppdatering: Da var lenken borte fra Palestinakomiteens sider. Det er ikke lenger noen lenke til undersiden der det kun var lenket til Latuffs tegninger. Men litt usikker er jeg. Selve siden finnes fortsatt her, men med teksten "
Du er ikke autorisert til å se denne ressursen. Du må logge inn." Er det noen der ute som kan logge seg inn og sjekke?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det er nok så enkelt som at siden er fjernet, men innholdsstyringssystemet til Palestinakomiteen (de bruker Joombla) gir tydeligvis en feilmelding som er litt uklar når man prøver å nå en side som er fjernet. Det har jeg opplevd på andre sider også.

Ellers har Palestinakomiteen lagt ut en artikkel av Ilan Halevi som tar for seg temaet: "Om sionisme og antisemittisme – enda en gang".

Palestinakomiteen har i alle år hatt en klar politikk mot antisemittisme, både fordi rasisme er moralsk forkastelig og fordi det skader kampen mot Israels overgrep. Det er ikke slik at din fiendes fiende nødvendigvis er din venn. Noen ganger kan han/hun være også din fiende.

Anonym sa...

Lenken til Ilan Halevis artikkel fikk jeg visst ikke til å virke, så jeg prøver igjen: http://www.palestinakomiteen.no/content/view/993/186/

Arnfinn Pettersen sa...

Jeg antok at det var rent tekniske årsaker til at det så sånn ut. M

Anonym sa...

Flott at palestinakomiteen tok affære. Jeg synes du skulle sjekket med palestinakomiteen først, for jeg mener dette ligger langt fra de holdninger de har gitt inntrykk av gjennom debatter og kronikker. Det kan ha vært noen som sendte dem en link.