fredag 3. oktober 2008

"Nasjonal" hyllest til Irving

Stig Sæterbakken synes som nevnt at det er viktig å høre hva David Irving har å si: "Sæterbakken seier det er viktig å høyre på hans versjon av krigshistoria, og ikkje minst grunngjevinga for denne."

Han er ikke den eneste som finner Irvings betraktninger av interesse. De sjarmante eksistensene på Dittfolk.net ("Norges identitære infoportal") omtaler invitasjonen av Irving:

Den verdensberømte historiker og forfatter David Irving skal etter planen delta på litteraturfestivalen på Lillehammer i 2009.

David Irving blir av mange sett på som verdens ledende historiker innen temaet andre verdenskrig. Han er også kjent for å ha kommet fram til ulovlige konlusjoner om hva som foregikk under krigen. På grunn av dette ble han arrestert i Østerriket i 2005, og satt i fengsel som samvittighetsfange i 3 år.

Norske medier har nå begynt å spre løgner om Irving for å få ham vekk fra plakaten. Blant annet blir det hevdet at han har nektet for at det forgikk jødeutryddelser under krigen, og at han er en svindler.

De har også en søt sak om hvordan "UD og Aftenposten trakasserer tysk klesmerke" og en sak om en modig ung man som har vært i Auschwitz og fortsatt er modig nok til å mene at leiren aldri ble brukt til jødeutryddelser. En fin gjeng, med andre ord. De gjør seg utvilsomt godt i brunt.

Vil du lese flere identitære betraktninger, får du finne veien selv. Jeg lenker ikke til denslags.

Og forøvrig er det Albert Speer til venstre på bildet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg fant frem selv. Det som virkelig fikk meg til å fnise, var når de presenterte Kina som "etnisk homogent" (OK, det er sikkert deler av Han-folket som skulle ønske at det var slik).

Anonym sa...

Irving har faktisk benektet jødeutryddelser under annen verdenskrigen.
Han sprer løgner om jødisk konspirasjoner og er åpenbar en antisemitt

Anonym sa...

Per CJ: Når de "identitære" skriver "etnisk homogent", mener de formodentlig at det bare bor sånne derre gulinger der...

Men seriøst; nettsiden er faktisk temmelig interessant fordi den på den ene siden forsøker å nærme seg den "identitære" strømningen man ser i Sverige og Frankrike, som legger veldig mye energi i å framstå som ikke-rasistiske, kultiverte og moderate, og på den andre siden står i en norsk vulgærrasistisk tradisjon, komplett med antisemittiske konspirasjonsteorier.