tirsdag 18. august 2009

Kirkelige valg-absurditeter

Min kollega Jens Brun-Pedersen gir klar beskjed i Vårt land om hva han synes om den absurde situasjonen at man på Elverum skal arrangere kirkevalg i skoletiden. Og sjefen selv, Kristin Mile, krever at Bård Vegar Solhjell rydder opp. Den Tvilsomme er så enig, så enig.

I det større bildet er det gledelig å se at vi kanskje er i ferd med å få en debatt om den enda mer absurde situasjon at kirkevalgene skal avholdes sammen med stortingsvalget. Vårt land siterer biskop Halvor Norderhaug:
– Fra kirkelig side er dette å selge seg billig. Det er en kirke med lav selvtillit som opptrer slik, mener Nordhaug.

Han innser at løpet er kjørt når det gjelder årets valg, men håper at kirken sentralt tenker gjennom prinsippene knyttet til menneskretter og religionsfrihet.

– Jeg skjønner godt at Jens Brun-Pedersen og human-etikerne reagerer. De har min fulle støtte, fortsetter Bjørgvin-bispen.
Oddbjørn Evenshaug skriver også godt om dette i dag, med henvisning til Ingunn Øklands gode kommentar om spørsmålet i Aftenposten for en tid tilbake.

Sånn, nå har dere noe å lese. Jeg må konsentrere meg om noe helt annet.
_____

StuttURL: http://is.gd/2mDOQ
_____

4 kommentarer:

Didrik Søderlind sa...

Ros til Norderhaug - og alle andre fra kirkelig hold som har sett det urimelige i denne situasjonen.

La Den norske kirke være en kirke og Det norske arbeiderparti være et politisk parti.

Bjørn Are sa...

Det hele er så urimelig at mange av oss medlemmer av sekten gnir seg i øynene, rister på hodet, twitrer, blogger (hvis vi rekker), sukker og stønner.

Og tar i mot all ros.

Didrik Søderlind sa...

Mitt menneskesyn og litt matematikk sier meg at Den norske kirke rommer de fleste hedersfolk her til lands, så det er synd at mediefokuset på denne organisasjonen så ofte er negativt.

La oss håpe det bedrer seg etter hvert. Å skille stat og arbeiderparti kan være en god start på en bedre kirkesituasjon, både for kirkens medlemmer og for oss som ikke er medlemmer.

Didrik Søderlind sa...

"Skille kirke og arbeiderparti" skulle det være, ja. Liten freudiansk glipp der. Jeg mener jo at dagens viktigste politiske sak er å bli kvitt Trond Giske før han ødelegger vikingskipene våre.