fredag 9. januar 2009

Om gateslaget

Shoaib Sultan har en meget lesverdig skildring av sin opplevelse av begivenhetene i Oslo sentrum i går ettermiddag. Og pressemeldingen fra Islamsk Råd er gledelig lesning.

5 kommentarer:

ViggoStrømme sa...

Akkurat nå tror jeg Islamsk Råd er mer til å stole på en den samlede norske kulturelite, SV og pressen.

ViggoStrømme sa...

Mange som bor her i landet, med muslimsk bakgrunn og som har bodd i konfliktområder hvor mobben herjer, kjenner lusa på gangen. De vet hvilket barbari som venter oss og har godt kjennskap og gode grunner til å fordømme dette. De vet. Det gir meg et lite håp.

Men slagget på ytterste venstre er fremdeles drevet av sinne og voldsromantiske forestillinger. Omfavnelsen av Hamas og den trinnvise akspeten av å gjenninføre antisemittiske stereotyper sier alt.

Å observere venstresidens skribenter og språkrør på avstand, lese deres kommentarer og ytringer, om motstandsbevegelsen Hamas og den Haugianske ånd, er som et ekko fra den gode gamle tida, da Lenin hang på veggen, de vantroende skulle ostrakeres og totalitære regimer ble slukt med snøre, krok og agn. Det finnes ingen alterantiver til hat eller elsk, for den gyldne middelvei er synonymt med (klasse) forræderi.

Skal den våte drømmen om Israel på havet endelig realiseres?

svein sa...

Hamas og Lenin gir meg assosiasjoner jeg kan forstå i denne sammenhengen, men "den Haugianske ånd"? Kan du utdype, evt linke til den kommentar/ytring dette kommer fra?

ViggoStrømme sa...

"Hamas er det nærmeste man kommer KrF og norsk lekmannsbevegelse."

Hilde Henriksen Waage,
Førsteamanuensis, UiO.
Til Søndagsavisa 07.05.2006, i samtale med Erna Solberg og Ågot Valle

svein sa...

Takk, Viggo! Jeg måtte se det for å tro det.
Utrolig!