torsdag 2. oktober 2008

Revolusjonerende regning

Det er ikke så ofte jeg leser Klassekampen. Det følger av jobben min at hvis jeg først skal lese en sektavis, velger jeg gjerne DagenMagazinet. Den er i det minste ... morsom.

Men da jeg nettopp skulle innta et lite måltid, lå nå dagens kamp alene og forlatt på spiserommet. Så jeg leste den. Og lo.

Jeg har lenge hatt en mistanke om at ytre venstre har tatt skade av postmodernismens omgang med begreper som sannhet og fakta. Men jeg visste ikke at de hadde latt det gå utover matematikken også.

Under den oppsiktsvekkende overskriften
Vil redusere utslipp med 180 %
kommer følgende ingress:

TØFFE KRAV: Stortingets klimaforlik legger opp til at Norge skal redusere utslippene med 100 prosent innen 2030. Tom Athanasiou mener vi må redusere dem med 180 prosent innen 2050.

Eh, ja, nettopp ...

(Selve teksten gjorde ikke overskrift og ingress mer meningsfulle, men nederst i en faktaboks står en forklaring som muligens gir mening: "Ifølge GDR må Norge finansiere kutt tilsvarende 180 prosent av våre egne utslipp". Nettopp. Men det er liksom noe litt annet.)

1 kommentar:

Anonym sa...

Det høres rart ut, men det vil faktisk være mulig å redusere innenlandsutslippene også til -80 % av hva de er i dag innen 2050, feks. ved å dyrke biomasse (bl.a. alger) på ikke-dyrket jord, og bruke det i kraftstasjoner med CO2-håndtering. Litt irrelevant, men tenkte det kunne være morsomt å nevne.