onsdag 22. oktober 2008

Dommedag på kjellereren

Den Tvilsomme er tilbake fra Bristol, men plukket et eller annet sted på hjemveien med seg noe tvilsomt og er ved redusert helse.

Den har å bedre seg til i morgen aften, for da er det nok en gang Kjettersk kjeller. Grunnet nevnte helse, stjeler jeg som en ravn fra kjellerens presseskriv:

De som har vært innom Internett i det siste kan knapt ha unngått å få med seg datoen 21. desember 2012. Det er nemlig da, i følge et bredt spekter av moderne profeter, dommedag skal inntreffe. Dette kan vi vite fordi de gamle mayaenes kalender slutter i 2012, noe som jo bare kan bety at verden slutter med den.

Vi Kjellermennesker tror selvfølgelig på det som står på Internett, så spørsmålet er altså er ikke når Apokalypsen kommer, men hva som kommer til å skje. Smeller en komet inn i jorda? Tar Illuminati endelig over? Kommer Antikrist? Eller skjer det nifseste av alt, nemlig at vi alle blir innmari positive, kler oss i batikk og gumler helsekost?

Det er med andre ord dommedag som er tema og utgangspunktet er en viss dommedagsantologi som jeg muligens har hatt en finger eller tre borti ...

Egil Asprem kommer fra Amsterdam, der han til daglig er stipendiat, for fortelle oss hvordan verden skal gå under. Muligens. Eller som det står i presseskrivet:

Med Asprem blir det duket for psykedeliske eventyr i Amazonas, profeter som prøver å få Vatikanet frelst på New Age, og selvfølgelig David Ickes romkrokodiller.

Selvfølgelig.

At verden snart går under er det med andre ord ikke tvil om, men fortsatt gjenstår spørsmålet om hvordan:

Og det er her, kjære Kjeller-publikummer, at DU kommer inn. Etter foredraget sparker vi derfor i gang et Norgesmesterskap i dommedag, der vårt publikum får muligheten til å levere sine forklaringer på hva som skjer i år 2012, mens vårt kyndige domme(r)dagspanel kårer den beste (les: morsomste). Dommerpanelet blir ledet av ingen ringere enn forfatteren Torgrim Eggen.

Og premiene er selvsagt dommedagsbok. Dessuten blir det konsert. Kim Sølve, fra bandet Swarms, kommer:

Swarms skaper dark ambient, en form for mørk stemningsmusikk som vi gjerne sniker inn i spillelistene til Kjettersk Kjeller, av en kvalitet vi ikke har hørt i Norge før. Så siden Swarms nettopp har sluppet sin første plate, The Silver Hour (Vendlus records), så vi vårt snitt til å invitere Kim Sølve til Kjeller'n.

Planen er å la ham og Anders B. fra industribandet med det trivelige navnet Babyflesh sette oss i riktig stemning med en minikonsert (20-25 minutter) før vi begynner å telle ned til år 2012. Det loves truende dommedagsrumling, spesialkomponert for anledningen, akkompagnert av passende film.

Det er med andre ord tenkelig at det blir en dyster aften på kjelleren i morgen. Da gjenstår det bare å jage Pesta på dør ...

(Og jeg er på det rene med at illustrasjonen er vulgær, barnslig og teologisk på viddene. Men den er fryktelig morsom. Eller muligens er det bare helsa som tærer på humoren.)

Ingen kommentarer: