onsdag 22. oktober 2008

Det klinger i knokler

Mine damer og herrer: Fanfare! Trommer! Hør, hør!!! (Syk eller ikke, dato og tidspunkt for dette er satt):

Klokken 12 i dag, den 22. oktober, lanseres tidsskriftet Knokkelklang.

Knokkelklang karakteriserer seg selv som "et blogtidsskrift viet det marginale, det kuriøse, det skrekkelige og det fantastiske". Det er nært assosiert med Oslos Kjettersk kjeller og Bergens Absalong.

Redaktør er en viss ... meg, og de øvrige redaksjonsmedlemmene er:

Bjørn-Are Davidsen, Dekodet-blogger og profilert kristen kulturskribent,

Kristian A. Bjørkelo, som noen av dere muligens kjenner bedre under sitt alter ego Mad Mullah Hastur, og

Didrik Søderlind, kollega, kjellerens overdikador og mangeårig "blad- og internettsmører, med kultur, religion og vitenskap som spesialfelter," for å sitere hans selvpresentasjon.

Og innholdet? For å sitere oss selv:

Hva innholdet angår, vil det på en eller annen måte falle inn under rammene av ”det marginale, det kuriøse, det skrekkelige og det fantastiske”. Forvent viktoriansk kunst, bisarr politikk, kuriøs litteratur, skildringer av skrekk og skrekkelige skildringer.

Og en hel del annet, fra apokalyptisk religion til tips for den dannede herres garderobe og antrekk. Det er ikke helt utenkelig at vår kuriøse musikksmak vil kaste skygger over disse spalter.

Vi ser heller ikke bort fra at det kan dukke opp skjønnlitterære bidrag, enten i form av originalskrevet materiale eller oversettelser.

Knokkelklang er et nett-tidsskrift og basert helt og holdent på blogverktøy. For å si det enkelt: Ved å lage to blogger, kan én brukes til å legge ut selve artiklene, mens én brukes til å presentere de enkelte numrene og annet av overordnet betydning. Dermed får man en forside som i stor grad minner om en vanlig nettforside og en artikkelbase man kan lenke til.

Vi gjør ikke krav på å ha funnet på noe aldeles nytt, men vi har ikke sett noen andre gjøre noe lignende.

Resultatet er noe verden ganske enkelt skriker etter: Enda et tidsskrift ...

Eh, OK, ikke akkurat skriker, da kanskje, men det er en mulighet for oss til å presentere en type stoff som ikke har plass noe annet sted i norsk tidsskriftverden. Og blogplatformen gjør at vi kan gjøre det aldeles uten kostnader. Billig for oss, billig for deg.

Første nummer inneholder seks artikler, blant annet om tradisjonens vampyrer, om nazispoitationfilm og om diktet som gav opphav til Alices hjelpeløse resitasjon "You are old, Father William" ...

Ja, også en artikkel som avdekker sannheten om hva som skjedde med Beatles. Det er en uhyggelig og skremmende innføring i hemmeligheter så forferdelige at ... så ufattelige at ...

La oss bare si at det ikke er tilfeldig at ABBA oppstår omtrent akkurat da Beatles går i oppløsning ...

(Og til alle dere hyggelige, sjarmerende, fagre og aldeles vidunderlige medbloggere der ute: Vi blir veldig, veldig, veldig takknemlige for alle som vil drive litt reklame for oss ...)

(Og for ordens skyld: Dette har ingenting med våre respektive jobber å gjøre. Det er et rent hobbyprosjekt.)

4 kommentarer:

Lady Mju sa...

Gratulerer med klansering og klykke til!

svein sa...

Det var som f...! Jeg har musesyke og er bloggavhengig allerede, og bokhylla og butikkene er fulle av bøker jeg skulle ha lest, og så gjør dere dette! En blogg til som jeg bare MÅ følge med på.
Jeg er en gammel mann, jeg trenger søvn!!! Dårlig gjort!
Men bloggen var fantastisk ;D

Arnfinn Pettersen sa...

Lady Mju: Klykkelig kly!

Svein: Takk for skryt. Forøvrig: Ta det med ro, jeg tviler på at vi kommer opp i mer enn fire nummer i året og selv om vi skulle øke antall artikler, blir det neppe mer enn i overkant aven artikkel annehver uke i snitt. Og en god del av dem kommer til å være korte.

Og som med tidsskrifter flest: Du trenger ikke å lese alt.

Anonym sa...

Skriver under på gratulasjonene!

Skjønt, da jeg skummet gjennom denne posten første gang i full fart (hadde det litt hektisk) trodde jeg det sto Knokkelkamp. Og tenkte: "Jøss! Den tvilsomme har startet boksemagasin! Nå begynner humanistene å bli militante!"

;-)