torsdag 20. august 2009

Blodig undring

Jeg har akkuart levert en oppdatert innledning til min gamle vampyrbok, som skal ut i paperback til høsten. Hvilket fikk meg til å undres: Jeg er tross alt vampyrolog. Skulle jeg begynne å vampyrblogge litt? Noen oppfatninger om saken?

(Og damen på bildet er Yutte Stensgaard, i, hvis jeg ikke husker feil, klassikeren Lust for a Vampire. Er hun ikke ... søt?)
_____

9 kommentarer:

ViggoStrømme sa...

Jo. Hun er søt bare hun får seg en dusj.

Virrvarr sa...

Twilight er det nye ordet for vampyr, Arnfinn. Du må blogge om veggisvampyrene i Forks, du kommer ikke uten om :D

svein sa...

Jeg kan jo da tipse - malapropos? - at en av de aller største vampyrforfatterne -Anne Rice - har begynt å skrive om Jesus.
Der er det vel mange mulige vinklinger?

Didrik sa...

Jeg synes bloggen er best når den handler om humanisme, religion og politikk. Særlig når du blander opp med gode doser humor.

Arnfinn Pettersen sa...

Svein: Anne Rice er riktignok en bestselgende forfatter, men å kalle henne "en av de aller største vampyrforfatterne" er en betydelig overdrivelse. "Interview" er en akseptabel bok, alt etterpå er det rene sprøyt (sjønt, etter bok fire kan jeg ikke uttale meg, da hadde jeg fått mer enn nok).

Virrvarr: Twilight er det nye ordet for avsindig kjedelig vampyr. Terry Pratchet gjør avholdsvampyrer morsomt. Twilight prøver det samme helt blottet for humor. Hadde ikke skurken i Twilight vært så avsindig dårlig, ville jeg heiet på ham. Alle vampyrer må jages og drepes. Avholdsvampyrer bør drepes langsomt.

Didrik: Det som gjør vampyren interessant, er nettopp dens religiøse dimensjon. For det første fordi den er blitt trodd på, hvilket gir opphav til interessante analyser av troens vesen, dels fordi den er det beste eksemepelet på et trosvesen som har fått et helt nytt liv i populærkulturen.

Asbjørn Dyrendal sa...

Høres ut som tema for Skepsis-bloggen, så den blir mindre kjedelig.

Ellers er unektelig Pratchetts avholdsvampyrer blant de mer humoristiske. Og Pratchetts bedre vampyrer.

ViggoStrømme sa...

Jeg ville slå et slag for TVserien True Blood. Litt politisk korrekt, men blodig nok.
Serien er basert på bøker av Charlaine Harris. Kjenner herr redaktøren til henne. Hvordan vil du i så fall plassere henne på kred-skalaen?

svein sa...

Jeg innrømmer glatt min uvitenhet innen vampyrologi. Jeg har lest en bok av Anne Rice.
Ellers er jeg enig med Didrik.

Christian Brandt-Hansen sa...

Vampyrblogging kan vere kjekt, men passar det heilt inn her? Om du får det til, seier ikkje eg nei takk.

Når det gjeld anbefalte TV-seriar er den britiskproduserte Ultraviolet frå seint på 90-talet eit lite must. Meir ein krimserie enn vampyrserie, men vampyrane blir jakta på. Av staten. Flott!