tirsdag 14. oktober 2008

Pastor Gran på TV

Kollega Even Gran er ikke like surmaget og negativ som meg, og sa ja til å stille i TV Norges ”Jakten på den 6. sans”, hvor de klarsynte skulle gjette livssyn på fem deltagere. Det gikk ikke så veldig bra - for de, eh, klarsynte. Even har skildret sine opplevelser hos Fri tanke:

Allerede hos første deltager fikk jeg problemer. Hun pekte nemlig på meg og sa: "Jeg er usikker på mange av de andre, men han der, han er helt sikkert kristen". Jeg tror jeg greide å kvele kniset som boblet opp uten at hun merket noe. Litt etterpå ombestemte hun seg og mente at jeg var buddhist fordi jeg hadde et ”ubesluttsomt håndtrykk".

Og om en annen deltager, som også plasserte Even som kristen:

"Han lurte meg med de snille øynene sine" sa totningen da det hele ble avslørt. Etterpå sa han at jeg "burde ha sett litt strengere og sintere ut". Da ville han ha skjønt at jeg var ateist.

Snill, mild og med slapt håndtrykk? Kanskje mer proteiner i kosten hadde vært på sin plass, Even ...

4 kommentarer:

Even Gran sa...

Jeg bestreber meg vanligvis på å ha et fast og bestemt håndtrykk, men jeg ble litt i tvil om vi skulle hilse, eller om meningen var at hun skulle holde hånden min for å "lese den". Jeg trodde det siste. Litt komisk misforståelse det der... :-)

Men nå vet vi altså det: Slapp lanke = Buddhist. :-)

Arnfinn Pettersen sa...

Det har jeg visst lenge.

svein sa...

Nå er det på den annen side en del buddhistmunker som motbeviser dette med slappe lanker, hvis jeg skal tro mine egne øyne på National Geographic-kanal og liknende. Om det beviser et eller annet om troens kraft, vet jeg ikke. I så fall er vi kristne noen pingler med for snille øyne.

Anonym sa...

Skadefryd skal man ta med seg. Også som ateist:)

Men det er synske og så er det kvakksalvere. Akkurat som det er flinke lærere og lærere som mobber.

Joralf Gjerstad er en mann som later til å ha evner og kanskje enda viktigere en karakter som det står respekt av.

Forøvrig, jeg har i en årerekker kalt meg ateist. Men jeg er ikke materialist! Finnes det mange av oss i HEF?